Sådan kan du lave hvidløgsolie derhjemme

Hvidløgsolie har den fordel, at det er et middel, der kan klare høje temperaturer godt uden at miste sine gavnlige egenskaber for kroppen. Lær, hvordan du laver det i denne artikel!
Sådan kan du lave hvidløgsolie derhjemme
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Fra at give et strejf af friskhed og smag til dine opskrifter til at hjælpe dit immunforsvar, er hvidløg mere end bare en naturlig ingrediens. Hvidløgsolie er lige så fantastisk. Lær, hvordan du kan lave hvidløgsolie selv.

Overordnet set er hvidløg et fænomenalt svampedræbende middel og har været meget anvendt i århundreder, selv før opfindelsen af ​​enhver moderne medicin. Derudover indeholder det også sunde elementer, som optages i kroppen og omdannes til naturlige anti-virale midler.

Hvis du oplever en stærk og intens vinter, kan det hjælpe dig at inkludere hvidløg i din kost. Det gør nemlig meget for at styrke dit immunforsvar og bekæmpe influenza og andre bakterier og vira.

Men hvorfor er hvidløgsolie vigtigt?

Mere end noget er hvidløgsolie fantastisk, fordi du kan bruge det i flydende tilstand, der er mere praktisk til madlavning og visse naturlige midler.

Denne hvidløgsolieopskrift indeholder alle hvidløgets sunde egenskaber. Desuden giver denne opskrift en stor portion olie, og det har ikke tendens til at blive dårligt eller ødelagt hurtigt.

Men hvis du lider af gastrointestinal brok eller gastritis, er det muligt, at dette middel ikke er noget for dig. Kontakt din læge, før du bruger det.

Læs også: Fordelene ved at spise hvidløg på tom mave

Sådan kan du lave hvidløgsolie

Hvidløg på fad til at lave hvidløgsolie

Hvidløgsolie i skønhedsbehandlinger

Hvidløgolie er en grundlæggende ingrediens i hjemmelavede midler. Derudover bruger mange det også i nogle produkter til behandling af svamp.

Efter en tur til stranden midt i en intens sommer eller et besøg i poolen med venner kan du måske bemærke små pletter på dit ansigt, når du senere kommer hjem. Denne ingrediens kan fjerne dem naturligt!

Hvidløg som et naturligt middel

Som vi tidligere har nævnt, kender mange til den medicinske anvendelse af hvidløgsolie mod milde eller moderate respiratoriske eller virale tilstande.

Både ren og fortyndet hvidløg hjælper dig både som et slimløsende middel og som et antiviralt middel uden negative bivirkninger eller døsighed.

Læs også: Et naturligt hvidløg og løg middel mod hoste

Hvidløg som lægemiddeltilskud

Hvidløg er specielt nyttigt til behandling af en tilstand, der kan forårsage mere alvorlige sygdomme, hvis den ikke behandles ordentligt: ​​Hæmofili.

 • Et par dråber hvidløgsolie om dagen vil være tilstrækkeligt til at hjælpe dig med effektiv helbredelse.
 • Du kan også spise små portioner dagligt.
Blodceller symboliserer hæmofili

En opskrift til at lave hvidløgsolie

I det nedenstående finder du alt, hvad du behøver for at lave hvidløgsolie.

Nu hvor du kender fordelene ved hvidløg, er det tid til at lave det! På den måde kan du bruge det i dine måltider eller som et naturligt middel som dem, vi nævnte.

Ingredienser

 • 6 hele fed hvidløg
 • 500 ml ekstra jomfru olivenolie
 • 100 ml citronsaft
 • 1 glasflaske (mindst 500 ml)

Fremgangsmåde

 1. Vask først hvidløgene godt med rigeligt varmt vand.
 2. Lad det hvile i 20 minutter uden omrøring.
 3. Fortsæt derefter med at fjerne skrællen fra hvert fed, til det er helt væk.
 4. Placer fedene på en lille bageplade og opvarm ovnen til 180 ° C.
 5. Bag hvidløg i 15 minutter, og lad dem afkøle lidt.
 6. Hæld en kop citronsaft i en skål og tilsæt derefter hvidløgene.
 7. Hæld derefter ekstra jomfru olivenolie i skålen og bland dem med hvidløgene.
 8. Sæt blandingen tilbage i ovnen ved samme temperatur igen i 5 minutter.
 9. Tag det ud af ovnen, lad det køle af og si det.
 10. Kom til sidst hvidløgene i glasbeholderen.

Citronen hjælper med at neutralisere den stærke lugt af hvidløg lidt og tilfører desuden sine egne sunde egenskaber.

Det kan interessere dig ...
Derfor skal du drikke hvidløgste hver morgen!
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Derfor skal du drikke hvidløgste hver morgen!

Det er en god vane for dit helbred, som vil hjælpe med at beskytte dig fra mange almindelige sygdomme. Hvad med at begynde at drikke hvidløgste hve...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Bayan L, Koulivand PH, Gorji A. Garlic: a review of potential therapeutic effects. Avicenna J Phytomed. 2014;4(1):1–14.
 • Morales-González JA, Madrigal-Bujaidar E, Sánchez-Gutiérrez M, et al. Garlic (Allium sativum L.): A Brief Review of Its Antigenotoxic Effects. Foods. 2019;8(8):343. Published 2019 Aug 13. doi:10.3390/foods8080343
 • Tsai, C. W., Chen, H. W., Sheen, L. Y., & Lii, C. K. (2012). Garlic: Health benefits and actions. BioMedicine (Netherlands). https://doi.org/10.1016/j.biomed.2011.12.002
 • Rana, S. V., Pal, R., Vaiphei, K., Sharma, S. K., & Ola, R. P. (2011). Garlic in health and disease. Nutrition Research Reviews. https://doi.org/10.1017/S0954422410000338
 • Amagase, H., Petesch, B. L., Matsuura, H., Kasuga, S., & Itakura, Y. (2001). Intake of Garlic and Its Bioactive Components. The Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1093/jn/131.3.955s

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.