Sådan lindrer du fibromyalgi med urter

Capsacin findes i cayennepeber og er et effektivt, naturligt smertestillende middel og bruges i mange smertestillende cremer.
Sådan lindrer du fibromyalgi med urter

Skrevet af Ekhiñe Graell

Sidste ændring: 26 august, 2022

Fibromyalgi er en lidelse, der forårsager muskelsmerter og træthed. Fibromyalgipatienter er normalt særligt følsomme over for smerte i visse dele af kroppen. De mest almindelige områder i forbindelse med smerter ved fibromyalgi er nakke, ryg, skuldre, arme, ben og hofter. Fibromyalgi er meget smertefuldt og ubehageligt, så det er meget vigtigt at finde den rette behandling. Her vil vi vise dig nogle urter der kan tage toppen af smerten af fibromyalgi. Sådan lindrer du fibromyalgi med urter, læs mere nedenfor!

En stor procentdel af mennesker med fibromyalgi (mellem 80 og 90%) er kvinder. Selvom den præcise årsag er ukendt, er denne lidelse ofte forbundet med traumatiske begivenheder og perioder med forhøjet stress, tilbagevendende læsioner, generelt ubehag og visse sygdomme.

Sådan lindrer du fibromyalgi med cayennepeber

Man har fundet ud af at   cayennepeber   har egenskaber der kan behandle symptomer ved fibromyalgi. Capsacin, der findes i cayennepeber, er et effektivt, naturligt smertestillende middel. Mange smertestillende cremer er lavet med cayennepeber grund af dets evne til at lindre muskelsmerter.

Cayennepeber

For at lindre smerter ved fibromyalgi, skal du drikke en kop te af cayennepeber, lavet ved at blande en teskefuld peber med en kop varmt vand.  Det er bedst at tilberede det om morgenen for at drikke i løbet af dagen. Ellers risikerer du alvorligt at irritere fordøjelsessystemet.

Sådan lindrer du fibromyalgi med Perikon

En anden urt, der hjælper med at bekæmpe fibromyalgi er sankthansurt ellerPerikon. Det er en mellemstor plante, der producerer aflange gule blomster. Denne urt bruges mest til behandling af depression, og har vist gode resultater i denne henseende. Husk, at depression er et af ​​de vigtigste symptomer forbundet med fibromyalgi, så noget, der arbejder for at bekæmpe det er en stor hjælp.

Gul blomst

Som om det ikke var nok, letter perikon også, ud over at bekæmpe depression, smerte, og hjælper på søvnløshed. Den bedste måde at tage dette middel er i kapsler eller kosttilskud, som dem, der sælges i apoteker eller helsekostbutikker. Nogle mennesker laver en te med blomsterne, så det er også en mulighed.

På trods af at det er en urt, kan perikon interagere med noget medicin som antidepressiver, prævention og andre. Derfor bør du konsultere din læge eller apoteket, før du begynder at tage eventuelle kosttilskud. Hvis du tror at lægeplanter er fuldstændigt harmløse, er det en fejltagelse. Faktisk er mange af de lægemidler, der er til rådighed i dag, baseret på kemikalier, der først blev opdaget i planter.

Sådan lindrer du fibromyalgi med djævleklo

Djaevleklo

Harpagophytum er populært kendt som “Djævleklo”. Det har fået sit navn fra dens frugter, som er træagtige kapsler med skarpe pigge og en modhage i enden. Forbindelserne i denne urt er meget effektive til at bekæmpe lidelser som gigt. Det er sådan at den kom til at blive anvendt til fibromyalgi, med gode resultater.

“Djævleklo” har magtfulde smertestillende og anti-inflammatoriske virkninger, der er nyttige til at reducere smerter forbundet med fibromyalgi. Desuden stimulerer den appetitten, sænker kolesterol, afgifter og beroliger tarmspasmer. De mest almindelige måder at bruge denne urt på er: at anvende et uddrag af planten direkte på de smertefulde områder, tilberede en urtete, eller tage det i kapselform.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.