7 tips til rengøring af svære overflader

Vidste du, at talkum kan hjælpe dig med at fjerne oliepletter fra betræk? Bare lad det virke i 30 minutter og pletten forsvinder.
7 tips til rengøring af svære overflader

Sidste ændring: 26 august, 2022

Rengøring af dit hjem kan blive virkelig kedeligt, når du ikke kender nogen gode metoder til rengøring af svære overflader. Der er mange produkter på markedet, der kan gøre dette arbejde lettere, da de er fremstillet med ingredienser, der fjerner enhver form for stoffer fra næsten alle overflader. Men de fleste af dem er virkelig dyre og er fremstillet med skrappe kemikalier, som kan være skadelige for dit helbred og miljøet.

Af denne grund har man i nogen tid anbefalet økologiske rengøringsmidler. De bruger naturlige ingredienser med egenskaber, der fjerner næsten alle typer snavs og overflader, der er svære at rengøre.

I dag kommer vi til at dele 7 tips og blandinger der vil efterlade dine svære overflader pletfri. Ikke glip af det!

Rengøring af kogegrej

Kogegrej

Gryder og andre metal køkkenredskaber bliver tit snavsede og oxiderer med tiden ved konstant brug.

For at undgå at smide dem væk, kan du tilberede en blanding af bagepulver og brintoverilte og skrubbe dine snavsede gryder og redskaber med en svamp. Du vil blive overrasket over resultaterne!

Rengør vaskemaskinen

Selvom dens funktion er at vaske tøj, samler vaskemaskinen snavs med tiden, som kan forhindre den i at vaske tøjet korrekt.

For at forhindre dette i at blive et problem, kan du regelmæssigt tilføje en blanding af bagepulver og eddike til din vask.

Fjern fedtpletter

CitronOgBagepulver

Fedt klæber ofte til overflader og kræver et godt rengøringsmiddel til at fjerne det.

For at rense denne type pletter på tøjet, kan du tilberede en blanding af bagepulver og citron og skrubbe med en børste.

Hvis pletterne er på betræk, kan du bruge en papirserviet til at opsuge fedtet og derefter dryppe det med talkum eller majsstivelse. Lad det virke i en halv time og dug det derefter op med støvsugeren.

Vindues- og dørkarme

Disse områder i hjemmet har tendens til at ophobe støv og snavs, der, hvis ikke de bliver fjernet, kan forårsage allergi på plettede.

For at kunne rense dem ordentligt, blandes nogle bagepulver med eddike og du bruger en børste eller klud for at fjerne snavset.

Pletter på træoverflader

PlettedeGulve

For pletter på træoverflader som døre, møbler og gulve er der intet bedre end tandpasta.

Det eneste du skal gøre er at gnide lidt tandpasta på overfladen, du ønsker at rense. Efter 30 minutter skrubber du det med en børste eller våd svamp.

Rengør mikrobølgeovnen

Du skal rengøre apparatet regelmæssigt, fordi det har en tendens til at ophobe fedt og madrester, der kan påvirke dit helbred.

For at få din mikrobølgeovn pletfri, skal du fylde en skål me to kopper vand og en spiseskefuld eddike. Varm den i mikrobølgeovnen ved høj effekt, så vandet kan fordampe. Vent i ca 10 minutter, før du åbner døren, så dampen kan komme til hvert hjørne af ovnen.

Fjern forsigtigt skålen, rens derefter væggene i mikrobølgeovnen med en svamp med lidt bagepulver.

Til slut skal du tørre væggene rene med en ren, våd klud.

Desinficer køkkenbordpladerne

Køkken Rengøring

Denne overflade kræver rensning og desinficering flere gange dagligt. Køkkenoverfladen kan samle en masse bakterier, madrester og fedt, der kan sætte dit helbred på spil og tiltrækker skadedyr.

For at gøre denne opgave lettere og dræbe mikroorganismer, skal du blande eddike, vand og citronsaft og anvende en våd klud. Sørg for at nå hver tomme af denne overflade.

Hvis snavset sidder virkelig fast eller er meget svært at få af, kan du lave en pasta med bagepulver og citronsaft. Skrub derefter overfladen, indtil den er pletfri.

Er du klar til at komme igang med lidt rengøring?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.