Sådan renser du nyrerne for affaldsstoffer

Det er ikke nødvendigt at du taget til en dyr kompliceret behandling. Du behøver blot at begynde at spise bedre, så dine nyrer er rene og sunde.
Sådan renser du nyrerne for affaldsstoffer
José Gerardo Rosciano Paganelli

Bedømt og godkendt af læge José Gerardo Rosciano Paganelli.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Den primære funktion i det renale system er at eliminere affaldssttoffer fra kroppen (mere præcist, fra blodet) via urinen. Hvis vi forestiller os at nyrerne er et filter til urenheder, så bør vi også forstå at de må renses engang imellem, ikke blot så de fortsat kan virke, men også så vi får det bedre indvendigt. Find ud af, hvordan du kan rense dine nyrer for affaldsstoffer i denne artikel.

En sund diæt til at rense nyrerne

Det er ikke nødvendigt at du taget til en dyr kompliceret behandling. Du behøver blot at begynde at spise bedre, så dine nyrer er rene og sunde. En afbalanceret diæt er meget vigtig for kroppen generelt, og hjælper med at forebygge en overophobning af affaldsstoffer i nyrerne.

Indtag mindre raffineret sukker, fedt og hvidt mel, især hvis du har højt kolesterol i blodet, eller diabetes. Grøntsagsolier såsom olivenolie er gode ressourcer til sunde olier og fedtstoffer. Du bør stræbe efter at spise fuldkorn og brunt eller råt sukker, honning, eller endda stevia til at forsøde ting.

nyrer

Du bør også undgå alkohol, sodavand, kaffe og industriel juice, da disse kan have skadelige effekter på dit renale helbred. Samtidig bør du forsøge at eliminere alle de madvarer der indeholder for meget sodium (såsom pølser, dåsemad og fast food) og forsøg at lave mad derhjemme, istedet for at spise ude. Et andet interessant tip er ikke at sætte saltet på bordet, så du ikke bliver ”fristet”.

Medicinale urter til at rense nyrerne med

As is the case with a treatment for weight loss, a good diet is not always enough. You need other activities as well. In the case of cleaning your kidneys it is very good to use herbs which will help eliminate all the bad toxins which have accumulated in the body.

Som det også er tilfældet med behandling af vægttab, så er en god diæt ikke altid nok. Du behøver også andre aktiviteter. I tilfælde af rensning af dine nyrer så er det super godt at anvende urter som hjælper med at eliminere alle dårlige affaldsstoffer, som har ophobet sig i kroppen.

Dem som bør inkluderes i din daglige diæt er dem med anti-inflammatoriske egenskaber som fungerer igennem urintrakten, og også hjælpe dem med vanddrivende effekter som hjælper med at slippe af med urinen og, sammen med den, affaldsstofferne. Det er godt at huske at hvis du lider af graves eller kronisk sygdom i nyrerne så bør du ikke anvende disse medicinske urter før du har konsulteret en læge som specialiserer sig i nyrerne.

nyrerne

Urterne som kan hjælpe med at rense nyrerne er :

Chanca piedra eller Stonebreaker (Phyllanthus niruri)

Denne plante kommer fra Peru og anvendes til at forbedre  det rentale helbred. Inkaerne anvendte den til at behandle alle mulige forskellige typer infektioner i nyrerne og i blæreren. Det er en vanddrivende plante som hjælper med at kontrollere blodtrykket, sænke glukose niveauer i blodet og fjerne nyrersten. Den har også positive effekter på leveren.

Persille

Dette er et krydderi der anvendes til mange opskrifter. Denne plante har mange medicinale egenskaber, og blandt dem er det at rense nyrerne grundet dets vanddrivende effekt. Den reducere ophobningen af affaldsstoffer, og forbedre helbredet på urintrakten generelt. Forsøg at indtage så meget persille som muligt, enten råt eller du kan tilberede en infusion med en smule af dets karakteristiske blade.

bredbladetpersille

Selleri

Ikke kun planten, men også frøene er fantastisk gode til vanddrivning. Det vil hjælpe produktionen af urin og hjælper med at tone nyrerne, det vil sige, for at være sundere så de kan arbejde bedre.

Gyldenris (Solidago)

Dette er en plante som opstod i Amerika og anvendtes til at forbedre helbredet på urintrakten, eftersom den resner nyrerne og samtidig blæren. Samtidig så hjælper den også med at tone urintrakten. Gyldenris har anti-inflammatoriske og vanddrivende egenskaber. Derfor er de en fantastisk hjælp til rensning af nyrerne, men også hele kroppen generelt.

Hydrangea

Roden på denne plante kan anvendes til at rense nyrerne på en naturlig måde og til at forbedre helbredet på din blære. Te som er lavet på hydrangea rod, er en af de mange opskrifter, der anvendes til at eliminere nyresten. Dette hjælper med at blødgøre kanterne på stenene (den del som skraber og skaber smerte) og det hjælper at fjerne dem via urinen. Derudover, så hjælper det med en bedre optagelse af calcium, som mindsker sandsynligheden for at forme nyrersten.

Padderok (Equisetum arvense)

Denne plante anses som ”ukrudt” af farmere og gartnere, men smid den endelig ikke ud hvis den vokser iblandt dine blomster. Padderok har mange medicinske egenskaber. For eksempel er den vanddrivende, og hjælper på produktionen af urin og bekæmper tilbageholdelse af vand. Den er rig på antioxidanter og beskytter dine nyrers helbred. Den kan indtages via infusioner.

horsetail

Mælkebøtte

Dette er endnu en plante som anses som ukrudt. Dog indeholder den en masse gavnlige egenskaber i dens gule og orange blomster. Mælkebøtter har vanddrivende egenskaber og bidrager til elimineringen af både væsker og affaldsstoffer. Den hjælper også på leveren og nyrernes helbred generelt.

Birk

Egentlig så er dette træ ikke en plante, men den er værd at inkludere da barken tilbyder nogle interessante egenskaber til at hjælpe med at tage sig af nyrerne. Den har været anvendt i mange år til at reducere inflammation i urintraktion. Den er rig på C-vitamin. For at indtage den skal du lave en kogning med dens bark og blade. Man kan også vælge at lave en infusion eller te ud af den.

Marshmallow (Althaea officinalis)

Roden på denne plante kan være yderst nyttig til at forbedre helbredet på urintrakten. Den er en ideel vanddriver til at eliminere affaldsstoffer som kan ophobe sig i nyreren, ved at stimulere urinering.

Bearberry (Hede-Melbærris)

Denne plante anvendes ofte til urinvejs infektioner. Den er astringerende, hvilket hjælper med at tone urinvejstraknen og nyrerne.

Rødkløver

rødkløver

Denne plante hjælper med at stimulere forbrændingsaktivitet, rense urenheder i blodet som ellers vil ende i nyrerne. Derudover styrke leveren og hjælpe med at rense kroppen. Den anvendes også til at eliminere symptomer, som er relateret til overgangsalderen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • diæt

  • alkohol

  • blæreren

  • urin

  • calcium

  • Padderok


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.