Sådan vælger du en god værelseskammerat

Vil du gerne leje din egen bolig? Leder du efter en værelseskammerat? Sørg for at huske på disse vigtige tips til at vælge en god værelseskammerat.
Sådan vælger du en god værelseskammerat

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hvis du overvejer at flytte hjemmefra og leder efter en lejlighed, kan det være en god idé at vælge en bofælle for at holde udgifterne nede. Og for at vide, hvordan du vælger en god værelseskammerat, er det vigtigt, at du tager højde for nogle aspekter, som vi vil gennemgå i denne artikel.

Husk på, at du skal dele dit hjem og hverdagen med en anden, så det er ikke en nem opgave. Du bliver nødt til at afsætte den nødvendige tid, indtil du finder den rette person.

Vi inviterer dig til at læse vores tips.

Tag den nødvendige tid til at vælge en god værelseskammerat

For at vende tilbage til den idé, vi nævnte i begyndelsen, er det nødvendigt, at du tager udvælgelsesprocessen roligt og ikke gør det i hast, ellers øger du chancerne for at vælge den forkerte person.

Når du ved, at du vil have et værelse til leje, kan du offentliggøre søgningen på dine sociale netværk, i dine vennegrupper og blandt familiemedlemmer. Forslagene vil sikkert komme hurtigt, og du skal have tid til at gennemføre samtaler.

Tjek deres økonomiske situation

Dette er et af de vigtigste punkter, fordi idéen med at have en bofælle er, at udgifterne deles. Prøv at få arbejdsreferencer for at finde ud af, om deres job er stabilt, og hvor længe de har arbejdet der.

Hvis de er studerende, skal du også kontrollere den økonomiske situation i den familie, der skal stå for din bofælles udgifter.

Person med penge i hænderne

At dele et hjem indebærer, at udgifterne deles, så den økonomiske situation er meget vigtig.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: Familiens livscyklus: Hvad er det, og hvorfor er det vigtigt?

Spørg om deres livsstil for at vælge en god værelseskammerat

Selvom alle er forskellige, er der verdener, der ligner hinanden, og andre, der er stik modsatte. Hvis du foretrækker et roligt liv, vil en bofælle, der nyder fester og sammenkomster, ikke være en god kandidat.

Og det samme gælder, hvis situationen var omvendt. Når alt kommer til alt, deles udgifterne, og begge parter har de samme rettigheder og forpligtelser.

Hvad angår mad, hobbyer og andre emner, som du finder relevante, ville det være interessant at finde ud af smag og vaner for at undgå overraskelser senere.

Hvis du mener, at du har fundet den rette person, er det ikke overflødigt at foretage en undersøgelse i netværkene.

Du kan søge om venskab på sociale medier og følge ham/hende på forskellige sociale platforme for at få kendskab til opslag, kontakter, interesser, fotos og alt det, du mener, kan hjælpe dig med at få et indtryk af personens personlighed.

Fastsæt retningslinjer for sundt bofællesskab

Når du allerede har valgt din bofælle, er det næste skridt at fastlægge et kodeks for bofællesskabet, som I begge accepterer og anvender. Disse emner kan indgå i aftalen:

 • Rengøring: Beslut på forhånd, hvordan I vil dele husarbejdet op, så I begge deltager og samarbejder om rengøringen af stedet.
 • Fordeling af genstande: Skriv ned, hvad I hver især har medbragt, og hvilke ting I har købt sammen, så I ved, hvordan møbler og hvidevarer skal fordeles.
 • Indkøb: Hvis I skal dele maden, er det vigtigt at vide, hvem der skal stå for indkøbene, hvad der skal laves, og hvem der skal lave maden. Disse ting virker meget enkle, men i praksis kan de føre til konflikter, hvis de ikke bliver drøftet på forhånd.
 • Brug af fælles rum: Dette er et meget følsomt punkt, da begge parter vil føle, at de har samme ret til at bruge dem. I kan fastsætte dage og tidspunkter for hver enkelt, og hvilke aktiviteter der ikke må udføres.
 • Kæledyr: Hvis kæledyr accepteres, er det værd at aftale om pasning af kæledyr, ekstra rengøring, støj osv.

Vi nævner også på dette tidspunkt fordelingen af udgifterne. Vil I lave en fælles konto eller vil udgifterne blive delt ligeligt? Vil I have den samme procentdel af bidragene, eller vil beløbene være forskellige?

Dette er relevant, fordi hvis procentdelene er forskellige, vil de rettigheder, som hver enkelt har over lejligheden, også være forskellige. Alt, der indebærer en udbetaling af penge, skal være klart på forhånd og skal underskrives af begge parter.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Sådan kan du indrette et sommerhus

Oprethold et godt forhold

Fra starten skal I have et venligt, troværdigt og respektfuldt forhold. Behandlingen skal være venlig, selv om I ikke nødvendigvis bliver bedste venner.

Alt, hvad der har med lejligheden at gøre, skal gøres som et par. Det skal gøres med seriøsitet og engagement til gavn for det hjem, I deler.

To kvinder er uvenner

Manglende enighed om økonomiske aspekter kan straks ødelægge et bofællesskab.

For at vælge en god værelseskammerat skal du overveje kemi og andre ting

Uafhængigheden ved at bo alene er et af de vigtigste mål for dem, der længes efter at have deres eget rum. Selv om det i dette tilfælde er et fælles rum. At søge en lejlighed vil være en af de første udfordringer, du vil stå over for.

Vi mener, at når du sætter dig ned foran en kandidat, vil du straks føle en kemi. Den vil få dig til at tænke, at han/hun er den rette person til at bo sammen med dig. Du skal føle dig godt tilpas fra det øjeblik, I mødes første gang.

Men lad dig ikke bare gå ud fra det første positive indtryk. Find ud af lidt mere om, hvem de er, hvad de laver, og hvad de lever af. Kombinér dine følelser og det, som dit hjerte fortæller dig, med konkrete data og reelle referencer om din kommende værelseskammerat.

Det kan interessere dig ...
7 tips til at styre økonomien sammen med din bofælle
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 tips til at styre økonomien sammen med din bofælle

Anvend disse tips til at styre økonomien sammen med din bofælle. På den måde bliver det en god oplevelse for alle at bo sammen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Delgado, L. O. F. (2009). Las finanzas personales. Revista Escuela de Administración de Negocios, (65), 123-144.
 • Sora Barreto, L. A. (2020). Cartilla financiera: cómo manejar sus finanzas personales.
 • Rodríguez, E. (2016). El Economista. Retrieved from Tener roomie, más que compartir una vivienda: https://www. eleconomista.-com. mx/fi nanzaspersonales/T ener-roomie-mas-que-compartir-una-vivienda-20160712-0125. html.
 • Cedillo, G. J. Á. (2018). Abordajes instrumentales para el estudio y análisis de la familia en Trabajo Social. Margen: revista de trabajo social y ciencias sociales, (90), 10.
 • Bernal Mejía, I. R. (2020). Conceptualización y prototipado de una aplicación móvil para jóvenes colombianos que buscan compartir vivienda con personas afines.
 • Lopez Garcia, G. (2017). Vivir la ciudad: el urbanita del Barrio de la Condesa (Master’s thesis, Universidad Autónoma Metropolitana (México). Unidad Azcapotzalco. Coordinación de Servicios de Información.).

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.