Sådan kan du indrette et sommerhus

Lær, hvordan du kan indrette et sommerhus og gøre det til et særligt sted, hvor du kan flygte fra din hverdag. Vi har de bedste tips her!
Sådan kan du indrette et sommerhus

Sidste ændring: 25 august, 2022

Ferie er en favorittid på året for mange mennesker, som ser frem til at slappe af. Hvis du har dit eget sommerhus, og du ikke er sikker på, hvordan du skal indrette et sommerhus, så læs videre!

Uanset om det er på stranden, i skoven eller i en lille by eller landsby, er det vigtigt at skabe en stemning, der giver mulighed for afslapning. I denne artikel giver vi dig nogle tips og idéer til at gøre dit andet hjem lige så hyggeligt som din primære bolig.

7 tips til at indrette et sommerhus

Vi mener, at hovedformålet med at indrette et sommerhus er at formidle ro, harmoni og hjælpe dig med at koble af fra en hektisk rutine. For at gøre dette er det vigtigt, at du ikke begår den fejl, at du bruger det som et opbevaringsrum for genstande og møbler, som du ikke længere bruger i din primære bolig.

Det er også almindeligt, at et sommerhus ikke har en defineret stil, fordi vi ikke altid sørger for at indrette det, men blot stiller det, som vi ikke længere bruger, der. Resultatet er et rum, der mangler en feriefornemmelse og ikke giver en ideel atmosfære til afslapning.

Lad os se på, hvordan du kan opdatere dit sommerhus, så det bliver dit eksklusive rum for ro og hvile.

En afslappende stue er eksempel på at indrette et sommerhus

1. Vælg minimalisme

Prøv at indrette dit sommerhus efter en minimalistisk stil: Brug få funktionelle møbler og enkle linjer, der ikke afbryder energistrømmen.

Møblerne skal skille sig ud ved deres enkelhed og funktionalitet på samme tid. Du kan f.eks. bruge bænke, som fungerer som opbevaringsrum.

2. Kom i kontakt med naturen

Ferien er det ideelle tidspunkt til at komme i kontakt med naturen, og dit hjem bør favorisere denne kontakt med luften, vegetationen og dyrene. En god måde at fremme dette på er gennem store vinduer, der lukker farverne og aromaerne fra det fri ind.

Sørg for, at vinduerne giver mulighed for en god passage af naturligt lys. I dette tilfælde kan du vælge dobbelte gardiner: Et gennemsigtigt, der lukker lyset ind, og et mørkere, der beskytter dig mod varmen og giver dig mørke i hvilestunder.

En anden måde at bringe naturen ind i dit hjem på er gennem planter. Det er ikke nødvendigt at fylde alle rum med potter, men du kan placere dem i hjørnerne. De giver farve, renser luften og giver en helt særlig stil til rummene.

3. Giv plads til naturligt lys

Det naturlige lys i dit sommerhus er nøglen til at genskabe et rum, der påvirker dit humør positivt. Når lyset trænger ind gennem vinduerne, oplader det din energi, og du føler en særlig vitalitet.

Ud over en god fordeling af vinduerne kan du placere spejle for at mangedoble det lys, der kommer ind i dit sommerhus. Også lyse farver på vægge, lofter og møbler bidrager til denne effekt af naturligt lys, som du ønsker at opnå.

Du vil måske finde dette interessant: Sådan indrettes en gårdhave i andalusisk stil

4. Brug en god kombination af farver

For at vende tilbage til det foregående punkt bør lyse farver være fremherskende i et sommerhus. Her er hvid ofte en favorit, fordi den giver mulighed for alle mulige kombinationer.

Hvis du vil tilføje noget til det, kan du vælge lænestole, puder og andet tilbehør i stærke og levende farver for at skabe kontrast. Tekstiler er en måde til at inkorporere farver i rummene i dit hjem. Afhængigt af omgivelserne kan motiverne variere fra eksotiske til rustikke eller marine prints.

5. Overvej et strand- eller landskabstema

Alt det, vi har nævnt indtil videre, gælder for ethvert sommerhus, uanset hvor det ligger. Hvis dit hus ligger ved stranden, er en indretning, der kombinerer hvidt med blå og lyseblå nuancer, en klassiker, der altid er på mode.

På samme måde er dekorative genstande som skaller, strandbilleder og navigationselementer et godt supplement, der fremkalder havets charme.

Hvad angår landskab og skove, er træ en favorit hos mange husejere. Du kan lege med rustikke stilarter og vintage- og retrogenstande og -møbler. Pastel, okker, brune og orange farver vil se godt ud her.

6. Indret også udendørsarealerne

Udendørsarealerne i dit sommerhus fortjener også opmærksomhed, for målet er jo, at du bruger det meste af dagen der, især om sommeren!

Lyse farver og genstande fra naturen slår aldrig fejl og giver en afslappet stil, der er i harmoni med naturen. Kontrasterende blomsterarrangementer med naturlige hørduge, farverige puder og bambusmøbler kan være en meget vellykket kombination.

En hængende sofa

7. Brug kølige typer stof

Det er vigtigt, at dine møbler er lavet af kølige, bløde typer stof både i soveværelset og i stuen. Det gælder især om sommeren, hvor du gerne vil føle dig lettere og nyde denne årstid uden at lide under varmen.

Om vinteren kan du pynte lænestolene og sengene med håndvævede tæpper. Udover at være smukke er de også meget hyggelige og holder dig varm.

Hvor skal du starte med at indrette et sommerhus?

Vores forslag er at starte med at lave en liste over alle de ting, du ønsker at ændre eller renovere. Dette spænder fra møbler og dekorative genstande til vægge og loft.

På baggrund af denne liste vil du kunne vurdere, hvad der er prioriteret, og hvad der kan vente lidt længere. Af hensyn til budget er dette første skridt afgørende.

Derefter skal du definere, hvilken stil du vil have i dit sommerhus. Skal det f.eks. være moderne, klassisk eller rustikt? Når alt kommer til alt, har alle disse stilarter deres egen charme!

At indrette et sommerhus indebærer ganske enkelt en ændring i vores holdning

Hvis du ikke er tilfreds med stilen i dit sommerhus, opfordrer vi dig til at starte renoveringsprocessen. Som du allerede har set i løbet af artiklen, behøver du ikke at bruge mange penge. Når alt kommer til alt, kan dit rum forvandles fuldstændigt ved blot at ændre nogle få detaljer.

Afslutningsvis må du ikke miste formålet med dit sommerhus af syne: At slappe af. Gør alt, hvad du kan, for at gøre det til dit tilflugtssted og det sted, hvor du kan koble af fra din hverdag.

Det kan interessere dig ...
9 indretningstricks, der kan forbedre dit helbred
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
9 indretningstricks, der kan forbedre dit helbred

Lær gode indretningstricks til at forbedre din sundhed ved at fokusere på de elementer i dit hjem, der bidrager til velvære og komfort.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Llobell, M. A. (2020). ¿ Y si decoramos la casa?.
  • Rybczynski, W. (2006). La casa. Historia de una idea(Vol. 3). Editorial Nerea.
  • Ventura, A. T., & González, S. C. (2006). Ideas prácticas en decoración. Lexus Editores, Lima (Perú)..
  • Zabalbeascoa, A. (2011). Todo sobre la casa. Editorial Gustavo Gili.
  • Gallegos, D. (2014). La casa. Editorial Costa Rica.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.