Sådan ved du han ikke er den rette for dig

Selv om vi i dette tilfælde taler om mænd som partnere, gælder dette råd også for kvinder, og vi bør huske på det nævnes, når vi starter et nyt forhold
Sådan ved du han ikke er den rette for dig
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Har du nogensinde spekuleret på, om ham du elsker er den rette for dig?

Når du er forelsket, ser du nogle gange ikke faresignalerne.

Nogle ting er du nødt til at indse for dig selv. En hjælpende hånd fra andre er dog aldrig en dårlig ting.

Derfor vil vi i denne artikel dele nogle tegn på at den mand du har valgt, måske slet ikke er den rigtige mand for netop dig.

Hvordan kan du vide at en mand ikke er den rette for dig?

Først og fremmest er det vigtigt at være objektiv og forsøge at identificere om nogle af følgende situationer virker velkendte, eller om du har oplevet dem i dit nuværende forhold.

Måske er det disse tegn du har brug for for at indse, for at se at din elskede ikke er den rette for dig.

1. Han er interesseret i dine penge eller aktiver

Kvinde giver mand penge

Alle bekymrer sig om penge. Men det må ikke tage overhånd. Grådighed kan ødelægge et forhold, før det er begyndt.

Hvis han er grådig, smålig eller nærrig ud over det sædvanlige, er han ikke den rette for dig. Vær påpasselig, hvis han spørger dig om penge, hvis han aldrig vil bruge penge på noget, eller hvis han forsøger at overbevise dig om at sætte noget i din ejendom under hans navn.

Anbefalet læsning efter “Sådan ved du han ikke er den rette for dig”:

Sådan kommer du ud af et giftigt forhold

2. Han kommer ikke godt ud af det sammen med dit kæledyr

Dyr er kloge. Det meste af tiden har de ret, når de ikke kan lide nogen.

Hvis din hund er bange for din kæreste, kan det være et dårligt tegn. Det kommer an på din hunds personlighed. Læg mærke til, om din hund opfører sig anderledes overfor din kæreste.

Se også, hvordan din partner behandler dit kæledyr. Hvis din kæreste ikke behandler dit kæledyr godt, så er han nok ikke den rette for dig.

3. Han taler ikke om fremtiden om forhold med dig

Par sidder i sofa

Par har en tendens til at snakke om fælles projekter fra omkring et år ind i forholdet.

For nogle kan det tage længere tid, og for andre par kan det tage mindre tid, men på et tidspunkt opstår disse samtaler om ægteskab, børn, indflydelse osv.

Hvis du allerede har gået ud et stykke tid med denne mand, og han nægter at tale med dig om disse emner, er det fordi han gemmer noget. Måske vil han ikke falde til ro sammen med dig, eller måske kan han have et andet forhold og være dig utro.

4. Han introducerer dig ikke til sin familie eller venner

I starten af et forhold er det normalt bare at gå ud jer to, men hvis dette begynder at strække sig ud over et bestemt tidspunkt er det tid til “de rigueur” introduktioner med familie og venner.

Hvis han ikke ønsker at tage dig til hans familie frokoster om søndagen i forældrenes hus, eller hvis han aldrig ønsker at du skal med ham til fester, bør du få en vis mistanke om at denne mand ikke er for dig.

Som i det foregående tilfælde kan det skyldes, at han ikke ønsker formelle forhold (og derfor tager han dig ikke alvorligt) eller rettere sagt, at der er en anden kæreste han allerede har introduceret til hans sociale kreds.

5. Han går for hurtigt frem

Kaerestepar ser paa kort

Dette kan også være et advarsels tegn på et uegnet forhold.

Vil han allerede flytte sammen efter to uger sammen? Eller har han allerede planlagt jeres første ferie? Så skal du være forsigtig.

Alle disse forhastede ting kan være skadelige eller et tegn på, at du står over for en besat person, en stalker eller en person, der er følelsesmæssigt afhængig.

6. Du kender ham slet ikke

Mange kan ikke lide at tale om sig selv, men hvis han slet ikke vil fortælle dig noget som helst, bør du være mistænksom.

Ved du stadig ikke hvor han arbejder, hvor han bor og hvor gammel han er? Er han undvigende, når du vil vide mere om ham? Så er han nok ikke den rette. Det er et stort rødt flag.

7. Han er for fjern

Par der skaendes - rette for dig

Måske har han lidt meget i et tidligere forhold, eller måske kan han ikke lide at have tæt kontakt med mennesker.

Men hvis han opfører sig som om du ikke var der meget af tiden, eller hvis han ikke holder øje med dig og i stedet ønsker at se tv, sende en besked eller gøre noget andet kan det betyde, at denne mand ikke er for dig.

8. Han taler om sin ex hele tiden

Du har kun lige mødt ham, og han snakker allerede om sin ex. Han fortæller dig, hvad hun kunne lide, og hvordan hun var.

Det tyder på han ikke er kommet sig over sit tidligere forhold. Det er usandsynligt, at du kan danne et nyt sammen med ham.

Når han er klar til at starte på ny med ny person, kan du måske give ham en chance igen.

Læs også denne artikel efter “Sådan ved du han ikke er den rette for dig”:

Bør du redde dit forhold ved at ignorere utroskab?

9. Han vil have dig til at ændre hvem du er

Parterapi - rette for dig

Det er et stort rødt flag, hvis han blander sig i hver lille ting du gør.

Måske vil han have dig til at klippe dit hår, ændre dets farve eller at klæde dig på en bestemt måde. Måske kan han ikke lide dine venner, dit job eller dine tanker.

Hvis han vil ændre alt ved dig, er han ikke den rette for dig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Medina, J. L. V., López-Fuentes, N. I. G. A., Valdez, J. A., & Jiménez, M. D. C. L. (2007). La elección real e ideal de pareja: Un estudio con parejas establecidas. Interamerican Journal of Psychology.
  • Beck, U. y Beck-Gersheim, E. (2001), El normal caos del amor. Las nuevas formas de la relación amorosa, Barcelona, Paidós Contextos.
  • Burns, M., Burgoyne, C. y Clarke, V. (2008), “Financial Affairs? Money Management in Same-Sex Relationships”, The journal of Socio-Economics, 37 (2): 481-501.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.