Sådan sår du kerner fra citroner derhjemme

Selvom det er vigtigt at holde jorden fugtig, når du sår dine kerner, er det ikke en god idé at vande dem for meget, da du så risikerer, at det rådner
Sådan sår du kerner fra citroner derhjemme

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Faktisk er citroner en af de mest værdifulde citrusfrugter i verden takket være dets mange anvendeligheder i madretter og ligeledes på grund af dets medicinske egenskaber. Sådan sår du kerner fra citroner derhjemme, læs mere og lær hvordan!

Citroner derhjemme

Deres dejlige sure smag og høje indhold af næringsstoffer gør dem til en ideel ingrediens i alle mulige opskrifter og retter.

En af de store fordele ved citroner er, at de er nemme at plante og er tilgængelige næsten hele året rundt.

Faktisk kan man få et citrontræ fra kernerne, hvis man har nok plads i sin have.

Citrontræer kan nemt vokse udenfor, især hvis de er plantet i et område, hvor klimaet er varmt, og der er sol det meste af tiden.

Det er en meget enkel plante af pleje, og man behøver ikke at være en professionel gartner for at kunne høste denne frugt, når den er moden.

Den nemmeste måde at begynde at så citrontræer er ved at anvende en afklippet del af roden fra et levende træ. Men eftersom det kan være mere besværligt at få fat i, vil vi i denne artikel dele trinene til at så et citrontræ fra en kerne.

Det er en meget tilfredsstillende og behagelig proces. Men husk, at dit træ måske ikke vil give nogle frugter de første tre til seks år. Er du klar?

Nødvendige materialer til at så en citronkerne

Kerner fra citroner kan blive plantet i en potte først og senere blive flyttet til jorden i ens have.

Det kan være en meget langtrukken proces, men resultaterne er tålmodigheden værd.

Du skal bruge:

En citron

Citroner

For at få succes med at så et citrontræ fra en kerne er det vigtigt, at man køber citroner, der er 100% økologiske og ikke har været udsat for nogen som helst form for pesticider.

Hvis de ikke er økologiske, er denne frugt som regel steril. Det betyder, at lige meget hvor meget man prøver, vil den ikke kunne spire.

Hvis du har begrænset plads eller klimaforholdene ikke er helt optimale, anbefaler vi, at du vælger citroner af typen meyer. Det er en mindre udgave, og den anvendes ofte som pynt.

Se også: 6 måder at bruge citroner til skønhedsbehandling

Potter

Hvis du ikke regner med at så kernen direkte i din have, så find en lille potte med huller i bunden til dræning af jorden.

Citrontræer foretrækker vidde frem for dybde. Vælg derfor en potte, der er bred i omkreds.

Jord

Haveredskaber

Prøv at købe økologisk jord og glem ikke at bruge naturligt gødning.

Masser af sollys

Citrontræer har brug for masser af sollys. Især når de lige er begyndt at spire. Hvis du bestemmer dig for at så dem i en potte, så sæt den et sted, hvor den får masser af naturligt sollys.

Trin til at så kerner fra citroner derhjemme

Trin 1

Haveredskaber og jord

Til at starte med skal du komme jorden i potten og gøre det fugtigt med vand.

Trin 2

Lad et par centimeter være fra toppen af jorden til toppen af potten.

Trin 3

Citronkerner

Skær citronerne over i halve. Fjern kernerne og sut på dem, indtil smagen er helt væk.

Vær sikker på, at kernerne er fugtige. Det hjælper dem til at spire bedre.

Trin 4

Lav et lille hul på omkring 2,5cm i jorden. Kom kernen i hullet og dæk det med jorden.

Trin 5

Kom noget vand i en sprayflaske og fugt jorden rundt omkring kernen.

Trin 6

Dæk potten med noget let og åndbart plastik for at beskytte fugtigheden af jorden. Du kan enten vælge plastikfolie eller en pose med små huller i.

Trin 7

Sollys

Stil potten et varmt sted, hvor den vil få rigeligt med sollys.

Trin 8

Efter dette bør man sikre, at jorden er fugtig hele tiden.

Undgå dog at udsætte kernerne for overdrevent varme eller fugt. Det kan gøre, at de rådner.

Trin 9

Efter to eller tre uger vil du begynde at kunne se dit lille citrontræ bryde op igennem joden. På dette tidspunkt bør man fjerne plastikken for at give den en bedre mulighed for at ånde.

Trin 10

Citron traeer

Kig til din plante hver dag. Sørg for, at skadedyr og andre plager holdes væk fra den. Giv den en god mængde naturlig gødning for at nære den.

Når først den har vokset sig større, kan du flytte den over i jorden i din have. Derfra kan du fortsætte med at holde øje med dens vækst.

Fordi den første kerne ikke altid spirer, anbefaler vi, at du sår flere på én gang. Dette vil give en større sandsynlighed for, at du får dit citrontræ.

Har du citroner derhjemme?

Giv det et forsøg!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.