Personlighedstesten med de 10 døre

Vælg en dør og se om dine personlighedstræk er afspejlet i dit valg.
Personlighedstesten med de 10 døre

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Har du hørt om  personlighedstesten med de 10 døre? Du kan finde din personlighedstype ved at vælge en ud af de ​​10 døre. Tag testen med de 10 døre og vælg en dør for at lære mere om din personlighed i den følgende artikel.

Hvorfor de 10 døre?

Symbolikken bag denne test med de 10 døre er virkelig forbløffende. Måske har du ikke indset det endnu, men for hvert skridt i livet,  er vi nødt til at gå igennem en dør. Har du nogensinde tænkt over, hvor mange døre, du er løbet ind i, har banket på og åbnet for at skabe en vej for din fremtid?

Døre er overalt; de giver os en følelse af sikkerhed, når vi er hjemme og de er der for at byde os velkommen indenfor andre steder. De forekommer i forskellige størrelser, former, materialer, modeller og design. Men deres formål er altid det samme: At tillade os at komme ind (eller det modsatte).

Forskellige doere

Når man bygger et hus, betragtes hoveddøren som prikken over i’et, der gør huset færdigt. Døre, af såvel træ, glas eller aluminium åbner sig foran os og giver os mulighed for at træde ind i en anden verden.

Du har sikkert hørt udtrykket, “alle døre er lukket for ham” når nogen klarer sig dårligt i livet, eller, “han/hun åbnede døren til kærligheden”, for at sige at en endelig er blevet forelsket.

Hvad er bedre end en dør til at afsløre din personlighedstype? Kig på de ti døre på billedet og vælg en. Baser den ikke udelukkende på farve eller dit yndlingstal, bare vælg den første, der fanger øjet. Analyser de særlige kendetegn ved hver enkelt dør, tjek derefter den personlighed, den tilhører.

De 10 døre, 10 personligheder

Dør et

Det er en turkis dobbeltdør med store vinduer, så du kan se både ind og ud. Hvis du valgte denne dør, er du en sjov person, der kan lide ting, der er “ude i det fri.” Du foretrækker en lys og luftig tilgang til livets problemer og du er ikke en, der at sidder fast i dine følelser. Du sætter pris på de små glæder i livet, luksus og nyder at rejse og lære om nye kulturer. Du ønsker altid det bedste for andre og vil gøre alt for at skabe en hyggelig atmosfære for dine gæster.

Forskellige doere

Dør to

En enkelt sort dør med bredt udseende, håndtag til siden og ikke noget kighul. Hvis du vælger denne dør, er det fordi du er en enkel og ligetil person, som ikke er til luksus, du leverer altid det, du skal og er stolt af dine resultater, men har problemer med at komme videre. Husk det gør ikke ondt at være lidt farverig en gang imellem og lære af livets eventyr og ikke-så-positive oplevelser.

Dør tre

Skarp orange med en stiliseret dørhammer og slå. Hvis du vælger denne dør, er du en interessant og unik person, der kan lide at henlede opmærksomheden på dig selv overalt. Du gør et uforglemmeligt indtryk på alle, du møder, og du er god til en masse ting. Du kan lide kunst og kan skabe noget ud af næsten ingenting. Denne personlighedstype har en tendens til at leve i skyerne, og, og er ude af stand til at genkende, når de lever i en indre boble.

Dør fire

Mørkegrøn med et antikt design, det har flere låse på siden. Folk med denne personlighedstype har flair for kunst, det være sig musik, skrivning, maleri eller skulptur. Du kan være åben og venlig det ene øjeblik og være lukket og privat det næste. Du har tendens til at holde dine problemer og tanker for dig selv. Du føler behov for at få andre til at se dig som en klippe.

Forskellige doere

Dør fem

Den violette dør med et halvcirkel-vindue i toppen. Valgte du denne dør? Hvis ja, bekymrer du dig om at passe ind i og tilhøre en gruppe. Du bringer en masse ting på bordet, og gør ting, der tillader dig at være kreativ, men nogle gange har du for travlt til at opdage, hvad der sker omkring dig. Det er godt at slappe af fra tid til anden og tage en pause fra det rutinemæssige. En dag uden en fuld dagsorden betyder ikke at den er spildt.

Dør seks

Dyb rød med gyldne detaljer, et kighul, dørhammer og brevsprække. Hvis du kunne lide denne dør, er du meget selvsikker. Du har et fantastisk øje for detaljer. Du interesserer dig for dit udseende, og hvordan andre ser dig, men inden i føler du dig som en katastrofe. Vær forsigtig, fordi du kan være på den selvdestruktive side. Husk at leve for dig selv og ikke for andre, uanset hvad de mener eller hvordan de ser på dig.

Dør syv

Enkel, hvid, lavet af træ, ikke for mange detaljer, udover materialet og lidt rodet i bunden. Mennesker, der vælger denne dør er enkle og minimalistiske. De har altid vigtige ting at gøre. De er dedikerede til andre. De er meget følelsesmæssige   og omgiver sig med sentimentale ting. Familie og venner er afgørende. De er selvtilfredse og sikre i deres liv. Benyt lejligheden til at ændre lidt på formaliteterne i dit liv.

Dør otte

En moderne blå dør med en diskret farvet dørhammer og håndtag. Hvis du vælger denne dør, er det fordi du er en sjov og legende person med et evigt ungt hjerte. Du mangler selvtillid og lider meget af   angst på visse områder af dit liv. Du er noget uorganiseret, stolt, og har brug for at elske dig selv mere. Find dig selv gennem at udtrykke dig.

Forskellige doere

Dør ni

Den lysegrønne dør: Dette er en streng dør og lidt forvitret. Dens mest mærkbare træk er dens materiale, som er en lille smule for stort til dens størrelse. Personligheden skjult bag denne dør er den type, der er altid på udkig efter, hvordan tingene fungerer og har en enorm evne til problemløsning. De er meget praktiske mennesker. De holder sig til det grundlæggende, og lever enkelt uden komplikationer. De er nemme at behage og nyde at hjælpe og gøre ting for andre. Disse mennesker har brug for at give mere plads i deres liv til deres følelse af undren.

Dør ti

En stor dør fremstillet af træ med en naturlig finish. Den har fire små vinduer øverst, kun med materialet til at bryde symmetrien på siden. Hvis du valgte denne dør, sætter du pris på integritet og stabilitet, og nyder kvaliteten i de mindste detaljer. Du ved altid, hvad du vil, og alligevel kan du lide at spille sikkert. Du tilbageholder måske din kreativitet i et job, som du ikke nyder. Husk, at dine problemer er dine, og ingen andre vil tage sig af dem.

Hvilken en af de 10 døre er du?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Jauk, E., Benedek, M., & Neubauer, A. C. (2014). The road to creative achievement: A latent variable model of ability and personality predictors. European journal of personality28(1), 95-105. Available at: https://doi.org/10.1002/per.1941. Accessed 19/03/2020.
  • Levine, E. E., Bitterly, T. B., Cohen, T. R., & Schweitzer, M. E. (2018). Who is trustworthy? Predicting trustworthy intentions and behavior. Journal of personality and social psychology115(3), 468. Available at: https://doi.org/10.1037/pspi0000136. Accessed 19/03/2020.
  • Vasile, C., & Albu, G. (2011). Experimental investigations on professional identity, vocational personality type and stress level in adults. Procedia-Social and Behavioral Sciences30, 1801-1805. Available at: https://doi.org/10.1016/j.sbspro.2011.10.347. Accessed 19/03/2020.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.