Hvorfor skal jeg drikke honningvand?

Honning er et super godt skønhedsprodukt, men det er samtidigt også sundt at spise. Honning er for eksempel kendt for at være godt for immunforsvaret. For at få mest muligt ud af honningen, kan du blande det op med vand og drikke det regelmæssigt.
Hvorfor skal jeg drikke honningvand?

Sidste ændring: 12 oktober, 2022

Talrige undersøgelser bekræfter, at honningvand er godt for dit helbred. Og så er det jo virkelig nemt lige at drikke et glas vand, hvilket betyder at du nemt kan gøre det til en del af din daglige kost. Her er hvorfor honningvand er så godt for dig:

Tab dig

Honning giver dig en følelse af mæthed og kan fungere som erstatning for usunde, nervøse mellemmåltider. Lidt honning i et glas vand kan hjælpe dig med at tabe dig, fordi det giver dig en mæthedsfornemmelse. Det kan også hjælpe med at kontrollere mekanismen i hjernen, der er ansvarlig for sukkertrang.

Bekæmp gigt

En undersøgelse foretaget ved Københavns Universitet viste, at deltagere, der indtog vand med honning, oplevede færre smerter i løbet af få minutter. Derfor anbefales det at drikke honningvand for at bekæmpe og forebygge gigtrelaterede smerter.

Honningvand reducer kolesteroltallet

En anden undersøgelse har fastslået, at folk med højt kolesteroltal kan sænke det med op til 10% inden for 2 timer. Vand med honning kan således forebygge hjertesygdomme og kredsløbsproblemer. For at udnytte denne egenskab, indtog deltagerne i undersøgelsen to spiseskefulde honning sammen med en halv liter vand.

Styrk immunforsvaret

Honning besidder antibiotiske og antibakterielle egenskaber, der hjælper med at afværge bakterier og vira, der kan forårsage infektioner som forkølelse og influenza. H onningvand på tom mave kan styrke immunforsvaret og forebygge sygdom.

Forebyg træthed

Vand med honning bidrager til at bekæmpe træthed og symptomer på dette i løbet af få dage. Honning opløst i vand giver kroppen vitalitet, øger hjerneaktivitet og holder os aktive.

Boost energi

Der er også rigtig meget energi i honning, og honningvand kan dermed bruges som en snack inden sport. Selvom der er mange energidrikke på markedet i dag, så er mange af dem fyldt med kunstige ingredienser, der ikke er gode for helbredet. Vand med honning er et langt bedre valg, da det er en naturlig kilde til energi og andre vigtige næringsstoffer.

Andre fordele

  • Effektivt middel mod en “doven tarm”.
  • Godt alternativ til bekæmpelse af problemer som bronkitis, astma og andre luftvejssygdomme.
  • Hjælper med at eliminere giftstoffer, der ophobes i kroppen.
  • Renser fordøjelseskanalen og bekæmper parasitter.
  • Fantastisk til udrensning på grund af dets antibiotiske og antibakterielle egenskaber.
  • Forbedrer tarmfunktion og dræber mikroorganismer.

Sådan forberedes det

Det eneste, du skal gøre, er at opløse en spiseskefuld økologisk honning i et glas varmt vand og drikke det på tom mave. Det har en behagelig smag, der kan virke beroligende.

Husk på…

Du bør drikke denne blanding hver morgen på tom mave for at forebygge sygdom og få det maksimale udbytte. Vand med honning er utroligt gavnligt for maven, og honningen tilfører ekstra næring, der er godt for din hud.

For at forbedre nyrefunktionen skal du drikke blandingen før sengetid, så stofferne kan fungere i kroppen natten over.

At drikke vand med honning på tom mave kan hjælpe med at forebygge for tidlig aldring og celleskader, hvilket er godt for både hud og organer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.