Opdag fordelene ved natron blandet med honning

Natron er blevet brugt siden oldtiden som en allieret til at bekæmpe mange sygdomme fra dermatologiske problemer til influenza. Lær mere i vores indlæg i dag.
Opdag fordelene ved natron blandet med honning
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Bedømt og godkendt af diætist Renata Sylwia Kosierb Fernández.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Natron, også kendt som natriumbicarbonat, er et hvidt pulver, som vi alle har eller har haft i vores skabe, fordi dets anvendelser er uendelige. Vores mødre har det også til rådighed i køkkenet til madlavning og endda til rengøring. Opdag fordelene ved natron blandet med honning i denne artikel.

Det er et produkt, der let kan erhverves i naturen, men det er blevet industrialiseret, så alle, der har brug for det, kan få fat i det. Vi bør nævne, at det ikke indeholder additiver, hvilket giver det flere fordele end ulemper.

De fantastiske fordele ved natron

Inden du begynder at bruge natron, er det vigtigt at informere din læge om, at du indtager det, og i hvilke mængder, for at sikre, at du ikke ser nogen negativ indvirkning på dit helbred.

Det magiske pulver er et:

1. Naturligt fordøjelsesmiddel

Denne ingrediens er fordøjelsessystemets bedste ven, da det hjælper med at lindre flatulens og fordøje tunge fødevarer hurtigt.

Læs også denne artikel efter “Opdag fordelene ved natron blandet med honning”:

6 fantastiske ting, du kan bruge natron til

2. Naturlig antisyre

Ske fuld med natron

Det er fantastisk til gastroøsofageal reflukssygdom, fordi det omdanner saltsyre, der klatrer op fra maven ind i spiserøret til natriumchlorid. Transformationen holder op med at brænde og giver øjeblikkelig lindring.

3. Udrenser

Forbindelsen er fremragende til at hjælpe din lever med at nedbryde de toksiner, som din krop ikke kan fordøje. Det er også rig på C-vitamin og kalium, hvilket gør det til en af de bedste naturlige antioxidanter, der findes.

4. Antiseptisk

Natron

Takket være dens egenskaber tjener natron til at berolige infektioner og neutralisere bakterier og vira. Det er kendt for at hjælpe med at reducere smerte og betændelse i tilfælde af halsinfektioner.

5. Anti-influenza middel

Dette pulver er et ofte brugt hjemmemiddel til behandling af influenza og generelle sundhedsproblemer. Det er den bedste allierede til at bekæmpe alle de bakterier, der forårsager influenza. Desuden hjælper det med at reducere de infektionssymptomer, der opstår fra det.

6. Bekæmpelse af blærebetændelse

Bekaempelse af blaerebetaendelse

Ved at indtage natron kan du hjælpe din krop med at skabe en beskyttende barriere mod bakterier. I tilfælde af en urinvejsinfektion er natron igen et anbefalet produkt, fordi det hjælper med at behandle symptomerne.

Vi anbefaler, at du læser denne artikel efter “Opdag fordelene ved natron blandet med honning”:

De bedste natron baserede ansigtsmaske midler

Natron blandet med honning

Natron blandet med honning

Natron er fantastisk til bekæmpelse af bakterier, infektioner og forskellige sygdomme. På samme måde er kombinationen af ​​natron blandet med honning perfekt til behandling af dermatologiske problemer, især dem der vises på ansigtet.

Natron kan hjælpe med at eliminere og forhindre bumser ud over at peele huden og fjerne døde celler.

Ingredienser

 • ¼ kop natron (120 g)
 • 1 kop honning (helst naturlig) (250 g)

Forberedelse

 • Bland natronen med honningen i en skål.
 • Rør til blandingen tyknes og er homogen.
 • Kog blandingen, helst i et vandbad i 10 minutter. Rør lejlighedsvis.
 • Tag det af varmen og opbevar det passende.

Anvendelse

Du bør forbruge 2 eller 3 spiseskefulde af denne blanding hver dag i en måned. Du kan tage det efter eller før måltiderne.

Det er dog vigtigt, at du ikke følger behandlingen i mere end en måned, og at du undgår at spise madvarer som rødt kød, mel og sukker.

Denne behandling virker mod flere former for sygdomme som diabetes, influenza og nyresygdomme. Husk altid at informere din læge om, at du bruger dette hjemmemiddel.

Maske til akne

Kvinde med akne

En anden brugsmulighed, som folk tilskriver natron og honning, er at bekæmpe akne eller bumser. Maskerne er udover at være billige og nemme at gøre, meget gavnlige for din hud.

Du kan bruge denne maske en eller to gange om ugen. Den hjælper dig med at fjerne døde hudceller, bakterier, akne ud over at give dit ansigt en sund glød, fordi den hydrerer og fugter huden.

Ingredienser

 • 2 spiseskefulde natron (30 g)
 • 1 spiseskefuld honning (15 g)
 • Citronsaft.

Forberedelse

 • Lav en pasta ved at blande natronen med honningen og citronsaften.
 • Spred blandingen over hele dit ansigt ved hjælp af cirkulære bevægelser.
 • Lad den sidde i 10 minutter.
 • Fjern masken med varmt vand.
 • Tør ansigtet forsigtigt med et rent håndklæde.
 • Påfør en fugtighedscreme for at lukke dine porer.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Siegler, J. C., Marshall, P. W. M., Bray, J., & Towlson, C. (2012). Sodium bicarbonate supplementation and ingestion timing: Does it matter? Journal of Strength and Conditioning Research. https://doi.org/10.1519/JSC.0b013e3182392960
 • Al-Abri, S. A., & Olson, K. R. (2013). Baking Soda Can Settle the Stomach but Upset the Heart: Case Files of the Medical Toxicology Fellowship at the University of California, San Francisco. Journal of Medical Toxicology. https://doi.org/10.1007/s13181-013-0300-4
 • Drake, D. (1997). Antibacterial activity of baking soda. Compendium of Continuing Education in Dentistry. (Jamesburg, N.J. : 1995). Supplement. https://doi.org/10.5194/nhess-11-1715-2011
 • Žilinskas, J., Junevičius, J., Česaitis. K., & Junevičiūtė, G. (2013). The effect of cleaning substances on the surface of denture base material. Med Sci Monit. doi: 10.12659/MSM.889568.
 • Jeong, J., Kwon S., & Kim H. (2014). Effect of bicarbonate supplementation on renal function and nutritional indices in predialysis advanced chronic kidney disease. Electrolyte Blood Press;12(2): 80-7. doi: 10.5049/EBP.2014.12.2.80.
 • Giacometti, J., Pasupuleti, V., Sammugam, L., Ramesh, N. & Gan, S. (2017). Honey, Propolis, and Royal Jelly: A Comprehensive Review of Their Biological Actions and Health Benefits. Hindawi. https://doi.org/10.1155/2017/1259510
 • Hughes, A., Brown, A., & Valento, M. (2016). Hemorrhagic Encephalopathy From Acute Baking Soda Ingestion. West J Emerg Med.  17(5): 619-22. doi: 10.5811/westjem2016.6.30713.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.