8 der kan bekæmpe skjoldbruskkirtelrelateret hårtab

Hvis du har problemer med din skjoldbruskkirtel, vil dit hår være skrøbeligt og skørt. Det er en god idé at forbedre, hvordan det føles, pleje det indefra, og undgå at stresse det - det kan forværre din tilstand
8 der kan bekæmpe skjoldbruskkirtelrelateret hårtab
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Problemer i forbindelse med skjoldbruskkirtlen kan forårsage ændringer i alle dine kropslige systemer, og i tilfælde af dit hår kan det ændre cyklusserne i dine kapillærer og forårsage alarmerende hårtab. Denne artikel omhandler hvordan du kan bekæmpe skjoldbruskkirtelrelateret hårtab.

Selv om de fleste mennesker ignorerer det, så er der en sammenhæng mellem hormon aktiviteten i din skjoldbruskkirtel og sundheden af dit hår.

Det er derfor, det er vigtigt at forstå, at din skjoldbruskkirtel stimulerer hårsækkene, regulerer sundheden i talgkirtlerne, og deltager i produktionen af ​​sebum.

På grund af dette, er det ikke overraskende, at en eventuel ubalance i denne kirtel kan forårsage kronisk og alvorligt hårtab, hvilket næsten altid er svært at kontrollere.

Patienter med hypothyroidisme og hyperthyreose skal håndtere skrøbeligt, tørt, og skørt hår.

Heldigvis er der massere af tips og behandlinger, der kan hjælpe dig med at styrke dit hår og forbedre dets udseende.

Som det næste, ønsker vi at dele syv af de mest relevante tips til dig, så du ikke vil tøve med at prøve dem.

Giv det et skud!

1. Anmodning om en laboratorie  test

Til at starte med skal du have en test der bekræfter skjoldbruskkirtelrelateret hårtab.

Hvis du har mistanke om, at dit hårtab skyldes et problem med din skjoldbruskkirtel, så opsøg din læge og bed om en komplet laboratorie undersøgelse.

Dette vil hjælpe dig med at forstå aktiviteten i skjoldbruskkirtlen, og hvordan det kan påvirke dig.

Husk, at udover hårtab, kan du opleve andre symptomer og helbredsproblemer.

2. Sørg for at du får den korrekte dosis af thyreoidea hormon kosttilskud

Når du har fundet ud af hvilken slags skjoldbruskkirtel problem du har, kan du modtage behandling gennem skjoldbruskkirtel hormon kosttilskud, som er designet til at styre dine symptomer.

Det er vigtigt at gøre dette under lægeligt tilsyn, fordi den supplerende dosis skal udarbejdes i henhold til din krops behov.

3. Forbedre din kost og forebyg skjoldbruskkirtelrelateret hårtab

Selvom der er ingen grund til at have sundhedsmæssige problemer for at foretage forbedringer i, hvad du spiser, er det vigtigt for patienter med skjoldbruskkirtlen problemer at gøre dette så hurtigt som muligt.

Fordi ukontrollerede hormoner kan begrænse kroppens evne til at optage næringsstoffer af høj kvalitet, så er det en god idé at følge en afbalanceret og komplet kost.

Giftige og inflammatoriske fødevarer kan forværre symptomerne, der er forårsaget af problemer med skjoldbruskkirtlen, og bør fjernes.

For eksempel bør du udelukke mejeri, gluten, og genetisk modificerede fødevarer (majs, sojabønner, og visse grøntsager) fra din kost.

Øg i stedet for dit indtag af følgende kilder:

 • Jod
 • Selen
 • Zink
 • Jern
 • Vitamin A, B og D

4. Indtag en kilde til collagen

Kollagen er et protein, der er rigt på aminosyrer, herunder glutamin. Disse næringsstoffer styrker håret og giver det elasticitet, som er afgørende for at holde det i god stand.

Selvom din krop kan producere dette på egen hånd, er det en god ide at supplere det med andre kilder, især da produktionen er faldende som du ældes.

Indtagelse af kollagen giver også fordele til dine knogler og led, hvilket reducerer din risiko for kroniske sygdomme.

Nogle anbefalede fødevarer omfatter:

 • Gelatine
 • Røde frugter
 • Citrusfrugter
 • Æggehvide
 • Bønner
 • Fisk og Skaldyr

5. Undgå at bruge varme

Opvarmede apparater såsom krøllejern, hårtørrer og strygejern, blandt andre, er den værste fjende mod sundt hår, især hvis det allerede er svækket på grund af din skjoldbruskkirtel.

Disse apparater kan påvirke strukturen af selve hår stråene, hvilket reducerer dets styrke, og i sidste ende får det til at knække og falde af.

6. Forøg din vandindtagelse for at bekæmpe skjoldbruskkirtelrelateret hårtab

At drikke vand er ikke kun til gavn for en sund funktion af kroppens vigtigste systemer, men det er også vigtigt at opretholde sundt hår.

Indtage seks til otte glas vand om dagen kan hjælpe dig med at undgå tør hovedbund og opretholde en god cirkulation.

7. Tilsæt gelatine til din shampoo og undgå skjoldbruskkirtelrelateret hårtab

Proteinerne og kollagen, der er indeholdt i ikke smagstilsat gelatine er meget gavnligt for at pleje og styrke dit hår.

I modsætning til andre kommercielle produkter, vil det ikke forårsage nogen bivirkninger og er meget let at få fat på.

Regelmæssig brug hjælper med at undgå hårtab og andre problemer, der vises på grund af ubalance i skjoldbruskkirtlen.

Tilføj blot halvdelen af en pakke gelatinepulver til hver 200 gram naturlig shampoo.

8. Undgå stress og undgå skjoldbruskkirtelrelateret hårtab

Stress kan forværre skjoldbruskkirtels symptomer, herunder hårtab.

Det er blevet vist, at denne følelsesmæssige tilstand kan have negative virkninger på sundheden for dine kapillærer og er en af årsagerne til hårtab.

Husk, at hvis du har et skjoldbruskkirtels problem, er det vigtigt, at du følger professionelle lægelige anbefalinger og modtager periodiske lægeundersøgelser.

De tips vi har nævnt her kan omsættes straks i praksis som et supplement til pleje af dit hår.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Jackson, AJ, y Price, VH (2013, enero). Cómo diagnosticar la pérdida del cabello. Clínicas dermatológicashttps://doi.org/10.1016/j.det.2012.08.007
 • Momčilović, B., Prejac, J., Višnjević, V., Skalnaya, M., Mimica, N., Drmić, S., y Skalny, AV (2014). Yodo capilar para la evaluación del estado del yodo humano. Tiroides24(6), 1018-1026. https://doi.org/10.1089/thy.2012.0499
 • Tanimura, S., Tadokoro, Y., Inomata, K., Binh, NT, Nishie, W., Yamazaki, S.,… Nishimura, EK (2011). Las células madre del folículo piloso proporcionan un nicho funcional para las células madre de melanocitos. Cell Stem Cell8(2), 177–187. https://doi.org/10.1016/j.stem.2010.11.029

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.