Skønne ideer til at bruge gamle stofrester

7. juni 2019
Muligheden for at genbruge de gamle stofrester vil afhænge af deres størrelse, men du vil dog altid kunne tilpasse dem og kombinere dem, så de passer til dine behov for de designs, du gerne vil lave.

Du har sikkert nogle gamle stykker stof liggende derhjemme. Det kan være rester fra gamle syprojekter, gammelt tøj, klude, håndklæder eller gardiner. Men vidste du, at der er utallige muligheder for at bruge gamle stofrester?

Alt kan bruges, hvis bare der er evner og fantasi til at omdanne disse gamle stykker stof til noget skønt. Der er ingen grænser for, hvad du kan lave. Måderne, hvorpå de gamle stykker stof kan forandre dit hjem er ikke bare uendelige, men de vil også gøre det muligt for dig at vise dit personlige præg.

Det kan være svært og tilmed dyrt at smide gammelt tøj ud, især når det drejer sig om tøj af høj kvalitet. Hvis du er på udkig efter en måde at beholde det på, så skal du bare fortsætte med at læse!

Gå ikke glip af: De 10 Bedste Ideer til Genbrug af Gamle Jeans

Symaskine kan anvendes til at bruge gamle stofrester

Ting, du kan lave af dine gamle stofrester

Patchwork er den mest kendte teknik til at burge gamle stofrester. Det er ikke andet en en kombination af forskellige stykker, der tilsammen udgør et større stykke, som en quilt for eksempel.

Dette skal du bruge til at omdanne dine stofrester

For at kunne udføre de mest almindelige ændringer af dine stofrester, skal du bruge de samme redskaber, som når du skal klippe, male, sy, samle osv. Derfor får du brug for:

  • En limpistol og limstifter
  • Lim
  • Akrylfarver (sort, hvid, cyan, gul og magenta er basisfarverne, du skal bruge for at kunne blande hele farvepaletten)
  • Sakse
  • Hobbykniv
  • Tråd og nål
  • Symaskine

Du får ikke brug for alle disse materialer på det samme stykke, men du vil nu have en ide om, hvad du kan få brug for, når du begynder på dit arbejde.

Lav en collage ved at bruge gamle stofrester

Du kan danne en ramme af et lagen med rester af dit stof og lave en collage med dit eget design. Det er en meget simpel måde at bruge gamle stofrester på, uanset hvor små de er.

Du kan lave en collage ved at hæfte dem direkte på dit lagen eller du kan sy dem i hånden eller med din symaskine eller lidt med begge dele.

Punge til mønter

Du kan lave en skøn lille pung af nogle få rester af stof. Kombiner farver og tekstur – der er ingen grænser for, hvad du kan finde på her!

Lamper lavet ved at bruge gamle stofrester

Dæk dine lampeskærme i huset med nogle gamle stofstykker. Led efter forskellige farver og vælg lettere stofstykker, så lyset kan trænge igennem og give det dejligste bløde lys.

 Bogomslag

Kvinde med kæmpe stak af bøger

På samme måde som du kan binde en bog ind i papir, så du beskytter bogens ydre, kan du også lave et omslag til bøgerne ved at bruge gamle stofrester.

En silikonepistol er god til at lime stykkerne sammen.

Lav puder ved at bruge gamle stofrester

En anden måde, hvorpå du kan bruge gamle stofrester, som du ikke bruger længere, er ved at lave dem om til vidunderlige unikke puder. Du kan anvende gamle trøjer til at lave pudebetræk for eksempel.

Tasker og muleposer

Hvis du kan lide at skabe en trend, er der ikke noget bedre end at gå med noget, som du selv har designet. Lav dine egne poser og tasker af gamle tøjstykker og tilpas det til det, som du gerne vil ved at blande farver og kombinationer eller ved at bruge det samme slags materiale hele vejen igennem.

Poser er noget af det nemmeste håndarbejde at lave (hvis du har adgang til en symaskine, selvfølgelig)

Din gamle taburet

Hvis din gamle taburet ser lidt slidt ud, så må du ikke smide den ud. Du kan enten lave en kreative hynde eller udnytte dine stofrester fuldt ud ved at lave en helt ny hynde til den.

Det er en skøn måde at forlænge dine møblers levetid på!

Forklæder

Hvis du er træt af at få pletter på dit tøj, hver gang du laver mad, og ikke ønsker at få det udsat for mere, så kan du bruge gammelt tøj i stedet for, så det ikke sker igen. Desuden kan du bruge en lang trøje eller en kjole som basis for dit forklæde.

Læs også: 5 ideer til smukke genbrugsmøbler, som du vil elske

Der er ingen begrænsninger for, hvad du kan lave ved at bruge gamle stofrester

Ryd op i dit klædeskab og find de tøjstykker, som du kan genbruge blandt dit gamle tøj. Dette er kun nogle få ideer til at gå i gang med. Med dette i baghovedet, så skal du altid huske, at der ingen begrænsninger er udover ens egen fantasi og kreativitet.

Som vi nævnte tidligere, kan dette udvikle sig til en helt ny hobby for dig, som kan give dig en hel masse nye genbrugsprodukter og samtidig spare dig for en masse penge til gaver til dine venner og familie.