7 naturlige måder til hurtigt at slippe af med lus og luseæg

Kokosolie er meget nyttigt til at dræbe disse skadedyr. Dets antibiotiske og antivirale egenskaber hjælper med til at forhindre forekomsten af infektioner og svamp.
7 naturlige måder til hurtigt at slippe af med lus og luseæg

Last update: 26 august, 2022

Lus og luseæg er parasitter, der lever af blodet fra dens værtsperson, og udover at være ekstremt ulækre at tænke på, forårsager de også ubehag og stærk kløe eller sår i hovedbunden.

Børn er sædvanligvis de mest udsatte for dette problem, på grund af at det let inficeres i daginstitutioner og skoler.

Derfor er det vigtigt at forældrene sørger for at detektere dem hurtigt, før de kan sprede sig og i sidste ende påvirke andre familiemedlemmer.

På dagens marked findes der talrige hårbehandlinger og kure, der vil hjælpe med at gøre en ende på infektionen og ødelægge æggene, men de fleste af de produkter er fyldt med skadelige kemikalier, der kan forårsage hudirritation eller være for agressive til brug hos børn.

Heldigvis er der nogle meget effektive naturlige løsninger, der vil hjælpe dig med at løse dette problem uden at risikere dit barns sundhed, og samtidigt gavnlige for hovedbunden. Er du klar til at finde ud af, hvad de er?

Eucalyptusblade mod lus og luseæg

Eucalyptusblade er effektive i kampen mod lus og luseæg

Den kraftige lugt af   eucalyptusblade hjælper med til at fjerne disse skadedyr hurtigt, ved at ændre det ideelle miljø, som lus og luseæg trives i.

Hvordan bør du bruge dem?

 • Tilføj et par eukalyptusblade til en gryde med kogende vand. Lad det simre i fem minutter og fjern det fra varmen.
 • Når det er afkølet i et par minutter, men stadig lunkent, anvendes væsken som en skylning til dit hår, startende ved rødderne.

Rosmarin

Rosmarin er kendt for at være en af de bedste urter for hårpleje, takket være dets evne til at styrke håret, bremse hårtab og holde det fri for skadedyr som lus og luseæg.

Hvordan bør du bruge den?

 • Læg nogle få stilke rosmarin i en gryde med kogende vand, og lad dem simre i 5 til 10 minutter.
 • Lad væsken køle af, og anvend den derefter som en skylning fra rødderne til spidserne af dit hår.

Æblecidereddike

Æblecidereddike10

Syren i æblecidereddike hjælper med at fjerne disse skadedyr og udtørrer også deres æg.

Bemærk at i svære tilfælde, vil denne behandling sandsynligvis ikke være 100% effektiv og bruges bedst tom et supplement til anden naturlig behandling.

Hvordan bør du bruge den?

 • Bland lige dele æblecidereddike og vand og smør denne væske i tørt hår, og sørg for at dække alt dit hår.

Lavendelolie

Lavendelolie kan have en behagelig duft for os, men for lus er det den mest irriterende lugt i hele verden.

Den stærke duft af lavendelolie, kombineret med dens medicinske egenskaber, kan hjælpe dig med at blive fri for disse frygtelige insekter en gang for alle.

Hvordan bør du bruge den?

 • Køb æterisk lavendelolie i enhver helsekostforretning eller urtekræmmer, og anvende en lille mængde i hele din hovedbund.

Kokosolie

Kokosolie

En anden god olie til bekæmpelse af lus og luseæg samtidig med at det giver dit hår den rette næring det har brug for, er kokosolie.

Denne populære olie har antibiotiske og antivirale egenskaber, der medvirker til at forhindre svampeinfektioner og fremme sundere hår.

Hvordan bør du bruge den?

 • Påfør et par dråber kokosolie til din hovedbund ved hjælp af en blid masserende bevægelse.
 • Du kan bruge dette som erstatning for din balsam, da det blødgør håret og giver det et blødt udseende.

Tea tree-olie

Denne essentielle olie er kendt for sine antibiotiske, antivirale og svampedræbende egenskaber, der kan reducere irritation i hovedbunden og giver lindring ved kløe forårsaget af disse insektbid.

Som med nogle af de ovennævnte midler, vil regelmæssig brug af tea treeolie reducere forekomsten af lus i håret, mens det også forhindrer andre problemer som skæl.

Hvordan bør du bruge den?

 • En mulighed er at tilføje 15 til 20 dråber tea treeolie til din almindelige shampoo.
 • Du kan også anvende et par dråber til din hovedbund og bruge blide masserende bevægelser.
 • I hvert tilfælde,bør doseringen være ret minimal, fordi for meget af denne olie kan skade dit hår og hovedbund.

Hvidløg

Hvidløg har stærke antibiotiske og svampedræende egenskaber, og samtidig også en kraftig virkning imod insekter og lus.

Det høje indhold af svovlforbindelser skaber et upassende miljø for forplantning og overlevelse af disse irriterende insekter, og hjælper med til at afskaffe dem fremover.

Hvordan bør du bruge det?

 • Knus en helt af hvidløg og læg dem i en halv liter kogende vand.
 • Lad denne blanding stå i mindst et par timer, si derefter væsken og gnid det ind i din hovedbund før sengetid. Dæk dit hoved med en badehætte eller plastikfolie, og lad det sidde natten over.
It might interest you...
6 hjemmemidler til at fjerne lus
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
6 hjemmemidler til at fjerne lus

Lus er små parasitter mellem 2 og 3 millimeter lange, der varierer i farve, men er generelt grå eller gennemsigtige. Læs hvordan du kan fjerne lus ... • Padilla-Santamaría, F. (2016). Pediculosis. Revista Cadena de Cerebros.

 • Carreño. (2017). La higiene personal. Scielo.

 • Hernández Contreras, N., Chang Camero, Y., Santana Suárez, Y., & Machado Martínez, E. (2010). Usodeliberado de diversos productos para el control de Pediculus capitis ( De Geer , 1778 ), por padres o tutores de niños de escuelas primarias. Rev Cubana Med Trop.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.