Slip af med tandkødsbetændelse med disse naturlige midler

For at tage dig af dit tandkød er det vigtigt at tage dig af din mundhygiejne og se din tandlæge mindst en gang om året. De kan foretage en professionel rengøring som hjælper dig med at forhindre problemer.
Slip af med tandkødsbetændelse med disse naturlige midler

Sidste ændring: 09 marts, 2019

Slip af med tandkødsbetændelse med disse naturlige midler, læs med i artiklen her! Tandkødsbetændelse er en af de mest almindelige problemer i munden. Tilstanden hedder også gingivitis og skyldes for det meste dårlig mundhygiejne.

De bakterier og mikrober, der normalt lever i din mund, formerer sig, når du ikke er grundig nok med din mundhygiejne.

Betændelsen forårsaget af en overbefolkning af bakterier ødelægger vævene, der understøtter dine tænder. Hvis det ikke behandles i tide, får det dit tandkød til at blive adskilt fra tænderne. Dette er kendt som parodontitis.

Inflammeret tandkød forårsager følsomhed og smerte i området. Det bliver desuden rødt. Desuden bløder det endda lidt i de fleste tilfælde.

Du kan få god mundhygiejne, og især sundt tandkød, hvis du følger nedenstående råd.

Se denne artikel efter du har læst “Slip af med tandkødsbetændelse med disse naturlige midler”:

14 årsager til blødende tandkød

Sådan styrker du betændt tandkød

Der er mange midler til bekæmpelse af denne sygdom. Her skal vi nævne dem, vi synes er de hurtigste og mest effektive.

Aloe vera

Aloe vera

Aloe vera er en gammel plante. Den er blevet kendt på grund af dets evne til at helbrede en endeløs liste af problemer.

Den har antifungale, antiinflammatoriske, antibakterielle og helbredende egenskaber. Som et resultat heraf er aloe vera et perfekt middel til at bekæmpe effekterne af gingivitis.

Hvordan bruger du det?

 • Gnid et lille stykke aloe vera gel på dit betændte tandkød 3 eller 4 gange om dagen.
 • Efter en uge vil du se en positiv ændring fra denne behandling.

Kryddernellike

Dette velkendte krydderi bruges til at give mere smag til fødevarer. Det har dog faktisk også smertelindrende og antibakterielle egenskaber. Men det er ikke alt: det har også flavonoider. Disse er egenskaber, der anvendes til antibiotika.

Ingredienser

 • 5 Kryddernellike
 • 1 kop vand

Hvordan bruger du det?

Lav en mundskyl ved at sætte de 5 fed i varmt vand. Lad det køle af. Brug det derefter.

Saltvand

Glas med saltvand

Dette er et middel, som bedstemødre elsker at bruge til betændt tandkød. Saltvand hjælper med at reducere betændelse over hele munden.

Hvordan bruger du det?

 • Lav en blanding med salt og vand.
 • Brug det derefter som mundskyl.
 • Bagefter, børst dine tænder.
 • Det fungerer bedre, hvis du bruger havsalt.

Se denne artikel efter du har læst “Slip af med tandkødsbetændelse med disse naturlige midler”:

8 grunde til at drikke rødvin med moderation

Bagepulver

Denne naturens gave har normalt et særligt sted i vores hjem. Bagepulver er meget vigtigt for at tage dig af et stort udvalg af sundhedsmæssige problemer.

Fordi det er alkalisk, forhindrer det bakterier i at multiplicere i munden. Det neutraliserer også de syrer, der kommer fra de fødevarer du spiser.

Hvordan bruger du det?

 • For at bruge bagepulver til at kurere gingivitis, lav en pasta med det og et par dråber vand.
 • Gnid denne blanding på de berørte områder af dit tandkød en gang om dagen.

Salt og ingefær

Salt og ingefær

Et andet middel, der bruges til behandling af tandkødsbetændelse er ingefær. Denne krydrede rod har antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber. Disse hjælper dit helbred.

Ingredienser

 • 1 lille stykke ingefær
 • En knivspids salt

Hvordan bruger du det?

 • Tag et stykke ingefær og riv det indtil du har en glat masse
 • Tag saltet, så meget som du har brug for, og tilsæt et par dråber vand for at få en pastaagtig konsistens. Brug den blanding du fået ved at massere det betændte område.
 • Gør dette øjeblikkeligt og gentag det 3 gange om dagen.

Slip af med tandkødsbetændelse: Andre overvejelser

Inflammeret tandkød beskadiger vævene omkring dine tænder. Det forårsager dårlig ånde, og i mange tilfælde tandtab.

Blødningen, der kommer fra denne sygdom, kan blive en yngleplads for opportunistiske mikrober og bakterier. De kan forårsage alvorlige infektioner og sprede sig til andre tænder.

Der er nogle medicinske problemer, der kan få dig til at lide af betændt tandkød. Nogle sygdomme, der er forbundet med underernæring kan endda angribe dit immunsystem. Disse kan øge din risiko for at lide af denne sygdom.

På grund af dette er det meget vigtigt at medtage fibre i din daglige kost. Du bør inkludere korn og frø.

 • Tilsæt også grønne grøntsager som broccoli og asparges. Disse er en stor kilde til folsyre og vitamin C.
 • Du kan også reducere dit indtag af raffineret sukker og hvidt mel. Dette er fordi disse er fødevarer, der fremmer bakteriel vækst. Disse fødevarer beskadiger også din mundhygiejne.
 • At have beslag, holdere eller proteser kan komme i vejen for god mundhygiejne. Det er vigtigt, at du tager ekstreme forholdsregler og renser din mund helt i dybden.

Besøg din tandlæge regelmæssigt for at få en professionel rengøring to gange om året. Dette hjælper også dig med at forhindre mulige problemer.

Slip af med tandkødsbetændelse, ved at følge disse tips du har fået i denne artikel, god dag!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Najeeb S, Zafar MS, Khurshid Z, Zohaib S, Almas K. The Role of Nutrition in Periodontal Health: An Update. Nutrients. 2016;8(9):530. Published 2016 Aug 30. doi:10.3390/nu8090530
 • Vázquez, B., Avila, G., Segura, D., & Escalante, B. (1996). Antiinflammatory activity of extracts from Aloe vera gel. Journal of Ethnopharmacology55(1), 69–75. https://doi.org/10.1016/S0378-8741(96)01476-6
 • Barboza JN, da Silva Maia Bezerra Filho C, Silva RO, Medeiros JVR, de Sousa DP. An Overview on the Anti-inflammatory Potential and Antioxidant Profile of Eugenol. Oxid Med Cell Longev. 2018;2018:3957262. Published 2018 Oct 22. doi:10.1155/2018/3957262

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.