Slip af med overskydende syre i din krop

Vidste du, at natron og citronvand er en fantastisk måde at gøre din krop mere basisk på? Du kan med fordel drikke citronvand hver dag.
Slip af med overskydende syre i din krop

Sidste ændring: 26 august, 2022

Din krops pH-værdi er nøglen til at bevare et godt helbred. Den giver dig mulighed for at finde ud af, om din krop er i en sund basisk tilstand, eller om høje surhedsgrader bringer dig i fare. I dagens indlæg vil vi snakke om hvordan du kan slippe af med overskydende syre i din krop.

Overskydende syre i din krop

Når vi taler om pH, taler vi om potentielt brint, som er en måleenhed, der bestemmer koncentrationen af brintioner i kroppen. For bedre at forstå dette koncept, skal du vide, at surhedsgraden er målt på en skala fra 1 til 14. Hvor 1 er den sureste, 7 er neutral og 14 er den mest basiske. En sund krop bør have en pH-værdi imellem 7,3 og 7,45. Men visse forurenende stoffer, dårlige spisevaner og endda stress kan hæve syreindholdet i kroppen og ændre din pH, og får det til at falde og blive langt surere.

Når kroppens pH ændres reagerer blodet, fjerner næringsstoffer, som resten af dine vitale organer har brug for, for at fungere. Samtidig med at personen føler sig træt og oplever hovedpine, fordøjelsesproblemer og mineralsvind i negle og hår.

Hvorfor er det vigtigt at balancere min krops pH?

Når din krop er svagt basisk, med andre ord, med en pH-værdi over 7, er den i stand til at beskytte sig mod visse sygdomme. På den anden side, når din krop oplever høje surhedsgrader, er du mere tilbøjelig til at at opleve kroniske problemer, sådan som sukkersyge, fedme, migræne, grå stær, kræft, gigt, allergier, knogleskørhed og andet.

Ernæring og pH

Mynte Og Lime

Alt det, du spiser og drikker har en positiv eller negativ indflydelse på din pH. Nogle fødevarer øger surhedsgraden i kroppen, mens andre har tendens til gøre den basisk. Generelt får animalske produkter og mælkeprodukter din krops pH til at stige. På den anden side har frugter og grøntsager egenskaber, der får din pH til at blive mere basisk. Da din krop har brug for en afbalanceret pH, bør du forsøge at forbruge en afbalanceret mængde af begge disse fødevaregrupper. Hvis det er muligt, så forsøg at undgå fødevarer, der forårsager overskydende syreindhold, såsom fastfood og forarbejdede fødevarer.

Hvordan du kan slippe af med overskyndende syre i din krop og balancere pH.

Bagepulver og et glas vand

Udover at spise godt, bør du også vide, at der er miljømæssige faktorer, end der kan påvirke din pH-balance. Det er derfor du skal forsøge at undgå meget giftige rengøringsmidler. Ligeledes bør du holde følgende tips i tankerne for at bekæmpe overdreven surhedsgrad og balancere din pH.

 • Øg mængden af grønne bladgrøntsager du spiser og drik en grøn smoothie om dagen.
 • Gør det til en vane at drikke et glas lunkent vand med citron på tom mave hver dag (citronsyre er fantastisk til at gøre kroppen basisk, på trods af at det er en syre.
 • Øg mængden af frugt og grøntsager, du spiser, især rå, grønne grøntsager.
 • Undgå at spise forarbejdet og stegt mad.
 • Undgå at spise raffinerede fødevarer som sukker og mel.
 • Øg mængden af vand af høj kvalitet, helst destilleret vand.
 • Prøv at rense dit hjem med naturprodukter såsom natron, citron og vineddike.
 • Vær meget forsigtig, når det kommer til at vælge kemiske produkter til skønhed og hårpleje, fordi de nogle gange kan være giftige. Gør dit bedste for at bruge naturlige produkter til dit hår, negle, tænder osv.
 • Spis flere vegetabilske fødevarer og tilsæt små portioner af animalske fødevarer, men prøv at få fat i kød fra græs-fodrede dyr.
 • Begynd at indarbejde produkter som hvede græs, byg, alger, cayenne og spirulina i din kost.
 • Drik et glas vand med en teskefuld bagepulver dagligt.

Hvorfor venter du på at begynde at ændre dine spisevaner og livsstil, så du kan få en mere afbalanceret pH? Som du kan se er det meget let at slippe for for meget syre i din krop og balancere din pH, bare ved at ændre din livsstil og spisevaner for at gøre din krop mere basisk og nyde et bedre helbred.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.