Se disse 10 små planter med flotte blade

Udforsk disse små planter med flotte blade, som du kan have i dit hjem. Tilføj et naturligt og meget elegant strejf med dem.
Se disse 10 små planter med flotte blade

Sidste ændring: 16 februar, 2023

I denne artikel vil vi fortælle dig om nogle små planter med meget flotte blade. Ud over at fylde dit hjem med farve og natur vil de fungere som dekorative genstande, der vil tiltrække opmærksomheden fra dem, der besøger dig. Faktisk gør de alt dette uden brug af blomster!

Disse indendørs planter uden blomster stjæler opmærksomhed og skaber glæde i hjemmet, da deres blade er iøjnefaldende takket være de former og farver, de har. Så udforsk dem sammen med os!

10 små planter med smukke blade

1. Anthurium clarinervium

Anthurium clarinervium er en variant af anthurium, som navnet afslører. Den er på denne liste over små planter med markante blade, fordi dens blade har en mørk og intens grøn farve med hvide nerver, der stikker ret meget ud og skaber forskellige figurer.

Denne plante kommer fra de tropiske skove i Mexico, og dens blade har en meget speciel form som et hjerte, hvorfra dens blomster kommer frem.

Anthurium clarinervium

2. Alocasia polly

Alocasia polly har overdrevent prangende årer på bladene, der skiller sig ud blandt den mørkegrønne farve. Denne farveses kun på oversiden, da bladene på bagsiden er rødlige.

Den er hjemmehørende i Central- og Sydamerika, så den er ret følsom over for kulde, da det er en tropisk plante. En af dens vigtigste aspekter ligger også i at tilbyde den rum med masser af lys.

3. Kroton

Kroton er eksempel på små planter til hjemmet

Kroton (Codiaeum variegatum) er en meget modstandsdygtig og lille plante, som vil skille sig ud for sine smukke farver, uanset hvor du placerer den i dit hjem. Jo mere indirekte lys den får, jo mere farve får dens blade.

Denne plante blomstrer ikke, men dens årer har et stort udvalg af nuancer, mellem rød, gul, grøn og pink.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Er kaktusser og sukkulenter det samme? Find ud af, hvorfor de ikke er det

4. Peperomia

Peperomia har ikke så varierede farver på bladene, men de er runde og meget kødfulde og skifter mellem de forskellige grønne farver. Dens form, størrelse og tekstur er det, der gør den til en så slående plante at have indendørs.

Dette er en kuldefølsom plante, og den nyder slet ikke direkte sollys. Da den nyder mørke rum og holder på vandet, skal den vandes sparsomt. Den kan også være en hængende plante.

5. Fittonia

Fittonia er en af de mindste planter med prangende blade, som vi har til dig. Den har omvendte dråbeformede blade med hvide årer, der skiller sig ud blandt dens grønne eller røde farver og skaber en meget værdsat kontrast.

Den vokser nedad, så det er bedst at have den i en potte, der gør det muligt at værdsætte den. Mange betragter den som en meget krævende plante, for når den ikke bliver vandet til tiden, ser den visnet ud, selv om den i virkeligheden ikke er det.

Når det sker, skal du blot give den lidt vand. Så vender den tilbage til sin oprindelige form!

Fittonia er eksempel på små planter

6. Edderkoppeplantens blade er virkelig slående

Edderkoppeplanten er en smuk stueplante. Dens afkom vokser på en gren, der er tilbage efter blomstringen, og som er løsrevet fra den oprindelige plante. Denne nemme plante at passe har blade, der fremhæver dens blomster mere. De er lysegrønne og kan dyrkes i vand eller jord.

For at udvikle sig ordentligt skal den vandes to gange om ugen om sommeren og en gang om ugen om vinteren. De kræver også en høj dosis lys, uden at det er direkte lys.

7. Begonia Rex: Små planter til hjemmet

Begonia rex

I begoniafamilien finder vi Begonia Rex. Det er en af de smukkeste små planter med markante blade. Bladene er aflange og har en intens mørkegrøn farve, som skiller sig ud med den lysegrønne og hvide midte. Der findes eksemplarer, der har de samme karakteristika, men i røde nuancer.

Dens pleje er grundlæggende, som anført af University of Florida. Desuden kræver den indirekte lys og moderat vanding, som også omfatter sprøjtning af bladene. Selv om den er meget smuk og ideel til at have indendørs, er den ikke en god idé i hjem, hvor der er børn og kæledyr, da den er giftig for dem.

8. Corinocarpus: Små planter med markante blade

Corinocarpus er en stueplante, der skiller sig ud på grund af farven på sine blade. De er små, men aflange og har en hvid og cremefarvet farve i deres omrids. Selv om den vokser ret meget, kan du beskære den, så den passer til den plads, du har derhjemme.

Det skal også bemærkes, at bladene er ret kødfulde, da planten lagrer vand i dem. Den er meget hårdfør, så du behøver ikke at bekymre dig om dens pleje.

Vi tror, at du måske også gerne vil læse denne artikel: Vanding med kapillærkasser: Hvad er det, og hvad er fordelene?

9. Blomstervugge

Dette er en af de små planter med meget markante blade, som vi gerne vil anbefale. Dens blade er iøjnefaldende, fordi de er mørkegrønne og dyb lilla på bagsiden.

Den har en kort stængel, hvorfra der vokser spydformede blade, der når op på 30 centimeter i længden. Desuden vokser der hvide blomster i skæringspunktet mellem stilken og bladene. Dens farver gør den helt sikkert til centrum for opmærksomheden.

Blomstervugge

10. Rosenkrans er også et eksempel på små planter med markante blade

Rosenkransplanten er smuk, og dens blade har en meget lille rund form. Desuden har hver stængel mange blade, hvilket giver fornemmelsen af at være en faldende rosenkrans.

Selv om dens største attraktion netop er dens kødfulde blade, hvori planten opbevarer vand, fødes der også fine hvide blomster fra denne plante.

Denne sukkulent kan holdes både indendørs og udendørs, da den tåler mange forskellige klimaer. Den kræver dog moderat vanding og filtreret sollys.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.