Vi anbefaler 6 sukkulenter til at dekorere dit hjem med

Disse sukkulenter er ideelle til at dekorere dine indendørs rum. De er nemme at passe, og du kan finde muligheder for områder med direkte lys og skygge.
Vi anbefaler 6 sukkulenter til at dekorere dit hjem med

Sidste ændring: 06 december, 2022

Hvis du overvejer at dekorere dine indendørs rum med sukkulenter, vil du elske at læse denne artikel. Sukkulenter er meget modstandsdygtige planter og er velegnede til at have inde i huset, men der er nogle, der skiller sig mere ud end andre. Dem vil vi fortælle dig alt om her.

Sukkulenternes største dyd er, at de er meget modstandsdygtige, så du behøver ikke at knokle for at holde dem smukke. Disse planter er kendetegnet ved at lagre vand i deres strukturer: Blade, rødder og stængler. Derfor er de ikke så krævende med vanding og kan overleve lange perioder uden vand.

De 6 sukkulenter til at dekorere rum, som du bør kende

Indtil videre er der registreret tusindvis af arter af sukkulenter, idet familierne Aizoaceae, Cactaceae, Crassulaceae og Euphorbiaceae er de mest populære. Blandt dem er der nogle, der ud over deres fysiske egenskaber også adskiller sig ved den mængde sollys, de kræver.

Vi vil nu se, hvilke der er de mest velegnede til at indrette dit hjem med.

1. Sedum morganianum eller hængende mexicansk stenurt

Den første af de sukkulenter til dekoration af rum, som vi vil anbefale, hedder videnskabeligt set Sedum morganianum. Det er den velkendte stenurt.

Det er en sukkulent, der stammer fra Mexico og har et karaktertræk, der tiltrækker stor opmærksomhed: Den hænger. Dens smukke og tykke stængler ser godt ud fra hængende krukker.

Den har blå eller grågrønne blade, der kan blive op til 60 centimeter lange. Det er en af de sukkulenter, der kræver rigeligt sollys for at udvikle sig ordentligt. Hvad angår vanding, er det bedst at vente på, at jorden tørrer ud mellem vandingerne, især i områder med koldt vejr.

Eksempel på sukkulenter, der hænger

2. Senecio rowleyanus eller perler på snor

Vi fortsætter med de hængende sukkulenter og præsenterer Senecio rowleyanus eller perler på snor, en plante, der udmærker sig ved, at dens blade ligner små perler. Den bruges ofte til at dekorere hylder, hvor den lader sine stængler hænge.

Selv om den nyder lyset, er det ikke en god idé at udsætte den for direkte sollys, da den kan visne. Vanding bør være nogenlunde konstant, en gang om ugen, med undtagelse af vinteren, hvor det bør være mindre hyppigt. Under alle omstændigheder skal du tjekke jorden, før du vander, da et overskud kan skade planten.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: 5 tips til at indrette hjemmet med miniplanter

3. Echeveria

Mere end en sukkulent, echeveriaer er en familie af sukkulenter med mere end 150 arter. Deres generelle kendetegn er deres fladtrykte rosetformede blade, som gør dem charmerende og perfekte til dekoration indendørs i krukker eller i udendørs haver.

Disse sukkulenter anses for at være billige, fordi deres vedligeholdelse er meget enkel, og de er meget taknemmelige. De kan være af forskellige farver, men de har altid en fælles nuance.

For at bevare deres vitalitet er det en god idé at bruge flydende gødning en gang om måneden. Deres vanding er moderat, og man skal være særlig forsigtig om efteråret og vinteren, hvor man skal være meget sparsom med vandmængden.

4. Crassula ovata eller paradistræ

Crassula ovata eller paradistræet er en juvel i familien af sukkulenter. Det ligner et mini krassula-træ med smukke ovale blade fastgjort til en tyk stamme.

Det er en meget stærk, hårdfør plante, der vil se smuk ud i din stue eller ethvert andet indendørs rum. Dens vækst er langsom, men den kan blive op til en meter høj, og den har brug for mindst ca. 3 timers direkte sollys.

Vanding bør være moderat, og en gang om ugen er ideelt. Følg disse tips om, hvordan du passer på det, og du vil være heldig at se dit paradistræ blomstre.

5. Aloe vera

En anden af de sukkulenter, som man ikke må gå glip af, når man indretter interiør, er aloe vera. Videnskabelige artikler har samlet dens egenskaber og sundhedsmæssige fordele og fremhæver den som en lægeplante.

Dens sammensætning fremhæver dens høje koncentration af vand, aminosyrer, vitaminer og mineraler. Især dens saft, som er krystallinsk og meget frisk, bruges til at forbedre solskoldning og sår.

Denne sukkulent har lange blade, der er brede ved basis og meget tynde i spidserne. Desuden har den pigge på konturen af hvert blad, som kan skade dig, hvis du ikke håndterer den korrekt.

Den nyder meget direkte sollys, så sørg for at stille den et sted, hvor den kan være udsat et par timer om dagen. Når det gælder fugtighed, skal du lade jorden tørre ud mellem vandingerne.

En stor aloe vera

6. Beaucarnea recurvata eller elefantfod

Vi slutter af med Beaucarnea recurvata eller elefantfod (på forsidefotoet), en af de smukkeste sukkulenter, du kan finde til at dekorere dine indendørs rum. Dens udseende kan chokere dig og få dig til at tvivle på, om det virkelig er en sukkulent. Men tro mig, det er den.

Navnet kommer fra formen på dens stilk, som er ret tyk og ligner en elefants ben. Det er netop der, den opbevarer det vand, den ophober i løbet af sin udvikling.

Den er en af de sukkulenter, der kræver solrige steder for at vokse sundt, selv om det skal siges, at indirekte lys hele dagen er tilstrækkeligt. Før du vander, skal du tjekke jorden. Hvis du ser det tørt, er det tid til at vande det.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Pilevand til at styrke planternes rødder

Sukkulenter, der kræver lidt direkte lys

Der findes et stort udvalg af sukkulenter, som du kan dekorere dit hjem med. Men da vi ved, at det er svært at placere vores planter i rum med direkte lys, er her en liste over andre sukkulenter, der kræver lidt lys:

  • Vorteblad.
  • Peperomia.
  • Aeonium kiwi.
  • Julekaktus.
  • Hawortia cymbiformis.
  • Svigermors skarpe tunge eller sansevieria.
Svigermors skarpe tunge er eksempel på sukkulenter, man kan have i hjemmet

Hvilke sukkulenter vil du dekorere dit hjem med?

Med denne guide over sukkulenter til at dekorere hjemmet kan du få et overblik over de muligheder, du har. Vælg dem, der passer bedst til din personlige smag og de forhold, du har i dit hjem.

Lad dig overraske af disse populære planter, der ikke kræver meget pleje, men som er meget nemme at holde. Deres vækst er langsom, men du vil nyde det meget, især når de blomstrer.

Det kan interessere dig ...
De 5 bedste planter til landskabspleje
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
De 5 bedste planter til landskabspleje

Udforsk de mest æstetiske planter til græsplæner med denne liste over planter til landskabspleje af gårde og haver.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Mariel Calderón-Oliver; María Alejandra Quiñones Peña; José Pedraza-Chaverri. Efectos benéficos del aloe en la salud. VERTIENTES Revista Especializada en Ciencias de la Salud, 14(2):53-73, 2011.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.