Melon, spinat og vindrue smoothie til trætte muskler

Ved at drikke denne smoothie får man ikke blot en glimrende mængde vitaminer, antioksidanter og næringsstoffer - den hjælper også med at bekæmpe trætte muskler og giver ekstra energi
Melon, spinat og vindrue smoothie til trætte muskler
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 14 august, 2023

Med denne lækre smoothie lavet af melon, spinat og vindruer vil man opfylde kroppens behov for næringsstoffer og samtidig hjælpe den med at overkomme trætte muskler.

Der er ingen tvivl om, at alle har oplevet de dage, hvor ens muskler føles svage og man ikke er i stand til at udføre ens daglige aktiviteter med et normalt energiniveau.

Der er mange mulige årsager til denne generende træthed i musklerne, men det er uanset hvad ikke noget, man bør ignorere. Hvis man oplever det hver dag, bør man søge en læge for at finde ud af, om der er et problem bag det.

I alle andre tilfælde bør man tage sig tid til at prøve denne lækre og sunde opskrift, hver gang man føler sig svag eller overbelastet – den vil give ny energi på blot fem minutter!

Årsager til trætte muskler

Træthed i musklerne er en tilstand, som næsten altid opstår, efter man fysisk har presset sig selv meget. Det egentlige problem opstår, når man oplever denne følelse, selv når man ikke har taget del i nogen som helst fysisk aktivitet.

Hvad forårsager det? Hvis man har en mistanke om dette, og man lider af trætte muskler hele tiden, bør man overveje de følgende punkter:

Har du trætte muskler, kan du hjælpe deres rehabilitering ved at drikke en lækker smoothie.
 • Kronisk træthedssygdom er en af de mest gengse tilfælde af muskeltræthed eller smerte. Det rammer flere kvinder end mænd og er nogle gange forbundet med en svækkelse af immunforsvaret.
 • Nogle gange kan træthed i musklerne også være forbundet med en svaghed i musklerne – fordi man simpelthen mangler styrke. Dette kan skyldes en række sygdomme, bland andet muskeldystrofi og inflammatorisk myopati.
 • Slidgigt og leddegigt forkommer også nogle gange sammen med træthed i musklerne. Det forekommer, hvad end man har trænet og løftet vægte eller ej.
 • Mangel på kalcium er en af de vigtigste faktorer, der definerer muskeltræthed. Husk, at dette mineral er ansvarlig for sammentrækningen af muskelgrupper, og når man ikke får nok af det, vil smerten og trætheden opstå.

Melon, spinat og vindrue smoothie til trætte muskler

smoothie_ingredienser

Spinat gavner ens muskler

Hvis der er én grøntsag, der kan hjælpe med at forbedre musklernes sundhed, er det spinat. Vi kan opsummere årsagerne i de følgende punkter:

 • Spinatens blade er rige på en type nitrat, der forbedrer proteinsyntesen. Takket være dette hjælper det med at styrke muskelvævet.
 • Og glem ikke, at spinat er én af de grøntsager i verden, der er mest rig på kalcium. Udskillelsen af kalcium fremmer sammentrækningen af musklerne.
 • Den bedste måde at drage nytte af spinaten er ved at spise den rå. Husk, at den kalcium, man får fra grøntsager, er bedre end den fra mælkeprodukter (pasteuriseringen kan ændre næringsstoffer i almindelig mælk, hvilket gør den mindre sund for kroppen).

Melon til ens muskler

Melon har en dejlig smag, og de er meget forfriskende. Men vidste du, at melon samtidig er en rig kilde til kulhydrater, vitaminer og mineraler?

At spise melon kan måske også forebygge leddegigt og gigt, fremme kroppens naturlige detoxning og forbedre nervernes og musklernes sundhed. Det er i den grad værd at prøve af!

Vindruer forbedrer musklernes sundhed

Atleter spiser typisk mange vindruer og rosiner. Vi anbefaler af apise røde og lilla vindruer, fordi de mørkere typer indeholder store mængder antioksidanter og er generelt bedre for ens overordnede sundhed.

 • Vindruer er også pakket med magnesium og kalium, hvilket gør dem ideelle til at forbedre den fysiske ydeevne og bekæmpe træthed i musklerne.
 • Der er ingen bedre måde at starte dagen end med en skål havregryn med vindruer og nødder. Dette hjælper én med at få de mest væsentlige næringsstoffer samt energien, man har brug for til at kunne gå dagen i møde.

Opskrift på melon, spinat og vindrue smoothie

smoothie

Ingredienser

 • 150 g melon – enhver slags melon kan bruges
 • 8 rå blade spinat
 • 10 røde vindruer
 • 200 g vand

Fremgangsmåde

 • Det første, man gør, er at skære melonen i mindre stykker. Man kan vælge hvilken som helst type melon, der er i sæson, men man børe være sikker på, den ikke er overmoden.
 • Kom melonen og spinaten i en blender.
 • Skyl vindruerne og kom dem i blenderen sammen med vandet.
 • Blend indtil det danner en glat, jævn væske.

Hvis man foretrækker det, kan man tilføje havremælk eller endda yogurt natural i stedet for mælken i denne opskrift. Det hele kommer an på ens personlige smagspræferencer.

Drik denne smoothie på tom mave for at starte dagen godt og undgå trætte muskler. Men som det allerede er nævnt i begyndelsen, er det bedst at søge en læge, hvis man døjer med konstante trætte muskler.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Bested, Alison C.; Marshall, Lynn M. (2015). «Review of Myalgic Encephalomyelitis/Chronic Fatigue Syndrome: an evidence-based approach to diagnosis and management by clinicians» 30 (4): 223-49.
 • Mayo Clinic Staff. (2018). Chronic fatigue syndrome.
  mayoclinic.org/diseases-conditions/chronic-fatigue-syndrome/symptoms-causes/syc-20360490
 • Myalgic encephalomyelitis/chronic fatigue syndrome: Possible causes. (2017).
  cdc.gov/me-cfs/about/possible-causes.html
 • Allen, DG, y Westerblad, H. (2001). Papel de las reservas de fosfato y calcio en la fatiga muscular. The Journal of Physiology, 536 (3), 657–665. https://doi.org/10.1111/j.1469-7793.2001.t01-1-00657.x.
 • Abu Al-Qumboz, Mohammed N. and Abu-Naser, Samy S., Spinach Expert System: Diseases and Symptoms (March 2019). International Journal of Academic Information Systems Research (IJAISR), 3(3), 16-22, March 2019. Available at SSRN: https://ssrn.com/abstract=3369032
 • Chan, FK, Hsu, C., Li, T.-C., Chen, W.-H., Tseng, K.-T., y Chao, P.-M. (2018) El aceite de semilla de melón amargo aumenta el contenido mitocondrial en el músculo gastrocnemio y mejora la resistencia al correr en ratones sedentarios C57BL / 6J. The Journal of Nutritional Biochemistry, 58, 150-157. https://doi.org/10.1016/j.jnutbio.2018.05.008
 • O’Connor, PJ, Caravalho, AL, Freese, EC y Cureton, KJ (2013). Efectos del consumo de uva sobre la condición física, las lesiones musculares, el estado de ánimo y la salud percibida. Revista internacional de nutrición deportiva y metabolismo del ejercicio, 23 (1), 57–64. https://doi.org/10.1123/ijsnem.23.1.57

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.