Anvendelse af kanel til havearbejde

Kanel er en type krydderi, som kommer fra Sri Lanka. Videnskaben har bevist, at dette krydderi har skønne egenskaber, som kan anvendes indenfor helse og skønhedspleje.
Anvendelse af kanel til havearbejde

Sidste ændring: 22 december, 2022

Kanel er en type krydderi, som kommer fra Sri Lanka. Videnskaben har bevist, at dette krydderi har skønne egenskaber og anvendelse af kanel indenfor helse og skønhedspleje er på vej frem.

Anvendelse af kanel i madretter og desserter er velkendt, fordi mange elsker dets smag og duft. Kanel har også en stor virkning, når det kommer til sygdomme, såsom kolesterol og diabetes.

Men i dag vil vi fokusere på den ikke særlig kendte anvendelse af kanel indenfor havearbejde. Dette krydderi er udvundet af træet, som har samme navn. Dets alsidighed kan være et fremragende middel, når det kommer til at gøre planter smukkere.

Anvendelse af kanel indenfor havearbejde

Anvendelse af kanel til havearbejde er faktisk en rigtig god idé

Stødt kanel kan blive anvendt til at behandle flere problemer indenfor havearbejde. Man kan opnå overraskende resultater, når man drysser det på sin plante.

Eftersom kanel er et naturligt svampedræbende middel, kan man komme af med svamp og insekter samt beskytte kimplanter og hjælpe med at hele små skader ved at komme det på sine planter. Derudover er det naturligt, sundt og økonomisk, hvilket gør det perfekt til at blive anvendt i ens have.

1. Kanel beskytter planter mod insekter

Kanel er glimrende for mennesker, men ikke for insekter. Så hvis man har myrer eller myg, der forpester ens kimplanter, som man lige har plantet, så må man ikke fortvivle. Man kan komme af med dem ved at anvende blot en lille smule af dette krydderi.

For at holde disse skadedyr under kontrol skal man blot drysse noget af dette krydderi rundt omkring planten, eller hvor man ellers ønsker at fjerne disse uønskede insekter.

2. Dette krydderi fjerner svamp

Svamp er endnu en fjende for planter. Når man ser spor af mug og svamp på sine planter, skal man blot tilsætte en lille smule stødt kanel til dem for at undgå, at muggen eller svampen spreder sig eller vokser.

Hvis problemet er meget aggressivt, så bliver man nødt til at fjerne svampen fra planten. Hvis svampen er i jorden, kan man blot skifte jorden og potten, som planten er i.

Hvis svampen er på planten, kan man dog komme en lille smule stødt kanel på den for at stoppe tilstedeværelsen af problemet.

Ligeledes hvis svampen er i jorden, kan man blot tilsætte en smule kanel til det. Så vil man kunne se, at dette er nok til at gendanne planternes gode helbred.

3. Få bugt med sygdomme

Når vi sår frugter og grøntsager, er det sidste, vi ønsker at se, sygdomme i kimplanterne. Det kan afholde sunde og smukke grøntsager og frugter fra at spire.

Kimplanter eller frø kan blive angrebet af svampevisende sygdomme. Det er måske forårsaget af forskellige typer af svamp eller af jord i en dårlig tilstand.

For at undgå denne sygdoms direkte konsekvenser, skal man blot tilføje stødt kanel til gødningen eller jorden, hvor planterne er.

4. Kanel til afskårede planter

Hvis man planter afskårede planter, bør man ikke anvende kemikalier for at stimulere hormonerne for at danne rødder.

Man kan simpelthen komme stødt kanel på stilken af afskæringen, som man ønsker, skal danne en rod, når man planter den, og det er det.

Dette krydderi er den perfekte løsning, og man sparer penge ved ikke at skulle købe dyre produkter til at hjælpe med at plante sine afskæringer.

Hvis man reproducerer sine planter ved at skære af og har forskellige typer af problemer med det, som afholder en fra at opnå gode resultater, så er der en måde at stoppe dette på. Nedenfor vil vi give dig en kraftfuld opskrift på svampedræbende middel, som har kanel som dets hovedsaglige ingrediens.

Ingredienser

 • 1/2 liter vand
 • 2 stødte aspirin
 • 2 spiseskefuld stødt kanel (10 gram)

Fremgangsmåde

 • Kom alle ingredienserne i en skål.
 • Lad dem stå i 12 timer.
 • Efter der er gået 12 timer, sigtes blandingen og væsken kommes i en anden beholder.
 • De afskårede planter lægges i væsken i to timer.
 • Derefter plantes afskæringerne på sædvanlig vis.

Aspirin vil fungere som et middel, der fremmer dannelsen af rødder, og kanel som et svampedræbende middel. Hvis man har rester af væske tilbage, bør det hældes ud, for det kan ikke gemmes efter anvendelse.

5. Heling af skader på planter

Hvis man har foretaget for meget beskæring, eller man har ødelagt eller skadet sine planter, når man fjerner frø, kan man hjælpe dem til at hele ved at komme stødt kanel på skaden.

Dette vil forebygge sygdom og yderligere skade på planten, og det vil fremme plantens helingsproces.

Alle disse tricks er fantastiske til anvendelse i haven. Kanel er også et naturligt valg, og det dufter fantastisk.

Man må ikke tøve med at anvende det på sine planter, for man vil kunne se, hvordan de vokser sig stærkere og sundere.

Man bør være sikker på at have stødt kanel i hjemmet, eftersom det kan løse mange af ens problemer forbundet med havearbejde.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Kowalska J, Tyburski J, Matysiak K, Jakubowska M, Łukaszyk J, Krzymińska J. Cinnamon as a Useful Preventive Substance for the Care of Human and Plant Health. Molecules. 2021 Aug 31;26(17):5299.
 • Park IK, Lee HS, Lee SG, Park JD, Ahn YJ. Insecticidal and fumigant activities of Cinnamomum cassia bark-derived materials against Mechoris ursulus (Coleoptera: attelabidae). J Agric Food Chem. 2000 Jun;48(6):2528-31.
 • Park, B., Lee, M. J., Lee, S. K., Lee, S. B., Jeong, I. H., Park, S. K., … & Lee, H. S. (2017). Insecticidal activity of coriander and cinnamon oils prepared by various methods against three species of agricultural pests (Myzus persicae, Teyranychus urticae and Plutella xylostella). Journal of Applied Biological Chemistry. 2017; 60(2), 137-140.
 • Vasconcelos NG, Croda J, Simionatto S. Antibacterial mechanisms of cinnamon and its constituents: A review. Microb Pathog. 2018 Jul;120:198-203.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.