Sommetider kræver det at starte forfra, for at komme videre

Mange mennesker er bange for at give slip på deres fortid og starte forfra, fordi de har det godt i deres rutine, selvom det holder dem fra at være lykkelige.
Sommetider kræver det at starte forfra, for at komme videre

Sidste ændring: 19 november, 2018

Vi laver mange beslutninger i løbet af vores liv, og nogle af dem tvinger os til at starte forfra.

Der er sår, der har brug for at blive helbredt, og kun med mod og beslutsomhed er vi i stand til at skære båndene med vores lidelser, for at være glade igen.

At starte fra bunden er ikke let. I dag på vores hjemmeside, vil vi vise dig nogle grundlæggende strategier, som du kan bruge til at håndtere disse komplekse personlige problemer.

Når at starte forfra betyder at efterlade det hele

Ingen kan lide forandring, endnu mindre hvis ændringen er drastisk og får os til at efterlade alt, der har defineret os indtil nu. Men nogle gange betyder dét at starte om, at stå overfor andre relaterede udfordringer:

 • At finde nye måder at være lykkelig på.
 • At starte om betyder at tage kontrol over dit eget liv: Enhver beslutning vi træffer, vil føre til et eller andet resultat, men vi er altid arkitekterne bag vores egen virkelighed.
 • En ny vej i livet bør opfyldes med entusiasme og evnen til at værdsætte nutiden, “her og nu”.

Hvis du nogensinde har været igennem en svær tid i dit liv, så forstår du den følelsesmæssige kompleksitet involveret, når du står overfor modgang. Alle ændringer, endda personlige genstarter, sker i etaper.

Sommerfugle

Øjeblikket du indser, at du har brug for at give slip på nogen eller noget

Som vi nævnte tidligere, indebærer enhver ændring en handling af mod, som måske ikke alle har i sig. For mange bliver disse tilstande kroniske:

 • At vente på tingene ændrer sig på egen hånd.
 • Frygten for fiasko forhindrer dem i at forsøge. De er ikke sikre på dem selv som aktive forandringsagenter, der kan gribe livet.
 • Andre ser sig selv som alt for afhængige af dem omkring sig, men de er ikke i stand til at forestille sig en vej ud af deres situation. På trods af deres utilfredshed, er det alt hvad de kender, så de tager aldrig springet til eventuelle forandringer.

I det øjeblik du er helt klar over, at det er nødvendigt at starte forfra, det er en handling af fri vilje, som du bør være stolt af.

De der ved, at de fortjener at være lykkelige, følger deres egen vej og efterlader det, der er usundt og holder dem fra at vokse.

Bryd fri fra din fortid på den smarte måde

Kan du bryde fri fra din fortid uden smerte? Svaret er nej. Al forandring involverer en vis mængde lidelse, en indre pause, som indtil for nylig havde været fokus for dine håb, drømme og planer.

 • For at komme videre skal du gøre det uden bitterhed eller had. Vi ved alle, at tilgivelse ikke er let, men det er nødvendigt for at sætte sig selv fri.
 • Hvis du lader dig være bitter over ting, der er sket for dig, de fejl du har lavet, eller de gange du er blevet forrådt, er det eneste du vil opnå, at bære smerten fra din fortid over i din nutid.
 • Start din forandring uden at bære nag eller hade andre, især dig selv. Had og foragt vil gøre dig til deres fanger, og det er bare ikke det værd.

Beskyt din fremtid med nye drømme

Vi bør gøre en ting klart: Du vil opleve mere end én ændring i løbet af dit liv. Ændringerne kan være små, som at få nye venner, finde et nyt job eller starte en diæt. Disse er alle almindelige ændringer, og de kan være gode for dig.

Men der er tidspunkter hvor, hvad du virkelig skal gøre er at starte forfra. Måske går dit forhold ikke godt, eller måske har du brug for at flytte til en ny by eller starte en ny karriere.

Du vil ikke være den første til at gå igennem det, og du vil ikke være den sidste.

 • At starte forfra betyder at lukke det foregående kapitel. Det betyder ikke at løbe fra fortiden.
 • At kommunikere din beslutning vil give dig noget forløsning, så du kan lukke kapitlet i dit liv på en sund måde.
 • Vær ikke bange for hvad andre vil tænke, eller hvordan de vil reagere. Hvis du foretrækker det, kan du prøve at forudse deres reaktioner og komme med et passende svar.

Men hvis du er sikker på din beslutning, betyder andres ord ingenting: Du har allerede besluttet din skæbne og du starter forfra.

Malleri af kvinde og kolibri

Livet er ikke en lige linje uden forhindringer. Nogle gange er forandring nødvendigt for din lykke og holde dig afbalanceret.

Alle spiller en aktiv rolle i deres skæbne og enhver beslutning tæller. Vi skal se livet i øjnene med selvværd, beslutsomhed og drømme.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.