Forsvar dig selv mod negative mennesker

Ud over at beskytte dig selv imod negative mennesker, er du nødt til at indse, at for at være lykkelig, er det vigtigt at se optimistisk på tingene.
Forsvar dig selv mod negative mennesker

Sidste ændring: 21 november, 2018

 Vi vil vædde på du kender nogen, der altid synes at være i dårligt humør og har en evne til at føre det videre til folk omkring sig.  De har en lav tolerance for frustration og er vant til at reagere negativt, når tingene ikke går, som forventet. Hvordan kan vi forsvare os imod negativitet og fra disse typer af mennesker, der har pessimistiske holdninger til livet? I dag vil vi gennemgå hvordan du kan forsvare dig selv mod negative mennesker

Hvorfor er nogle mennesker altid i dårligt humør?

Der findes folk derude, som lever i en verden af pessimisme, en type negativitet, der ikke kun påvirker deres eget liv, men også andres liv. Eksperter fortæller os, at bag dette slør af pessimisme ligger der en konstant irritabilitet og en dyb utilfredshed med dem selv. Disse mennesker er ofre for sig selv, fordi de tilbringer dagen med at vælte sig i deres egen utilfredshed med deres oplevelse af virkeligheden.

Selv om det måske aldrig bliver til en rigtig   depression, lider de måske under   lavt selvværd, som giver sig udslag i apati og nedladenhed som et skjold. Der mangler måske kun en dråbe i glasset, men de ser det som halvtomt. De har ingen tillid og er ude af stand til at nyde de gode ting omkring dem; de har også et særligt talent for at sprede deres negativitet til andre.

Vi hører ofte sætninger som: “Hvis du gør det, kommer det ikke til at gå godt”. Og “det er ikke engang værd at prøve, du ikke er god til de typer af ting.” Selvom vi forsøger at ignorere dem, kan det stadig være nedslående, især i situationer som disse:

  • Hvis den negative person er et tæt familiemedlem: Far, mor, partner
  • Hvis den negative person har en vis magt over os: Ligesom en chef på arbejde.

Det er personer i vores liv, som vi er nødt til at se temmelig ofte, og de kan have en dyb indvirkning på vores liv. Det generer og påvirker os dybt, tvinger os til at forsvare os selv på daglig basis. Vi viser dig, hvordan du beskytter dig selv mod negative mennesker:

Tips til at forsvare sig mod negative mennesker

1.  Sæt grænser

Person springer fra klippe til klippe

Husk på, at nogle af disse mennesker kan være meget tæt på dig. Hvilket betyder, at de før eller senere vil have en slags indflydelse på dig, som er endnu lettere for dem på de dage, hvor dit forsvar er nede. Vi er nødt til at passe på, fordi deres negative opførsel og kommentarer kan underminere vores selvværd , og efterlade os sårede inden i.

Vi er nødt til at sætte grænser op mod de negative mennesker.  “Hvorfor vil du give præsentationen i stedet for sådan-og-sådan?”, “Jeg giver præsentationen, fordi jeg tror, ​​jeg er i stand til det.”, “Hvordan kan du overhovedet se på ham/hende? “De er alt for attraktive for dig”. Og “Jeg tjekker dem ud, fordi jeg er det samme værd, som alle andre og jeg har ret til at være lykkelig.”

Vi er nødt til at sætte grænser for disse typer af mennesker. De har altid til hensigt at gøre skade med deres kommentarer.

2.  Gør det klart, at det er dem, der har problemet

Kat ser en loeve i sit spejlbillede

Dette er vanskeligt. Ligegyldighed og lavt selvværd blokerer altid en negativ person fra at   nyde tingene i livet. Vis dem, at de tager fejl, og mest af alt, at du ikke er som dem. Smil af deres negative kommentarer og fortæl dem noget som,  det lykkes kun rigtigt for positive mennesker. Kun positive mennesker kan virkelig sætte pris på, hvad det betyder at være i live. “

Sommetider kommer   misundelse snigende bagved disse følelser af mistillid. Det er altid godt at vise dem, at deres opfattelse af virkeligheden kun bringer dem problemer. Ulykkelige mennesker, det er sådan, du skal lære at se dem.  Lad dem ikke få nogen indflydelse på dig, overhovedet.

3.  Vær assertiv.

Kvinde med roedt haar lavet et hjerte med haenderne

Der er ikke noget bedre end at være assertiv for at forsvare os mod dem, der forsøger at gøre os ondt. Du bør altid vise hvad det er du ønsker for dig selv. At det du ønsker mest af alt simpelthen er   at være lykkelig, at leve dit liv og vise alle at du er i stand til alt det du påtager dig.

At lytte til negativitet som denne bringer dig ingen vegne: “Det er ikke det værd,” “du kan ikke gøre det”, “det kommer ikke til at virke”. Livet er en lærerig oplevelse, og du vil lejlighedsvis begå fejl, men du kan gå tilbage afslutte, hvad du startede. Du skal være assertiv, sige højt, hvad du ønsker. Du skal sætte grænser mod negative mennesker og ikke vise frygt. Negative mennesker er dem, der er bange, ikke dig.

Det er vigtigt at åbne vores følelsesmæssige paraplyer for at beskytte os mod disse alt for almindelige personligheder. Hvis det er muligt kan det være værd at prøve at hjælpe dem, ved at vise dem at det kræver et mere optimistisk syn at blive lykkelig. Vi er nødt til at hæve vores selvværd og huske, at vi alle har ret til lykke, og at det er i vores magt for at opnå, så lad os starte i dag!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.