73 spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende

Hvor meget ved du om dine venners liv og overbevisninger? Her er 73 spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende, så du kan finde ud af det!
73 spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende

Sidste ændring: 09 august, 2022

Venskab er en af de største gaver, vi kan få i livet. Dit forhold til en ven er anderledes end dit forhold til din partner, dine naboer, kolleger eller bekendte. Fordi man altid kan styrke sin forbindelse til sine venner, er her 73 spørgsmål, der kan hjælpe med at lære sine venner bedre at kende.

Det er ikke ualmindeligt, at vi overser mange aspekter af vores venners liv. Nogle gange tager vi tingene for givet eller glemmer simpelthen at grave lidt dybere. Vi er sikre på, at du gennem følgende spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende, vil kunne opdage ting, du ikke vidste om dine venner.

Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende

Eksperter er enige om, at venskab er godt for dit helbred. Den støtte, det kammeratskab og den hjælp, som en ven kan tilbyde dig, giver dig mental stabilitet, mindre ensomhed, højere selvværd og en følelse af mening med livet. Derfor anbefaler forskere, at ældre voksne vedligeholder deres venskaber.

For at få adgang til alle disse fordele og samtidig konsolidere et varigt forhold er det vigtigt at skabe en dybere forbindelse med dine venner. Dette indebærer en styrkelse af kommunikationen, hvilket vil give dig mulighed for at lære mere om dem.

Her er nogle spørgsmål, der kan hjælpe med at lære sine venner bedre at kende.

1. Hvordan foretrækker du at blive trøstet, når du er ked af det?

Dette er et meget vigtigt spørgsmål at stille, så du ved, hvad du skal gøre og ikke gøre, næste gang din ven er ked af det.

Vi tror, du vil finde dette interessant: 7 grunde til, at venskaber er vigtige

2. Hvad har gjort dig mest stolt?

Generelt set, selvfølgelig. Vi har alle sammen ting, der gør os stolte. Det kan være alt fra dem, som vi har opnået på egen hånd (f.eks. en uddannelse) til dem, som involverer andre (en familie).

3. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Hvad har fået dig til at skamme dig mest?

Dette er den anden side af mønten i forhold til det foregående spørgsmål. Ligesom der er ting, der gør os stolte, er der også ting, der får os til at skamme os. Et ægte venskab bør være opmærksom på begge dele.

4. Hvad er din største frygt?

Frygt for at ende alene i livet, at miste sine forældre og døden er nogle af de mest almindelige.

5. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Tror du på, at der er liv efter døden?

Et af spørgsmålene til at lære dine venner bedre at kende vil give dig mulighed for at spørge ind til deres åndelige overbevisning. Det er i det mindste et spørgsmål, der vil give anledning til en interessant samtale!

6. Hvor ser du dig selv om fem år?

At kende dine fremtidsudsigter er også en del af opbygningen af venskaber med de mennesker, der er i din omgangskreds. Du kan også udvide det og spørge om, hvordan de ser sig selv om 10 og 20 år.

Vi tror, at du vil kunne lide at læse: 7 vaner hos gode venner

7. Hvad er din livret?

Du kender måske allerede deres livret, eller du tror måske i det mindste, at du gør det. Sørg dog for at stille dette spørgsmål. Du kan få dig en overraskelse!

8. Er der noget, du har gjort tidligere, som du fortryder?

Selvfølgelig vil svaret være ja, da vi alle har gjort eller sagt noget, som vi fortryder.

9. Hvad ville du betragte som utilgiveligt?

Et forræderi? En løgn? Hykleri? Der er mange ting, der er utilgivelige for hver enkelt person, og det er meget nyttigt at vide dette, når man opbygger et venskab.

10. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Hvad får dig til at føle dig inspireret?

Hvad giver dem en dosis kreativitet og gør det muligt for dem at give sig fuldt ud til et projekt? For nogle er det musik. For andre er det meditation. Alle har deres egen måde at blive inspireret på.

11. Hvad synes du er det bedste ved et venskab?

Der er mange ingredienser til et sundt venskab. Respekt, kommunikation, empati og troskab er nogle af dem.

12. Hvad er dine mål på kort og mellemlang sigt lige nu?

Vi har allerede i tidligere spørgsmål om at lære sine venner bedre at kende nævnt idéen om langsigtede mål. Det er dog en god idé at spørge om mål på kort og mellemlang sigt også. Måske kan du aktivt gøre noget for at hjælpe med at gøre dem til virkelighed!

13. Hvad får jer til at grine?

Hvis du ved, hvad der får dine venner til at grine, kan du hjælpe dig med at skabe sjove øjeblikke, som I alle kan dele. Humor er et fantastisk redskab til at bringe folk sammen.

14. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Hvilken ting har du gjort til en vane i dit daglige liv?

Positive ting, selvfølgelig! Vaner gør os til den, vi er, så de definerer vores personlighed.

15. Hvad er din opfattelse af lykke?

Lykken er for mange mennesker den ultimative præstation i livet. Hvis du ved, hvad der gør dine venner lykkelige, kan du hjælpe dem med at finde ting, der bringer dem glæde.

16. Hvad med succes?

Succes er et andet af de store paradigmer i det moderne liv. Den definition af succes, som dine venner har, kan hjælpe dig til at værdsætte de resultater, som de betragter som sådan, positivt.

17. Tror du på nogen konspirationsteorier?

I dag findes der tusindvis og atter tusindvis af konspirationsteorier, så nogle af dine venner tror sandsynligvis på mindst én af dem. Ligesom andre spørgsmål om at lære dine venner at kende kan dette give anledning til mange timers interessant samtale!

18. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Hvordan mener du, at en perfekt dag ville se ud?

Da vores smag og idéer om perfektion er forskellige, er det også forskelligt, hvad vi anser for en perfekt dag.

19. Er der noget, du plejede at tro på, men som du nu har opgivet?

Vi ændrer hele tiden vores mening om, hvad vi tænker og gør. Ville det ikke være ekstraordinært, hvis dine venner har ændret idealer eller overbevisninger, som de plejede at følge?

20. Hvem beundrer du mest i verden?

Foto af venner sammen

Vi har alle sammen rollemodeller. Det kan være personer, som har opnået store ting, eller personer, som vi respekterer for det, de repræsenterer, eller for deres idéer. Hvis du virkelig ønsker at komme tættere på dine venner, er du nødt til at vide, hvem den pågældende person er, og hvad vedkommende betyder for dem.

21. Har du nogen fobier?

Fobier beskrives som irrationel frygt. De kan udvikle sig over for alt fra ost (turofobi) til farven gul (xantofobi).

22. Hvilken én ting føler du, at du skal opnå i dit liv?

Et barn, et stabilt ægteskab, mange penge, et hus og sundhed er nogle af de mest eftertragtede svar.

23. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Hvad er den mest traumatiske oplevelse, du har haft?

Alt, der bragte dit liv i fare eller i det mindste tog dig til det yderste, fungerer her. At kende den slags historier er et af formålene med spørgsmålene for at lære sine venner at kende.

24. Hvad er din yndlingsserie og -film?

Fremkomsten af streaming-underholdningstjenester har gjort, at vi alle har en yndlingsserie og -film. I kan lave en åben liste, hvor I begge inkluderer jeres bedste titler.

25. Hvis penge ikke var noget problem for dig, hvad ville du så købe?

Den første ting, de nævner, kan faktisk være din vens sande ønske. Men ved at stille hypotetiske scenarier som dette kan du lære noget, du ikke vidste om personen.

Flere spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende

26. Hvad er det heldigste, der nogensinde er sket for dig?

Nogle gange finder heldet os på én gang, og tilfældighederne går ud over logikkens grænser. Din ven har helt sikkert en anekdote af denne type.

27. Hvordan ser du dit forhold til dine forældre?

Med dette spørgsmål kan du få at vide, hvad de virkelig tænker om dem, og hvor godt deres forhold er lige nu.

28. Hvad hader du mest i livet?

Det, der får dig til at føle dig mest utilpas, eller som vækker negative følelser i dig, passer til dette svar. Det behøver ikke at være store ting. Små ting er også i orden. F.eks. at gå bag en person, der er meget langsom, eller at vaske op!

29. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Er der noget, du mener, er for alvorligt til at lave sjov om?

Vi nævnte ovenstående i spørgsmålene til at lære sine venner bedre at kende, at humor er nyttigt for at opbygge relationer. Det er dog godt at vide, hvilken grænse du ikke bør overskride over for dem. Mørk eller racistisk humor kan fornærme dem i stedet for at få dem til at grine.

30. Hvor meget ved du om madlavning?

Hvis svaret er meget lidt, så kan du måske lære dem et trick eller to. Hvis dine køkkenfærdigheder også er ringe, kan I to lære det sammen. Madlavningskursus, måske?

31. Har du sceneskræk?

Dette er et spørgsmål, der kan virke trivielt, men som kan spare din ven for et par pinligheder ved ikke at sætte ham/hende i en situation, hvor han/hun skal tale offentligt.

32. Hvilken aktivitet vil du sige, at du nyder mest i selskab med andre?

At se en film? At dyrke sport? Vandreture i bjergene? Spille videospil? Dette er et godt spørgsmål til at lære fremtidige aktiviteter at kende sammen.

33. Mener du, at du har styr på dit liv?

Svaret er højst sandsynligt nej for mange af os, så hvis det er tilfældet, så prøv at finde ud af hvorfor. For uanset hvor stabilt vores liv er, er det trods alt umuligt at være 100 % tilfreds med det.

34. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Hvad savner du mest ved at være barn?

Barndommen er en af de mest savnede faser i livet. Ville det ikke være interessant at vide, hvad din bedste ven savner mest ved sin barndom?

35. Betragter du dig selv som en overtroisk person?

Dette er endnu et spørgsmål til at lære dine venner bedre at kende, der tjener som indledning til en interessant samtale.

36. Betragter du dig selv som et konkurrencemenneske?

Og i så fald, hvad er det bedste eksempel på en konkurrencemæssig indstilling i dit liv?

37. Er der et skjult talent, som jeg ikke kender til?

Et talent er en færdighed eller evne, som uden meget øvelse er usædvanlig. Alle har et talent, vi vælger bare nogle gange at skjule det.

38. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Har du en dårlig vane, som du gerne vil lægge bag dig?

Måske kan du hjælpe dem med at lægge den bag sig. At holde op med at ryge, respektere sengetider eller ikke udskyde alting er nogle eksempler.

39. Hvad er dit yndlingsvideospil?

Vi lever i videospilindustriens storhedstid, så hvis du ved, hvilken titel der især tiltrækker din ven, kan du skabe forbindelse på den virtuelle planet med ham/hende.

40. Hvad synes du om mode?

Dette er endnu et af de tilsyneladende naive spørgsmål, som kan fortælle dig mere, end du tror. Det kan f.eks. hjælpe dig med at vide, hvordan du skal vælge en gave, som du vil give dem, eller anbefale noget.

41. Hvad synes du om samfundet i dag?

Generelt set, selvfølgelig. Skikke, værdier, fremskridt og så videre er alle gode emner her.

42. Synes du, at fremtiden for samfundet er lovende?

Igen er dette et spørgsmål, der kan bruges til at føre en dyb samtale. I sig selv kan dette spørgsmål føre til mange flere spørgsmål, som kan give jer mulighed for at tale om, hvordan I tror, at fremtiden vil være for jer begge.

43. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Ville du ønske, at du var født i en anden tid?

Hvis ja, hvilken tid? Hvorfor? Hvilken rolle ville du spille i den? Hypotetiske situationer er en god måde at stille spørgsmål på for at lære sine venner bedre at kende.

44. Hvad er din yndlingsbog?

Hvis I begge er fans af læsning, er dette perfekt til at udveksle jeres yndlingsbøger og -forfattere.

45. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Hvad er dit foretrukne sociale netværk?

Måske ved du det allerede, men det er værd at spørge!

46. Er der noget, der får dig til at dagdrømme?

Hvad er de ting, der frembringer en reel fantasi i dit vågne liv? Det kan være idéer, fornemmelser, tanker, bøger, film eller endda reaktioner.

47. Hvad synes du, jeg bør vide om dig som ven?

Dette er et af de grundlæggende spørgsmål for at lære sine venner bedre at kende, som du ikke kan undgå at stille. Ja, det er meget direkte, men nogle gange er det den bedste måde at undgå at gå udenom og få kontakt med dem på.

48. Hvordan vil du vurdere dit nuværende liv fra 1 til 10?

1 er meget dårligt, og 10 er fantastisk. Hvilket tal ville de give deres liv?

49. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Hvad synes du om politik?

For mange mennesker er politik en frugtbar grobund for samtaler. Andre ignorerer det dog fuldstændig. Hvis du ved, hvad din partners politiske overbevisning er, kan det få dig til at tage forbehold eller satse på visse idéer, når I taler sammen.

50. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Hvad gør du for at slappe af?

Kvinde mediterer på stuegulv

Nogle mennesker mediterer, andre dyrker yoga. Der er dem, der lytter til musik, og der er også dem, der foretrækker at komme i kontakt med naturen. Hvad er din vens trick?

Flere spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende

51. Værdsætter du intelligens eller udseende højere?

Dette er et klassisk spørgsmål, som du ikke kan lade være med at stille for at få mere at vide om din ven.

52. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Er der en bestemt duft, som du kan lide?

Hvis ja, hvorfor kan du så lide den? Svaret kan guide dig til fremtidige gaver eller overraskelser af enhver art!

53. Er der noget, du er for gammel til, men som du stadig gør?

For gammel i samfundets øjne, selvfølgelig (eller i det mindste måske en del af det).

54. Hvilken sang kan du ikke lade være med at synge med på, hver gang du hører den?

At kende deres musiksmag er en anden ting, du kan lære ved at stille spørgsmål for at lære sine venner bedre at kende.

55. Tror du på kærlighed ved første blik?

For nogle mennesker er kærlighed ved første blik en myte, mens andre mener, at det er et meningsløst ideal. Mange mennesker tror dog på kærlighed ved første blik.

56. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Hvilke ting laver du normalt i weekenden?

Dette er et anbefalet spørgsmål til at lære en person at kende, når jeres venskab lige er begyndt.

57. Hvad er de tre vigtigste ting i dit liv lige nu?

Materielle ting, som f.eks. genstande. En videospilkonsol, et smykke eller et stykke legetøj fra barndommen. Det kan være hvad som helst! For at bruge en anden hypotetisk situation kan du bede dem om at tænke på de ting, de ville redde først i en brand.

58. Hvad får en normal dag til straks at blive til en fantastisk dag?

Som med andre spørgsmål om at lære dine venner at kende kan svaret bruges til din fordel til at overraske din ven i fremtiden.

59. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Hvad motiverer dig til at blive ved, når du fejler i noget?

Når du ved det, kan du minde dem om det, næste gang de snubler. En hjælpende hånd er altid en god del af at have en ven.

60. Betragter du dig selv som en sparsommelig person?

Besparelser er meget vigtige i voksenlivet, så dette er endnu et spørgsmål, du kan bruge til at lære ham eller hende bedre at kende.

61. Hvilken genstand vil du gerne have i dit liv lige nu?

Vi har allerede nævnt et spørgsmål til at finde ud af tre genstande, der er noget særligt for ham eller hende. Nu kan du spørge om, hvilken materiel ting han eller hun gerne vil have lige nu.

62. Er der noget bestemt, der øger dit stressniveau?

Stresskatalysatorer varierer fra person til person. Også hvordan de reagerer på det. Hvis du ved det, kan du undgå at udsætte dem for visse stressende øjeblikke.

63. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Ville du sige, at du er en tålmodig person?

Dette er endnu et svar, hvis indhold du kan anvende på en praktisk måde i dit venskab.

64. Tror du på en chance mere?

Hvis ja, under hvilke betingelser?

65. Hvordan har du det med tilgivelse?

Dette er et spørgsmål, der hænger sammen med det foregående, samt andre spørgsmål, der kan bruges til at lære dine venner bedre at kende. I mange venskaber er tilgivelse en vigtig del af at opretholde forholdet.

66. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Hvis du blev valgt til præsident, hvilken ting ville du så gerne ændre ved landet?

Dette er et spørgsmål, du kan springe over, hvis din ven allerede har bestemt, at han eller hun ikke bryder sig om politik, selvfølgelig. Selv om det ved nærmere eftertanke stadig er en hypotetisk situation.

67. Hvis du kunne ændre dit navn, hvilket navn ville du så vælge?

Du kan også spørge ham/hende om et kælenavn eller en forkortelse af hans/hendes fornavn, som passer bedre til ham/hende.

68. Betragter du dig selv som en jaloux person?

Jalousi er en følelse, der ikke kun kommer til udtryk i et forhold, men i alle former for forhold. Det er vigtigt at vide dette om nogen.

69. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Hvad er det mærkeligste på din bucket list?

Det er ikke nødvendigvis det, du ønsker mest at opnå, men det, der ligger langt fra normen på denne type liste.

70. Betragter du dig selv som en intelligent person?

Dette er endnu et godt spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende. Selv om du måske tror noget andet, er der mange intelligente mennesker, der ikke betragter sig selv som sådan.

71. Spørgsmål til at lære sine venner bedre at kende: Hvad får dig til at græde?

Med dette spørgsmål kan du også spørge om, hvad de gør, når de græder.

72. Hvad ville du gerne sige til dit tidligere jeg?

Vi kan ikke ændre fortiden, men vi kan genskabe scenarier af denne type, som giver os mulighed for at reflektere.

73. Hvad synes du om mig?

Vi vil gerne afslutte vores spørgsmål for at lære sine venner bedre at kende med det eneste spørgsmål på vores liste, der henviser til dig. Det er også vigtigt at vide, hvad dine venner tænker om dig!

Vi håber, at du finder de spørgsmål, vi har valgt, nyttige i forbindelse med at komme i kontakt med dine venner. Du skal ikke føle dig forpligtet til at holde dig mekanisk til spørgsmålene. Prøv at gøre det til en naturlig øvelse. Vær heller ikke bange for at stille parallelle spørgsmål på baggrund af deres svar!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.