Styrk skøre negle

Husk, dine negle er ikke kun et redskab, der bruges til at åbne dåser elller kradse etiketter af med. Alle disse ting ender med at svække dem og får dem til at knække på længere sigt.
Styrk skøre negle

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Brækker dine negle let? Er dine hænder ikke så smukke, som du godt kunne tænke dig? Er dine negle svage? Brækker de af i lag? I denne artikel vil vi snakke om hvordan du kan styrke skøre negle!

Så læs denne artikel, hvor vi vil vise dig nogle fremragende hjemmemidler mod skøre negle.

Svage, skøre negle: Hvorfor?

At udføre husarbejde uden handsker samtidig med, at du anvender rengøringsprodukter, mangel på fugt, svamp og forkølelse er bare nogle få årsager til, at neglene knækker… Altid ved fingerroden hvor det gør mest ondt.

Kvinder laver ofte meget husarbejde, og på arbejdet vil de stadig gerne se godt ud. Dette inkluderer hænderne og selvfølgelig neglene. Hvordan forhindrer du dine negle i at knække? Til at begynde med tag et kig på disse tips og ændr nogle af dine vaner:

Brug altid handsker når du vasker op

Dette gælder også, når du skrubber gulv, vasker vinduer osv. Rengøringsmidler indeholder kemikalier, der skader huden og neglene. Desuden er konstant kontakt med varmt eller koldt vand ikke godt for hænderne.

Spis mere protein og fedtsyrer

Neglene er mange gange svage, fordi kroppen mangler essentielle næringsstoffer. Måske skal du tage og kigge nærmere på din kost. Start med at inkludere hvidt kød, æg, bladgrøntsager og soja for at tilføre mere protein til din kost. Fedtsyrer kan findes i nødder, mejeriprodukter, olier og frø.

Reparer neglene øjeblikkeligt

Hvis du brækker en negl, kan du klippe eller file den, men den vil ikke længere ligne de andre negle. Prøv at bruge en dråbe lim og placer et stykke teposepapir på toppen. Når det er tørt, fil den glat og mal over med noget neglelak.

Hold dine negle korte

Udover at være en trend disse dage, knækker korte negle heller ikke så nemt som lange negle. Skrap ikke neglelakken af når den begynder at flage, da det kan svække overfladen.

Vær forsigtig med negleprodukter

Neglelakfjerner er virkelig hårdt for neglene. Begræns bruget til en gang om ugen eller prøv naturlige alternativer som en vatkugle og æterisk olie.

Undgå at bruge kunstige negle, da det svækker de rigtige negle, og når du fjerner dem, ødelægger du overfladen. Vi anbefaler, at du ikke altid farver dine negle. Lad dem slappe af mindst en dag om ugen (søndag for eksempel).

Brug ikke neglene som et værktøj

De er ikke sakse, dåseåbnere, etikette fjernere eller et renseværktøj. Brug de rigtige redskaber i stedet for. At bruge neglene til daglige opgaver, gør dem svagere.

Stop med at bidde negle eller putte dem i din mund

At tygge negle er ikke kønt, og du har ikke lyst til at overføre alle bakterierne fra dine fingre til din mund. Denne dårlige vaner svækker og blødgør dine negle.

Få en manicure en gang om ugen

Du kan gå til en skønhedssalon eller gøre det selv derhjemme. Glem ikke at eksfoliere grundigt, fil og massér med æterisk olie (eller olivenolie).

Naturlige midler til skøre negle

Udover at ændre dine vaner, for at forbedre dine negles sundhed, så kan du drage fordel af naturen ved at bruge følgende naturlige midller:

Løg

Hakkede loeg

De hjælper med at styrke neglene og undgå intektioner og svamp. Det eneste du skal gøre er, at skære et løg halvt over og putte neglene på løget i 5 minutter.

Vask ikke dine hænder mindst 2 timer efter. Det vil være endnu bedre, hvis du udfører behandlingen om aftenen, mindst tre gange om ugen.

Hvidløg

Det indeholder lignende egenskaber som løg. Det hjælper neglene med at gro hurtigere og blive stærkere.

Ingredienser

 • 1 fed hvidløg
 • 1 kop vand
 • Saften fra 1 citron

Tilberedning

Knus hvidløget og put det i en gryde med vand. Lad det meste af vandet koge væk. Fjern fra varmen og tilsæt citronsaften. Hæld i en beholder med låg, og lad det stå i køleskabet i et par timer.

Fugt et stykke vat i væsken og fugt hver negl (uden neglelak). Gentag hver anden dag, altid om aftenen, så det kan virke indtil næste morgen.

Olivenolie

Olivenolie

Det vil ikke kun styrke dine negle, det vil også gøre dine hænder bløde.

Ingredienser

 • 1 spiseskefuld olivenolie
 • 5 dråber citronsaft

Tilberedning

Put olien i en gryde ved lav varme. Når det er varmt, tilsæt citronsaften. Fugt noget vat og anvend det på neglene. Lad det virke i 5 minutter og tag så nogle bomuldshandsker på. Hav dem på i seng og du vil ikke skulle skylle dem næste dag (de vil allerede være tørre).

Padderok

Denne urt er perfekt til skøre negle. Det kan bruges alene eller blandet med andre planter. En måde at drage fordel af den på, er ved at lave en te.

Ingredienser

 • 1 spiseskefuld padderok
 • 1 kop kogende vand

Tilberedning

Lav en te som du normalt ville. Når den er varm, filtrer den og dyp dine fingre i koppen i 10 minutter. Gnid også dine neglebånd. Lad det tørre af sig selv. Gentag 4 gange om ugen.

Det kan interessere dig ...
Brug knust hvidløg til at helbrede indgroede tånegle
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Brug knust hvidløg til at helbrede indgroede tånegle

Vidste du, at du kan bruge knust hvidløg til at helbrede indgroede tånegle? Her er et middel, der beroliger, desinficerer og reducerer inflammation...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Manicure and pedicure safety. (n.d.).
  aad.org/public/skin-hair-nails/nail-care/manicure-safety
 • Mayo Clinic Staff. (2018). Fingernails: Do’s and don’ts for healthy nails.
  mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/nails/art-20044954
 • Brittle nails (2004). Iorizzo M1, Pazzaglia M, M Piraccini B, Tullo S, Tosti A.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17134428
 • Brittle nails: response to daily biotin supplementation (1993). Hochman LG, Scher RK, Meyerson MS.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8477615
 • Glynis A. (2012). A Double-blind, Placebo-controlled Study Evaluating the Efficacy of an Oral Supplement in Women with Self-perceived Thinning Hair. The Journal of clinical and aesthetic dermatology, 5(11), 28-34.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3509882/
 • Araújo, L. A., Addor, F., & Campos, P. M. (2016). Use of silicon for skin and hair care: an approach of chemical forms available and efficacy. Anais brasileiros de dermatologia, 91(3), 331-5.
  https://medlineplus.gov/druginfo/natural/843.html

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.