Smoothies til at styrke hår, hud og negle

Udover at give os de nødvendige vitaminer til at styrke hår og negle indefra og revitalisere vores hud, er disse smoothies meget tilfredsstillende og næringsrige, og ideelle til at indtage som morgenmad.
Smoothies til at styrke hår, hud og negle

Sidste ændring: 13 december, 2018

Har du tyndt hår som knækker og let falder ud? Bemærker du tør hud eller ønsker du at forebygge rynker? Har du skrøbelige negle med små hvide pletter eller vertikale linjer? I denne artikel vil vi anbefale nogle smoothies som er rige på silicium, biotin og A-vitamin, samt mange andre næringsstoffer. Du kan drikke disse smoothies til at styrke hår, hud og negle, dagligt om morgenen eller som en snack. Derudover, smager de fantastisk.

Meget nærende smoothies til at styrke hår, hud og negle

Smoothies er en let og tiltalende måde at indtage mange vitaminer, mineraler, og andre næringsstoffer. De er også meget tilfredsstillende og hjælper dig med at vedligeholde en sund kropsvægt, så de kan anbefales til alle mulige typer mennesker.

Vi vil her give dig nogle opskrifter som specifikt henvender sig til at hjælpe med at forbedre hår, hud og negle. Hvis du drikker dem dagligt vil du måske bemærke mange andre fordele og forbedret følelse af velvære.

Det bedste tidspunkt på dagen til indtagelse er om morgenen. Du kan drikke så meget du har brug for eller tage det med dig ud i en flaske, og indtage det morgenen igennem.

Du kan også drikke det om eftermiddagen, men vi anbefaler at du her ikke drikker mere end et glas, da de er yderst næringsholdige og vi ikke udøver særlig meget motion i løbet af disse timer.

Prøv dem alle og kombiner herefter ingredienserne for at skabe nye opskrifter. Hele familien vil elske dem.

Er du klar? Her får du de smoothies til at styrke hår, hud og negle.

Smoothie

Smoothie rig på silicium

Silicium udformer en del af strukturen på håret, huden og neglene. Derudover, så begynder vores krop at tabe silicium med årene, især efter de 40, og frem for alt hos kvinder, da tabet af østrogen ved overgangsalderen kan bidrage til yderligere tab af silicium.

I denne smoothie vil vi gøre madvarer rige på silicium til en prioritet, samt at den også indeholder andre nyttige vitaminer og mineraler:

Havregryn: dette gryn er en vigtig resource når det gælder silicium (595 mg per 100 g) og derudover er den fantastisk til morgenmad, yderst nærende og mættende.

 • Pærer: en af de frugter der har det højeste indhold af silicium, og bidrager også til sødmen i smoothien.
 • Ølgær: dette supplement, som er essentielt i enhver behandling af hud eller hår, har et højt indhold af silicium.

Indhold til to personer eller to portioner:

 • 2 spiseskefulde af havregryn som har ligget i blød i 2 timer eller endnu bedre, et glas havremælk.
 • 2 modne pærer.
 • Hvis du anvender rå havregryn, så tilføj også 150 ml vand.
Banansmoothie

Smoothie rig på biotin

Biotin, also kendt som vitamin H eller vitamin B7, er et essentielt næringsstof til mange kropsvæv, såsom hår hud og negle især når disse er delikate eller skrøbelige.

Til denne smoothie vil vi anvende følgende ingredienser:

 • Banan: Dette er en af de frugter der har det højeste indhold af biotin.
 • Jordbær: Udover at indeholde dette vitamin, så giver de smoothien en fantastisk smag.
 • Valnødder: Disse er en fantastisk mulighed til at inkludere dette vitamin, og de indeholder også E-vitamin og sunde fedtstoffer.

Indhold til to personer eller to portioner:

 • 1 moden banan.
 • 6-8 modne jordbær.
 • 5 rå valnødder med skal.
 • 150 ml vand.
Jordbaersmoothie

Smoothie rig på A-vitamin

Vitamin A, som kan findes primært i orange og grønne madvarer, hjælper med at regenerere væv og bekæmpe tørhed på hud og hår.

Vi anbefaler denne smoothie især til dem med tørt hår eller hud, og dem som ønsker at øge væksten af hår og negle.

 • Gulerødder: gulerødder er rige på A-vitamin og kombineres godt med smoothien takket været deres sødme.
 • Avocado: denne frugt er en af de mest komplette, og bør derfor ikke udelukkes fra vores diæt.
 • Mælk: mælk er en god A-vitamin ressource, hvis vi er i stand til at fordøje det ordentligt. Er vi ikke det, kan vi erstatte den med yoghurt eller en grøntsagsdrink.

Indhold til to personer eller to portioner:

 • 2 skraldede og revet gulerødder.
 • 1 moden avocado.
 • 1 kop mælk, yoghurt, eller grøntsagsdrink.

Hvornår har du tænkt dig at prøve disse smoothies til at styrke hår, hud og negle?

Det kan interessere dig ...
Bliv slank med denne smoothie med agurk, citron og mynte
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Bliv slank med denne smoothie med agurk, citron og mynte

Der findes intet mere forfriskende en denne smoothie med agurk, citron og mynte. Alle ingredienserne er naturlige og findes i ethvert køkken. • Images courtesy of Foodmayhemcom, eleana’s pantry and Robin Lee.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.