Derfor skal du undgå amalgamfyldninger

Selvom din krop kan fjerne noget af kviksølvet naturligt, kan det, som er tilbage, potentielt ophobe sig i din hjerne og forårsage en række neurodegenerative sygdomme.
Derfor skal du undgå amalgamfyldninger

Sidste ændring: 13 april, 2019

Vidste du, at amalgamfyldninger primært består af kviksølv, og at dette tungmetal er giftigt for dit helbred? Vidste ud også, at ​​amalgam endda i dag er forbudt i visse lande, fordi det er så farligt? I dagens artikel vil vi fortælle dig alt, hvad du behøver at vide, om sundhed og sikkerhed forbundet med amalgamfyldninger og hvorfor du skal undgå amalgamfyldninger: Hvad er de, hvordan kan de påvirke dit helbred, og hvilke muligheder har du for at erstatte dem?

Hvad er amalgamfyldninger?

Amalgam er et sølvfarvet materiale, der består af en kombination af forskellige metaller, især kviksølv, som tandlæger bruger til at fylde hulrum fra huller i tænderne.

I dag anvender de fleste lande andre materialer til tandfyldninger, fordi talrige undersøgelser har vist, at for høje niveauer af kviksølv er giftige for både patienten og for tandlægen, der arbejder med det. Derudover er der opstået en voksende miljøbevægelse for at reducere brugen af ​​kviksølv-holdige produkter.

Siden 2008 har brugen af ​​amalgamfyldninger været forbudt i lande som Sverige, Norge og Danmark.

 

Derfor er kviksølv så farligt

En amalgamfyldning indeholder mellem 120 og 570 mg kviksølv, der langsomt frigives over tid på grund af, at det bliver opløst af spyt, mavesyre, fødevarer, høje temperaturer og meget mere.

Det producerer kviksølvdampe, der absorberes af kroppen dag efter dag over hele din levetid –  og det er naturligvis virkelig giftigt!

Men det er ikke kun amalgamfyldninger, der indeholder kviksølv. Du skal også være varsom med produkter såsom termometre, pærer, batterier, kosmetik, hud-lysnende cremer, maling og pesticider. Undersøgelser har også vist, at dybhavsfisk som tun og sværdfisk kan indeholde farlige niveauer af kviksølv, så prøv ikke at spise den slags fisk alt for ofte.

Kvinde med tandpine - undgaa amalgamfyldninger

 

Sundhedsfarer

En af de største risici forbundet med kviksølv er, at mens noget af det kan fjernes naturligt i kroppen, vil en betydelig mængde af tungmetallet faktisk ophobes i hjernen, hvor det kan forblive i årevis. Dette medfører en progressiv degeneration af neuroner, som er knyttet til sygdomme som Alzheimers og Parkinsons.

Endnu et alvorligt sundhedsproblem opstår, når kviksølv krydser placentabarrieren og når det centrale nervesystem hos et foster under graviditeten.

Kviksølv kan også akkumuleres i mavetarmkanalen, munden, lungerne, skjoldbruskkirtlen, hypofysen, og meget mere.

Anbefalet læsning efter “Derfor skal du undgå amalgamfyldninger”:

Sådan frigøres tungmetaller fra din krop

Kan amalgamfyldninger fjernes?

Når folk begynder at kende til den risiko, som kviksølv i amalgamfyldninger udgør for deres helbred, er deres næste spørgsmål normalt: Kan jeg fjerne dem? Det gælder især for mennesker, der allerede lider af bivirkninger, men som endnu ikke havde fundet årsagen til deres symptomer.

Svaret er ja, de kan godt fjernes, men det skal gøres meget omhyggeligt. Hvis det er umuligt at følge en meget streng protokol, når du fjerner dem. Så er det bedst at lade fyldningerne være for at holde både tandlægen og patienten fra at blive udsat for en pludselig frigivelse af kviksølv, der kan forårsage langt større skade på begges helbred.

Opsøg altid en uddannet professionel tandlæge med erfaring i at udvinde disse typer fyldninger, og sørg for at følge disse retningslinjer:

  • Hold hele munden isoleret under ekstraktionen for at undgå at sluge nogen som helst rester af fyldet.
  • Brug øjenbeskyttelse.
  • Brug iltmaske.
  • Fjern fyldet i kolde omgivelser.
  • Fjern fyldet i ét stykke, og så hurtigt som muligt.
  • Udskift den gamle fyldning med en ny fyldning af ​​sundere materialer.
  • Behandl området antiseptisk.

Læs også denne artikel efter “Derfor skal du undgå amalgamfyldninger”:

Klorofyl: Et fantastisk naturligt helsemiddel

Hvis du alligevel skulle blive udsat for kviksølv, når dine fyldninger bliver fjernet, så kan du behandle dig selv ved hjælp af midlet, Chlorella . Dette alge-afledte produkt er en kraftfuld afgiftende agent, der hjælper med at fjerne alle former for skadelige stoffer – ikke blot tungmetaller – takket være dets høje indhold af klorofyl.

Koriander, hvidløg og magnesium kan også være meget gavnlige midler. Hvis du gerne vil læse mere om, hvordan man naturligt kan afgifte kroppen, så læs videre på denne artikel.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.