Sådan opdager du tegn på Alzheimers

Find ud af hvordan du registrerer tegn på Alzheimers i dagens artikel. Disse oplysninger kan være nyttige, når du besøger lægen.
Sådan opdager du tegn på Alzheimers

Sidste ændring: 09 august, 2022

Da denne sygdom typisk rammer ældre mennesker, er det naturligt at spørge: er det muligt at opdage Alzheimers før det indtræffer? Kan man opdage nogle tegn på Alzheimers? Hvordan ved jeg, hvornår det er på tide at tage mit familiemedlem til en læge?

Husk at Alzheimers sygdom skyldes degenerering af hjerneceller og tab af hjernemasse. Dette forårsager igen hukommelsestab og påvirker adfærd, såvel som sociale interaktioner.

Grunden til, at en tidlig diagnose er vigtig, er, at mens Alzheimer ikke har nogen kur, er der visse receptpligtige lægemidler, der kan bremse dets progression og lindre nogle af symptomerne.

Opdagelse af tegn på Alzheimers: Er det muligt?

Løbende forskning tager sigte på at opdage starten af ​​denne sygdom i et tidligt stadium. Der er dog stadig ingen afgørende metoder. Det er kendt, at visse symptomer begynder at forekomme.

Hvis disse symptomer er samstemmende – det vil sige de sker samtidig eller i samme periode – anbefales det, at du straks besøger en specialist. En neurolog vil være ansvarlig for at bekræfte, hvorvidt det er Alzheimers, og hvordan man kontrollerer dette eller sænker dets progression.

Se også denne artikel efter “Sådan opdager du tegn på Alzheimers”:

7 tips til at hjælpe dig med at falde i søvn

En progressiv sygdom

Gammel kvinde

Desværre forværres Alzheimers sygdom med tiden. Der er visse stadier af dens progression, der kan identificeres. I starten er sygdommen i et mildt stadium. I løbet af denne tid bliver patienten lidt langsommere.

De begynder generelt at miste deres sproglige evner. Plus, de kan også blive tabt i en samtale og har svært ved at følge deres egen tankegang, såvel som andres. De kan også miste deres energi og føle sig udmattet. De kan opleve vanskeligheder, når de forsøger at lære nye koncepter eller udføre nye opgaver.

Disse symptomer kan dog ikke mærkes, og kan forveksles med den normale aldringsproces.

Hvad er symptomerne?

Der er yderligere symptomer i den moderate fase af sygdommen, der er mere karakteristiske for Alzheimers og derfor lettere at identificere.

Tab af korttidshukommelse

Menneskets hjerne

Et tilbagevendende symptom hos mennesker, der har Alzheimers, er deres tab af kortvarig hukommelse. De kan ikke huske, hvad de sagde et par minutter siden, eller de kan gentagne gange spørge om det samme.

De har også en tendens til at glemme, hvor de har efterladt visse genstande. Modsat vil patienter med Alzheimers være i stand til at huske begivenheder, der er sket meget længere siden.

Vi anbefaler at du læser denne artikel efter “Sådan opdager du tegn på Alzheimers”:

Tips til en skarpere korttidshukommelse

Tab af fornemmelse af plads og tid

Visse datoer vil blive glemt, og andre referencer vil gå tabt, som årstiderne skifter. På grund af dette er det meget nemt for folk med Alzheimer at blive fortabt, når de glemmer, hvordan de ankom til et bestemt sted eller hvilken rute de tog.

Vanskeligheder med begrundelse

Problemer opstår med ræsonnement eller tænkning med tal, og det bliver umuligt for dem at oprette en dagsorden. Deres sekventielle rationelle tanker ændres. Det betyder, at de har svært ved at balancere en checkbog eller udføre aktiviteter i trin, såsom madlavning.

Begrænsninger ved at udføre almindelige daglige aktiviteter

Aeldre dame

Det kan blive svært at tage et bad eller brusebad, finde hjem, udføre arbejdsaktiviteter og meget mere.

Dårligt humør

Visse depressive lidelser og selvabsorbering er almindelige sammen med angst eller irritabilitet. Generelt er ændres personligheden hos folk med Alzheimers.

Forveksling af billeder og objekter

Ændringer i synet er også almindelige. Der kan være komplikationer med læsning, bedømme afstanden mellem ting eller med opfattelsen af farver.

Tab af sproglige færdigheder

Gammelt aegtepar - tegn på Alzheimers

Alzheimers patienter vil finde det vanskeligt at formulere sammenhængende det, de forsøger at sige, og forvirring kan resultere. En almindelig adfærdsmæssig egenskab er at en personen stopper en samtale for at forsøge at huske navnet på noget. De kan prøve meget hårdt, men uden resultater.

En patient med Alzheimers kan også opfinde nye ord, når de ikke kan finde det rigtige ord til en bestemt ting.

Den gode dømmekraft forsvinder: Et vigtigt tegn på Alzheimers

En person, der lider af Alzheimers kan give penge til familiemedlemmer eller fremmede uden grund eller betale mere, end de burde i andre situationer. De kan gå væk fra en kasse uden at vente på deres retur penge.

I de mere avancerede stadier er det umuligt for patienten at træffe beslutninger.

Detekteringen af ​​Alzheimers tegn kan være meget kompliceret. Ikke alle symptomerne opstår på samme tid eller på samme måde hos alle.

Det bedste er at gå til en specialist, når du observerer tegn på Alzheimers. For det første udelukke eventuelle andre lidelser. Start derefter en passende behandling.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.