Sådan gør du: Sundt og smukt hår, der ikke kruser

Vidste du, at en banan-hårmaske er en af de bedste fugtighedsmidler til vores hår? Det hjælper med at mindske kruset hår, giver det fugt og efterlader håret blødt og let medgørligt.
Sådan gør du: Sundt og smukt hår, der ikke kruser

Sidste ændring: 29 januar, 2019

For mange mennesker med krøllet hår, er kruserne en reel udfordring. De fleste med krøller ved, hvor mange kruser man kan få — selv om glat hår også har sine ulemper.

Vi vil benytte lejligheden til at fortælle dig, hvordan du kan få smukt hår, der ikke kruser, og vise de naturlige krøller frem uden at forårsage nogen skade på dit hår. Læs videre for at lære om nogle naturlige produkter, der er meget effektive til at holde håret hydreret, plejet, blødt og med et virkelig smukt udseende. Har du lyst til afprøve det?

Bananmaske til sundt hår, der ikke kruser

En af de mest effektive hjemme behandlinger til at reducere tørt  hår og forhindre det i at kruse, er en maske lavet af bananer. Du skal blot lave en puré af bananer og fordele det jævnt ud i håret. Lad det sidde i en halv time og vask derefter dit hår som normalt.

Denne maske kan anvendes to eller tre gange om ugen. Ved første behandling vil du bemærke forskellen, da dit hår vil være meget blødt og medgørligt.

Læs også: 5 bananmasker til at gøre din hud og hår smukt

Avocado med mayonnaise

avocado maske

Til denne maske moser du en meget moden avocado og laver en helt jævn pasta, hvortil du tilføjer en eller to spiseskefulde mayonnaise. Derefter anvender du det i hele dit hår og lader det sidde i femten til tyve minutter. Til sidst vasker du dit hår grundigt, og det vil nu fremstå meget glat og skinnende.

Æblecider eddike

Hver gang du vasker dit hår, kan du ved den sidste skylning bruge en blanding af vand (en halv liter) og æblecider eddike (tre spiseskefulde), der vil hjælpe med at få smukt hår der ikke kruser og er mere glansfuldt.

Kokosolie

Kokosolie

Varm kokosolie anvendes i hele håret, derefter omvikles et håndklæde dyppet i varmt vand, for at opretholde en stabil temperatur og tillade olien i at trænge ind. Du kan lade det sidde i tyve minutter.

Denne behandling bør foretages to gange om ugen for at holde dit hår hydreret og forhindre det i at kruse.

Læs også: Fire almindelige outfit-fejl

Råd der er værd at huske på

  • Undgå overforbrug af hårtørrere fordi det tørrer håret for meget, og det er en af de vigtigste årsager til kruset hår.
  • Du kan bruge et glattejern for at reducere kruserne, så længe du anvender et fugtighedsmiddel af god kvalitet, helst naturligt.
  • Undgå alle produkter der efterlader dit hår tungt eller for fedtet, da dette er tilfældet for nogle af de styling cremer, der er tilgængelige på markedet. Du bør vælge naturlige fugtighedsmidler.
  • Din børste bør være af bløde naturhår. Undgå for enhver pris dem der er lavet af metal eller plastik.
  • De hårprodukter du vælger skal være af god kvalitet og hovedsageligt fri for alkohol, Det kan for eksempel være shampoo, geler, spray, styling cremer, osv.
  • Det er at foretrække at vaske dit hår med koldt eller lunkent vand; varmt vand udtørrer håret og svækker det, hvilket giver mere stift og kruset hår.
  • Krøllet hår skal jævnligt have spidserne trimmet, og du skal bruge et godt fugtighedsmiddel, når håret er vådt, for lettere at kunne rede det ud.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.