8 superfødevarer der hjælper med at bekæmpe mavefedt

Ophobningen af fedt rundt om maven er meget mere end et kosmetisk spørgsmål - Det er et helbredsmæssigt problem. Men der er fødevarer, der kan hjælpe med at forbrænde dette skadelige fedt naturligt.
8 superfødevarer der hjælper med at bekæmpe mavefedt
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Ophobning af fedt omkring maven er et problem. Udover at påvirke din figur, udgør det også en risiko for den generelle sundhed i din krop. Derfor er det vigtigt at du aktivt prøver at bekæmpe mavefedt.

Fedt omkring de vitale organer kan føre til alvorlige lidelser som højt blodtryk, diabetes, eller fedtlever sygdom, blandt andre.

Selvom det ikke er en betydelig risiko, kan små stigninger over tid forårsage sygdomme, der påvirker din livskvalitet.

Den gode nyhed er, at der er en masse, som du kan gøre for at behandle denne tilstand, især ved at være opmærksom på god ernæring og få regelmæssig motion.

Disse vaner forbedrer dit basale stofskifte og optimerer processerne, hvorved kroppen omdanner fedt til energi. Faktisk er det blevet vist, at visse fødevarer har egenskaber, der har en positiv indflydelse på at bekæmpe mavefedt.

I dag ønsker vi at dele de otte bedste fødevarer med dig, så du kan inkludere dem mere regelmæssigt i din kost til at bekæmpe mavefedt.

Tøv ikke med at prøve dem!

1. Mandler kan bekæmpe mavefedt

Mandler er virkelig gode når det kommer til at bekæmpe mavefedt

De sunde fedtstoffer i mandler og andre nødder er anvendelige til at reducere dårlig kolesterol og angst, der forårsager overspisning.

Takket være deres høje magnesium indhold, understøtter indtagelsen af mandler opbygningen af muskelmasse og forbedrer din præstation under fysisk aktivitet.

Desforuden forbedrer dets høje fiberindhold fordøjelsen og forlænger følelse af mæthed, mens det beroliger inflammation.

2. Vandmelon

Vandmelon er kendt for at være en af de vigtigste superfødevarer til at hjælpe med at forbrænde mave fedt.

Den består af 91% vand, men giver også antioxidanter, vitaminer og mineraler, der understøtter udrensning af kroppen.

Spisning af vandmelon holder din lyst til at spise under kontrol, og fordi den er lav på kalorier, er det en sund mulighed for vægttab.

Det er værd at nævne, at vandmelon også er en god kilde til komplekse B vitaminer og C vitaminer samt kalium og magnesium.

3. Bønner kan bekæmpe mavefedt

3-boenner

Bønner er mættende, de reducerer mavefedt, og de er en af de bedste fødevarer til at opbygge muskler.

Deres høje indhold af opløselige fibre hjælper med at forhindre ophobning af fedt og reducerer lipider, der ophobes i arterierne.

Takket være proteinindholdet, er bønner energi mad, der forbedrer den fysiske ydeevne under sport og motion.

4. Agurk

I 100 gram agurk får du kun 45 kalorier og mere end 90% vand. Disse kvaliteter gør den både forfriskende og fedtforbrændende, en ideel fødevare, som kan tilføjes til alle typer af kost.

Agurk indeholder vitaminer, mineraler og kostfibre, der fremmer fjernelse af toksiner og tilbageholdte væsker i dit væv. Den forbedrer din fordøjelse og som en ekstra fordel, bidrager den til at opretholde strålende hud, takket være komplekse B og C-vitaminer.

5. Havregryn

4-havregryn

Økologisk havre mel er en af de sundeste kilder til fiber, der kan indgå i din daglige kost.

Det styrer det umættelige begær til at spise, stabiliserer blodsukkeret, og øger dit energi forbrug i løbet af dagen. Det anbefales til morgenmad, men du kan også forbruge det på andre tidspunkter, når sulten rammer.

6. Hørfrø

Hørfrø er en af de bedste vegetabilske kilder til omega-3-fedtsyrer, et vigtigt næringsstof, der bekæmper inflammation og reducerer overskydende fedt.

Det indeholder fiber til at kontrollere overdreven kalorieindtagelse og højt kolesterolniveau. Desuden er dets indhold af lignaner, et naturligt fedtforbrændings næringsstof, med til at hjælpe med at reducere kropsmasse.

7. Olivenolie

5-oliven-olie

Folk, der føjer olivenolie til deres kost er mindre tilbøjelige til at forbruge mættede fedtstoffer, end folk der ikke gør.

Enkeltumættet fedt reducerer trangen til usunde fødevarer og fremmer kontrol af betændelse, der kan forhindre vægttab.

Besøg denne artikel:

5 ansigtsmasker med olivenolie

8. Tomater

En stor tomat giver kun 33 kalorier og har store mængder af lycopen og essentielle mineraler. Regelmæssig indtagelse stabiliserer lipidniveauerne i blodet og forbedrer dit stofskifte til bedre at bekæmpe mave fedt.

Tomater giver også antioxidanter og vitaminer, der på lang sigt, forhindrer forskellige former for kræft, hjertekarsygdomme, og lidelser forbundet med for tidlig aldring.

Er du klar til at tilføje disse fødevarer til din kost? Selv om ingen af disse fødevarer mirakuløst vil hjælpe dig med at tabe fedt, så har regelmæssig indtagelse mange fordele til at hjælpe dig med at opnå den ønskede vægt.

Det kan interessere dig ...
Fødevarer der hjælper med at forbrænde lokalt fedt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fødevarer der hjælper med at forbrænde lokalt fedt

Nogle fødevarer hjælper dig med at reducere mængden af lokalt fedt, der opbygges i visse områder af kroppen. Læs mere her.  • Hartley L., May MD., Loveman E., Colquitt JL., et al., Dietary fibre for the primary prevention of cardiovascular disease. Cochrane Database Syst Rev, 2016,
  • Shaw G., Barthel AL., Ross ML., Wang B., et al., Vitamin C enriched gelatin supplementation before intermittent activity augments collagen synthesis. Am J Clin Nutr, 2017. 105 (1): 136-143.
  • Abdelhamid AS., Brown TJ., Brainard JS., Biswas P., et al., Omega 3 fatty acids for the primary and secondary prevention of cardiovascular disaease. Cochrante Database Syst Rev, 2018.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.