Afhjælp symptomer på bakteriel vaginose naturligt

Mælkesyren i almindelig yoghurt kan være en stor hjælp, hvis du vil forsøge at lindre symptomer på bakteriel vaginose. Dens fordele er nyttige, og kan både indtages eller anvendes topisk.
Afhjælp symptomer på bakteriel vaginose naturligt

Sidste ændring: 26 august, 2022

Bakteriel vaginose er en infektion, der udvikler sig i en kvindes intimområde på grund af en ubalance i bakteriefloraen. Det er en meget ubehagelig tilstand, da de skadelige bakterier forårsager gult udflåd, som generelt har en stærk, fiskeagtig lugt. Her er 6 naturlige midler til at lindre symptomer på bakteriel vaginose.

Du vil måske også kunne lide: 5 hjemmemidler mod pinlige vaginallugte

Symptomerne på bakteriel vaginose er også ret generende og smertefulde, da der også normalt forekommer en brændende fornemmelse, når man urinerer. Derudover lider mange kvinder med denne tilstand også af kløe i det ydre vaginale område.

Selvom det ikke er en alvorlig tilstand, er det nødvendigt at få hurtig medicinsk behandling for at undgå, at den udvikler sig til et større problem, og for at undgå at føle sig usikker.

Den gode nyhed er, at der er mange naturlige behandlinger, der lindrer symptomer på bakteriel vaginose. Derudover har disse behandlinger ikke bivirkninger og hjælper med at fremskynde helingsprocessen.

Herunder deler vi 6 alternative behandlinger, som du kan prøve, når du først bemærker symptomerne.

6 naturlige midler til at lindre symptomer på bakteriel vaginose

1. Tea Tree Oil mod symptomer på bakteriel vaginose

Lindre symptomer på bakteriel vaginose med tea tree oil

Tea tree æterisk olie er et fremragende produkt til behandling af infektioner i dine intime områder.

Dens kraftige antibakterielle og antifungale egenskaber bidrager til at stoppe væksten af ​​bakterier, og samtidig kontrollere eksisterende infektioner. Selv om dette er et naturligt middel og ikke nødvendigvis helbreder dig, vil det hjælpe med at lindre symptomerne på bakteriel vaginose.

Sådan bruges det:

 • Bland 8 dråber tea tree olie i et badekar med varmt vand og vask dig selv eksternt.
 • En anden mulighed er at anvende 3 dråber på dit undertøj, inden du tager det på.

2. Kokosolie mod symptomer bakteriel vaginose

Kokosolie har antibiotiske og antifungale egenskaber, som kan hjælpe med at lindre symptomerne på bakteriel vaginose.

Anvendelse af kokosolie kan styre væksten af ​​bakterier, mindske kløe og reducere lugten.

Sådan bruges det:

 • Varm en spiseskefuld kokosolie op, og efter at have sikret, at den er kølig nok til at påføre på huden, skal du bruge en vatrondel til at påføre den på de eksterne dele af vagina.
 • En anden mulighed er at suge en tampon i det og indsætte den i vagina i en til to timer.

3. Æblecidereddike mod symptomer på bakteriel vaginose

Lindre symptomer på bakteriel vaginose med æblecidereddike

Æblecidereddike indeholder naturlige syrer, der hjælper med at regulere pH-niveauerne i vagina og kontrollere væksten af ​​bakterier, der forårsager denne type infektion.

Dens antibakterielle og antifungale egenskaber hjælper med at kontrollere farlige mikroorganismer, det hæmmer deres reproduktion og lindrer symptomer på bakteriel vaginose.

I denne proces kan dens forfriskende effekt lindre kløe og irritation af det eksterne intime område.

Sådan bruges det:

 • Bland en kop økologisk æblecidereddike i badekarret, og blød derefter i vandet i 20-30 minutter.
 • Tag et bad på denne måde to gange om dagen, indtil infektionen er forsvundet.

4. Naturel yoghurt

Naturel yoghurt med probiotika er effektiv til at modvirke ændringer i den vaginale bakterielle flora. Takket være dens koncentration af aktive levende kulturer hjælper det med at balancere din flora.

Mælkesyren i naturel yoghurt ændrer det miljø, som skadelige bakterier skal bruge til at vokse. Mælkesyren hjælper desuden med at neutralisere dårlige lugte.

Sådan bruges det:

 • Dyp en vatrondel i almindelig yoghurt og påfør yoghurten på vagina, der hvor irritation forekommer.
 • Indtag et glas almindeligt yoghurt dagligt.

5. Calendula-te

Lindre symptomer på bakteriel vaginose med morgenfrue

Calendula er en af ​​de mest kendte planter når det kommer til naturlige behandlinger til en kvindes intime områder. Det er meget beroligende og hjælper derfor med at lindre symptomer på bakteriel vaginose.

Calendula har antiinflammatoriske, antibakterielle og forfriskende egenskaber, som kan hjælpe med at lindre irritation og den dårlige lugt forårsaget af vaginose.

Sådan bruges det:

 • Forbered en koncentreret te af calendula og brug væsken til at vaske vagina.
 • Gentag dette to gange om dagen, indtil infektionen er under kontrol.

6. Salvie te

Salvie har antiseptiske og antibakterielle egenskaber, der gør det lettere at kontrollere bakterierne, der forårsager vaginale infektioner.

Brugen af ​​denne te i et siddebad lindrer kløe forårsaget af vaginose, samtidig med at den dårlige lugt reduceres.

Sådan bruges det:

 • Bryg en te med salvieblade, og når det er en temperatur, der er ok for huden, skal du bruge den i et siddebad.
 • Gentag dette dagligt, indtil infektionen er fuldstændig væk.

Vælg hvilken som helst af ​​de her nævnte remedier og brug dem hver dag, indtil infektionen er væk. Du kan også bruge dem hver for sig for at forhindre uønskede reaktioner.

For at få endnu bedre resultater, prøv at spise mad, der vil hjælpe dig med at styrke dit immunsystem.

Det kan interessere dig ...
6 naturlige midler mod fodsvamp
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 naturlige midler mod fodsvamp

Har du nogensinde lidt af fodsvamp? Lær mere om nogle midler mod fodsvamp.Leder du efter hjælp mod fodsvamp? Læs mere om det her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Onderdonk, A. B., Delaney, M. L., & Fichorova, R. N. (2016). The human microbiome during bacterial vaginosis. Clinical microbiology reviews29(2), 223-238.
 • Srinivasan, S., Morgan, M. T., Fiedler, T. L., Djukovic, D., Hoffman, N. G., Raftery, D., … & Fredricks, D. N. (2015). Metabolic signatures of bacterial vaginosis. MBio6(2), e00204-15.
 • Verstraelen, H., & Swidsinski, A. (2019). The biofilm in bacterial vaginosis: implications for epidemiology, diagnosis and treatment: 2018 update. Current opinion in infectious diseases32(1), 38-42.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.