Symptomer på slidgigt og hvordan man kan forhindre det

Vidste du, at gelatine kan hjælpe med at genoprette brusk og forebygge slid? Du bør også drikke mindst to liter vand om dagen.
Symptomer på slidgigt og hvordan man kan forhindre det

Sidste ændring: 08 december, 2018

Kvinder har tendens til at lide mest under slidgigt. Slidgigt er en af de mest almindelige og farlige ledsygdomme i verden, så det er absolut værd at bruge et øjeblik på at lære om symptomerne. I denne artikel vil vi snakke om symptomer på slidgigt og hvordan man kan forhindre det!

Hvad er årsagen til slidgigt?

Letpaaklaedt kvinde

Slidgigt eller coxofemoral slidgigt påvirker brusken i de forskellige led. Hofteleddet kan også påvirkes, da det deler led med lårbenet i et fælles hulrum. Omkring dette område er der et netværk af muskelfibre og ledbånd, der forener brusk og absorberer stød. Du skal vide, at slidgigt kan forekomme på en af to måder:

 • Primært, som et resultat af slid over tid. Ses omkring 60-65 år.
 • Sekundært, Resultat af lokale problemer og ledproblemer på grund af skred og endda dårlig kost og knogleproblemer. I disse tilfælde kan folk begynde at opleve hofteproblemer så tidligt som ved 30 til 35-årsalderen.

Og lad os tage et kig på årsagerne til denne smertefulde tilstand:

 • Traume: forskydninger, skader eller forkert helbredte sygdomme kan forårsage at du oplever slidgigt.
 • Blodomløb: Blodomløb er et andet aspekt, som du bør huske på: Det har en tendens til at opstå på grund af problemer forårsaget af gigt eller forskydninger, men i dette tilfælde er årsagen blodomløbet.
 • Medfødte faktorer: Børn kommer ofte til verden med medfødte problemer, såsom hoftedysplasi, vækstbetingelser eller andre problemer.
 • Ubalanceret skeletstruktur: Det er helt almindeligt for folk at lide af en tilstand, hvor deres ben har forskellig længde.

Symptomer på slidgigt:

Hofteskelet
 • Det første symptom på ethvert gigtproblem er smerterMen mange mennesker tror, at denne smerte kun bør koncentreres nær hoften, når det i virkeligheden har en tendens til at forekomme i hele lyskeregionen. Det kan endda stråle ned imod den nedre del af låret, og nå knæet og reflekterer tilbage til balderne.
 • Nogle gange, når du bevæger dig, vil du føle en pludselig smerte.
 • Hvis din hofte gør ondt, kan det være et muskelproblem. Men hvis din lysken begynder at gøre ondt, det er et direkte resultat af slidgigt
 • I begyndelsen vil denne smerte ikke være meget intens, og vises primært efter du har været fysisk aktiv. Efter en lang tur, for eksempel, eller efter en gåtur eller løft af tunge genstande. Når du hviler dig, vil smerten gå væk.
 • Senere, når gigten er fremskredent, vil denne smerte blive mere intens, og det vil være svært for dig at udføre basale aktiviteter, såsom at gå et par trapper op. Når du krydser dine ben, vil du føle smerte, det samme om natten, når du vender og drejer dig i sengen. Du vil føle en brændende fornemmelse i din lyske.

Hvordan kan jeg forebygge symptomer på slidgigt?

Gelatine

Du skal vide, at hvis du lider af hoftesmerter, bør du begynde at ændre din livsstil, for der er ikke nogen decideret kur mod gigt. Du bør forsøge at spise godt så din krop vil få alle de næringsstoffer, den har brug for og lave lette  øvelser, så du kan være mobil uden at slide dig selv op. Følg lægens anvisninger uden at misbruge anti-inflammatorisk medicin og muskelafslappende medicin, fordi de kan have en negativ indvirkning på din lever i det lange løb. På den anden side, hvis dit mål er at forhindre slidgigt og du ikke i øjeblikket lider af dette problem, eller dine symptomer er meget lette, skal du følge disse anbefalinger.

 • Hold altid en afbalanceret vægt.
 • Lav lidt lette øvelser hver dag, især øvelser, der ikke kræver at du bevæger dine hofter, som gang, løb eller svømning.
 • Forøg din indtagelse af C-, A- og D-vitamin, fordi disse næringsstoffer vil hælpe dig med at danne kollagen. Så du bør helt sikkert prøve at spise flere citrusfrugter, mango, ananas, gulerødder, meloner og jordbær, såvel som grøntsager af korsblomstfamilien, artiskokker og hvidløg, som er specielt velegnede til at mindske hævede led
 • Gelatine er fantastisk til at genoprette brusk. Fordi, som du nok ved, kan knogler ikke vokse ud igen, men det kan brusk.
 • Tøv ikke med at tage tilskud af magnesium. Dette næringsstof er grundlæggende for at bevare en god almen sundhed og er fantastisk til din generelle sundhed. Spørg din lokale helsekostbutik eller din læge, hvor du kan få disse kosttilskud.
 • Drik mindst to liter vand om dagen. Det er afgørende, at du forbliver hydreret, fordi det også vil holde dine led hydrerede, og dermed nære din brusk. Du bør holde dette i tankerne.
 • Nogle mennesker bruger også vitamintilskud såsom glucosaminsulfat,som er fantastisk til slidgigt. Det er en naturlig måde at styrke denne del af din krop, samt dine knogler og brusk i almindelighed. Du kan tale med din læge om dens fordele.

Kender du nogen der viser symptomer på slidgigt?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.