10 besynderlige symptomer på syre refluks

Selv om du kan tildele dem andre forhold, er det tilrådeligt at søge hjælp fra en specialist for at kontrollere, om du lider af syre refluks og få en passende behandling til at lindre det.
10 besynderlige symptomer på syre refluks

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Syre refluks eller gastroøsofageal reflukssygdom opstår, når maveindholdet, såsom mad, mavesaft eller syrer hæver sig spiserøret mod munden. Selvom det ikke altid når munden, har det tendens til at hæve sig op i spiserøret omkring 40 cm og kan forårsage brændende fornemmelse eller surhed. I dagens artikel vil vi se på 10 af de mest fremtrædende symptomer på syre refluks.

Syre refluks har tendens til at opstå, når kroppen hælder eller når du ligger ned efter at have spist et stort eller fedtet måltid. Det sker mest almindeligt i løbet af natten, når du lægger dig til at sove. Hvis du har tendens til at lide af dette problem, anbefaler vi, at du sover med hovedet på hæld i stedet for at sove vandret.

Halsbrand er det mest almindelige tegn, men der er andre fremmede symptomer, som vi vil fortælle dig om her:

1. Øget spytafsondring kan være symptom på syre refluks

Et af de første mærkelige symptomer på syre refluks, som du oplever, er overdreven savling, og dette kan ske under spisning.

Tunge

Hvad der vil ske er, at du vil føle, at der er mere spyt end normalt. Dette er en mekanisme for spytkirtlerne, der forbereder dig på at fordøje den mad, du har spist.

2. Lungebetændelse

Hvis vi taler om mærkelige symptomer på syre refluks, er lungebetændelse en af de mindst forventelige.

 • Dette sker, fordi når mavesyrerne rejser op i spiserøret, forårsager de ikke kun irritation, men i nogle tilfælde kan de også nå lungerne.
 • Hvis dette sker, kan du lide af lungeinfektion og få lungebetændelse som følge af syre refluks.

3. Brystsmerter

Det tredje punkt på vores liste over mærkelige symptomer på syre refluks er brystsmerter, som har tendens til at blive associeret med hjerteanfald. Men i mange tilfælde sker brystsmerter på grund af syre refluks, og selvom det ikke ser ud til at være alvorligt, skal du gå til lægen eller tage på hospitalet, bare for at være sikker.

Læs også: 7 årsager til brystsmerter

4. Sur smag i munden

Ondt i halsen

Når mavesyren stiger op i spiserøret, kan de forårsage en sur smag på bagsiden af ​​halsen.

 • Denne smag vil forblive i et par timer og påvirker hovedsageligt, hvordan mad smager.
 • Nogle mennesker forbinder dette problem med mangel på mundhygiejne eller leverproblemer. Det kan dog have at gøre med et af de besynderlige symptomer på syre refluks.

5. Snorkning og åndedrætsbesvær, når du sover

Er der problemer med dit åndedræt? Stiger de eller bliver værre om natten? Dette kan skyldes syre refluks, der forårsager en “fløjte”, da det stiger op fra maven. Ligeledes kan mavesyre nå åndedrætssystemet og forårsage irritationer og infektioner. Dette kan resultere i hoste og åndedrætsproblemer i løbet af natten.

6. Problemer med fordøjelse af mad

Når syre refluks ikke behandles i lang tid, forlader mavesyrerne i spiserøret ar og brænder. Dette vil påvirke fødevare passagen, fordi du begynder at opleve ubehagelige fornemmelser, når du spiser.

 • Den mest almindelige fornemmelse er at føle en ridsende følelse ved synkning.
 • Syre eller krydrede fødevarer vil forårsage de største problemer.
 • For at undgå at dette bliver et problem, så prøv at behandle syre refluks så hurtigt som muligt.

Læs også: Sådan kan nelliker forbedre fordøjelsen

7. Halsbrand

Hvid tshirt

Et andet mærkeligt symptom på syre refluks sker, når mavesyrerne stiger op i spiserøret. Fornemmelsen kan variere fra person til person og kan være svært at identificere til at begynde med. Afhængig af intensiteten kan du opleve det som et mildt ubehag eller en intens smerte i brystet.

8. Opgylpning

Dette er fornemmelsen, når syren stiger op i spiserøret. I nogle tilfælde kan det forårsage opkastning.

 • Hvis det sker ofte, kan det ødelægge tandemaljen og forårsage tandproblemer.

9. Dyspepsi

Dyspepsi er fordøjelsesbesvær ledsaget af ubehag i den øverste del af maven. Nogle gange er det smertefuldt, og det er altid til stede som et symptom på syre refluks.

Nogle mennesker kan føle:

 • Oppustethed
 • Følelse af at være alt for mæt
 • Mavesmerter
 • Bøvsen

Hvis du har disse symptomer, er det tilrådeligt at se en læge for at forhindre komplikationer som sår eller kræft.

10. Tør hoste

Den sidste af de mærkelige symptomer på syre refluks er, at det har tendens til at forårsage en følelse af en klump i halsen. Dette er meget ubehageligt, og du vil føle behovet for at hoste eller rense halsen ofte.

Genkend de mærkelige symptomer på syre refluks

Smerte

Har du bemærket et eller flere af disse symptomer hos dig selv eller hos nogen tæt på dig? Hvis det er tilfældet, er det tilrådeligt at søge hjælp fra en specialist til at gennemgå de nødvendige undersøgelser for at finde ud af om du har syre refluks.

Med en rettidig diagnose er behandlingen enklere, og det er normalt nok at ændre et par vaner eller justere din kost samt eliminere eller inkludere bestemte fødevarer.

Primære billederettigheder tilhører © wikiHow.com

Det kan interessere dig ...
Forebyg og behandl indgroede tå negle – Lær hvordan her
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Forebyg og behandl indgroede tå negle – Lær hvordan her

Hvis du holder neglene på tæerne sunde, vil de ikke gøre dine dage til et mareridt. Her fortæller vi dig, hvordan du behandler indgroede tå negle.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.