7 fødevarer du bør undgå hvis du lider af syrerefluks

Selvom disse er de fødevarer, der oftest er relateret til syrerefluks, skal hver person vurdere, hvilke fødevarer der forårsager dem flest problemer og forsøge at undgå dem.
7 fødevarer du bør undgå hvis du lider af syrerefluks
Eliana Delgado Villanueva

Bedømt og godkendt af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Syrerefluks er et fordøjelsesproblem. Det er præget af en stærk brændende fornemmelse i den øverste del af maven. Det strækker sig næsten altid til spiserøret og munden. I denne artikel får du 7 fødevarer du bør undgå hvis du lider af syrerefluks.

Det opstår, når spiserørets lukkemuskel svækkes. Dette gør det muligt for sure stoffer at passere ind i den øverste del af kroppen. Smerten kan være mild eller stærk. Faktisk bliver det i nogle tilfælde forvekslet med smerten ved et hjerteanfald.

Hovedårsagen er dårlige madkombinationer og store portioner. Det kan dog også ske på grund af specifikke anomalier i spiserøret og fordøjelsessygdomme.

Det har ikke tendens til at være alvorligt og forekommer normalt sporadisk. Det er imidlertid vigtigt at behandle det, så det ikke genererer andre komplikationer.

Også for at kontrollere det fuldt ud, er der visse fødevarer, der har tendens til at forværre problemet. Derfor bør du undgå dem.

I denne artikel ønsker vi at dele oplysningerne om de 7 vigtigste fødevarer, der gør det værre, så du kan forsøge at udelukke dem fra din kost.

1. Rød kød

Roedt kod

Rødt kød er en væsentlig kilde til proteiner. I små portioner kan det være til gavn for kroppen.

På trods af dette anbefales det ikke til personer, der lider af syrerefluks. Når alt kommer til alt, kan mange af dets komponenter gøre denne lidelse værre.

  • Dens puriner og syreforbindelser påvirker fordøjelsesprocessen og øger produktionen af ​​mavesyre.
  • På den anden side er det en meget fed mad, der kan forårsage langsom fordøjelse og forstoppelse.

Vi anbefaler, at du læser denne artikel efter “7 fødevarer du bør undgå hvis du lider af syrerefluks”:

9 naturlige måder til at bekæmpe forstoppelse på

2. Kaffe

Takket være sin lækre smag og den energi, den giver, er kaffe en af ​​verdens mest udbredte drikkevarer.

Den indeholder antioxidantstoffer og vitaminer og mineraler, der i moderate mængder forbedrer sundheden.

Det er dog ikke en egnet fødevare til dem, der har tendens til at lide af syrerefluks. Dette skyldes, at koffein kan udløse dette symptom.

Dette stof virker som et afslappende middel til de ventiler, der regulerer strømmen af ​​mavesyre. Således kan det gøre det lettere for det at vende tilbage til hals og mund.

3. Forarbejdet kød og konserves

Forarbejdet kød og konserves kan forårsage fordøjelsesbesvær. Dette sker især når vi lider af tilbagevendende episoder med refluks eller syre.

Deres høje indhold af natrium og kunstige ingredienser forårsager irritation af maven. Som resultat heraf letter det syrernes tilbagevenden til spiserøret.

På den anden side indeholder de mættede fedtstoffer, mel og sukker. Når de er blevet assimileret af kroppen, kan disse forårsage metaboliske lidelser og fordøjelsesproblemer.

4. Stærke krydderier

Forbrug af stærke krydderier kan forårsage svingninger i mavesyrerne og kan nogle gange være irriterende for maveslimet.

Selv om de ikke har tendens til at forårsage problemer i små portioner, lider nogle mennesker af syrerefluks og brændende fornemmelser efter at have spist dem.

Samlet set er det vigtigt at minimere dit forbrug af stærke krydderier, især i kombination med andre irriterende fødevarer.

5. Chokolade

Chokolade

En lille mængde chokolade hver dag kan give vores krop antioxidantforbindelser, vitaminer og mineraler, der er gavnlige for vores helbred.

Det er dog ikke den bedste mulighed for dem, der har tendens til at lide af disse fordøjelsesproblemer. Dette skyldes, at det kan være irriterende.

Spise chokolade, når du lider af syre, forårsager øget svaghed i klapperne i den nedre del af spiserørets lukkemuskel, hvilket gør symptomet værre.

Dette skyldes dets indhold af fedtstoffer, koffein og theobromin. Disse er stoffer, der er forbundet med overdreven produktion af mavesyrer.

6. Stegt mad

Stegte fødevarer, især fra industriel oprindelse, er potentielle fjender til stofskiftet og dannelsen af fordøjelsessygdomme.

De indeholder høje doser af transfedtstoffer, tilsatte kemikalier og salt. Sammen irriterer de mavesårene og ændrer fordøjelsessystemet pH-værdi.

At spise dem øger produktionen af ​​syrer og forårsager gentagne episoder med refluks og mavekatar.

Blandt andet kan spisning af det i overdreven grad påvirke de inflammatoriske processer i kroppen. Således øger det mavetrykket.

7. Fint mel

Boller - lider af syrerefluks

Forarbejdet brød, bageriprodukter og alle opskrifter, der indeholder raffineret mel forværre sundheden for dem, der har disse typer fordøjelsessymptomer.

  • Først og fremmest producerer de et surt miljø i maven og spiserøret.
  • Plus, de forårsager også betændelse i vævene.
  • Deres kulhydrater er sværere at assimilere og kan øge glukoseindholdet i blodet.

I betragtning af ovenstående bør de spises i moderation. Når alt kommer til alt, øger de risikoen for sår og mavekatar.

Har du tendens til at inkludere disse fødevarer i din kost? Hvis det er tilfældet, og hvis du lider af syrerefluks, er det bedst, at du begynder at begrænse, hvor meget du spiser dem, så du kan kontrollere denne tilstand.

Husk på, at selv om syreneutraliserende midler kan hjælpe med at behandle refluks, så er den bedste måde at undgå det på gennem gode kostvaner.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Cano Valderrama O., Sánchez Pernaute A., Rubio Herrera MA., et al., Long term food tolerance after bariatric surgery: comparison of three different surgical techniques. Obes Surg, 2017. 27 (11): 2868-2872.
  • Surdea Blaga T., Negrutiu DE., Palage M., Dumitrascu DL., Food and gastroesophageal reflux disease. Curr Med Chem, 2019. 26 (19): 3497-3511.
  • Patcharatrakul T., Gonlachanvit S., Chili peppers, curcumins, and prebiotics in gastrointestinal health and disease. Curr Gastroenterol Rep, 2016.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.