Syv ting, du kan spise, hvis du vil øge dine blodplader

Hvis du har mistanke om, at du lider af blodplademangel, så er det vigtigt, at du først og fremmest snakker med din læge. Hvis intet alvorligt er galt, kan du prøve de her fødevarer.
Syv ting, du kan spise, hvis du vil øge dine blodplader

Sidste ændring: 30 november, 2018

Blodplader er små fragmenter af celler, som cirkulerer blodet. Deres job er at lave blodpropper for at hjælpe med at helbrede sår og stoppe blødningen.

Blodplader produceres i knoglemarven og bruges til at reparere beskadigede blodkar, hvilket beskytter dig mod blodtab, når du er blevet skadet.

De har også små sække på indersiden af ​​dem kaldet granulater. Disse frigiver kemiske stoffer, der tiltrækker andre blodplader til stedet for skaden, for at danne en blodpladehætte.

Generelt spiller de en hovedrolle i at kontrollere blødninger. På grund af dette er deres tilstedeværelse i blodet afgørende for alle.

Problemet er, at der er nogle lidelser, der påvirker blodpladernes funktioner. Dette kan skyldes en stigning eller nedsættelse af deres produktion, eller fordi de ikke gør, hvad de burde gøre.

Det kan skyldes kroniske problemer og øger selvfølgelig risikoen for signifikant blodtab.

Først og fremmest bør en læge analysere og behandle disse, da de kan forårsage mere alvorlige komplikationer for dit helbred.

Så snart du har sikret dig, at der ikke er noget alvorligt galt, kan du også prøve at spise de her fødevarer.

1. Græskar

Graeskar

Græskar, herunder frøene, har aminosyrer og essentielle vitaminer, der hjælper med dannelsen af blodplader.

Regelmæssigt forbrug forbedrer din evne til at absorbere proteiner og vitamin A, næringsstoffer, der spiller en rolle i produktionen af disse små celler.

På grund af dets kraftige antioxidanter er græskar også fantastisk til at hæmme de negative virkninger fra toksiner og frie radikaler.

2. Citrusfrugter

Citrusfrugter, når de spises i moderation, er et godt kompliment for dit blodsundhed.

Dette skyldes, at de indeholder C-vitamin, et vigtigt næringsstof, som øger blodpladeantalet i dit blod.

Dens absorbering styrker dit immunforsvar. Ved at øge produktionen af antistoffer reduceres således risikoen for skade i disse celler.

3. Stikkelsbær

Vindruer

Selv om det er en eksotisk frugt og ikke er populær, så er stikkelsbær en del af gruppen af ​​elementer, der fremmer blod og immun sundheden.

Først og fremmest indeholder det vitaminerne A og C. Begge disse hjælper med dannelsen af ​​blodplader, der beskytter kroppen.

Hertil kommer, at dets høje koncentration af antioxidanter minimerer virkningen af ​​oxidativ stress og reducerer risikoen for at lide af kroniske tilstande, som er forbundet med faldet af disse blodcellefragmenter.

4. Aloe Vera juice

Derudover er aloe vera juice et middel med flere medicinske anvendelser. I århundreder er det blevet brugt til gavn for sundhed.

På grund af dets væsentlige vitaminer og mineraler er det godt til rensning og beskyttelse af blodlegemer.

Dets næringsstoffer hæmmer de negative virkninger af toksiner og smittefarlige midler, som hjælper med at styrke blodplader.

Dette forhindrer udtyndingen af ​​blodet og hjælper med at optimere brugen af ​​næringsstoffer, når de står over for en skade i blodkarrene.

5. Spinat

Spinat

Spinat udgør en del af den grønne grøntsagsgruppe med hundredvis af fordele for kroppen.

I dette tilfælde er det godt på grund af dets betydelige mængde af vitamin K og protein. Disse spiller en hovedrolle i dannelsen af blodplader, som forhindrer blødninger i tilfælde af skade.

Dens naturlige juice øger dannelsen af disse mikroceller betydeligt, samtidig med at blodflowet optimeres gennem venerne.

6. Papaya

Indersiden af papaya og dens blade er nyttige til at komplimentere behandling af lidelser, der påvirker blodpladernes funktioner.

Juice og infusioner hjælper med at regulere blodcellens niveauer, hvilket hjælper med at forhindre udviklingen af kroniske sygdomme.

Mens det ikke er en mirakelbehandling mod blodproblemer, kan spisning af dem hjælpe med dannelsen af blodplader.

7. Rødbede

Roedbederod

Rødbede rod er fuld af antioxidanter, der hjælper med at forhindre reduktion af blodplader forårsaget af frie radikaler.

Dens indhold af vitaminerne A, C og K, ud over mineraler, hjælper med at rense blodet og reducere forringelsen af blodkarrene.

Forberedt som en juice styrker det dit forsvar og forhindrer udviklingen af blod og kredsløbsproblemer.

Selv om behandlingen af blodplade forstyrrelser varierer afhængigt af årsagen, så hjælper spisning af disse fødevarer på almindelig velvære. Den ideelle ting at gøre er at spise dem under tilsyn af en læge, da han / hun også kan holde styr på dine andre vaner, medicin og terapi.

Det kan interessere dig ...
Fem opskrifter på spinatsmoothies
Bedre LivsstilLæs den på Bedre Livsstil
Fem opskrifter på spinatsmoothies

Spinat er utroligt sundt, og det smager fantastisk i smoothies. Læs mere om spinat her og prøv de her fem nemme opskrifter på spinatsmoothies.