Tag alt personligt og bliv altid fornærmet

Hvis du lever dit liv altid fornærmet, så gør du skade på dig selv. Lær at være fleksibel som bambus og bare gå med strømmen af ting for at undgå at blive overvældet.
Tag alt personligt og bliv altid fornærmet

Sidste ændring: 13 november, 2018

Der er bare nogle mennesker, der går gennem livet, tager alt personligt og bliver fornærmet. I stedet for at give dem selv lov til at leve deres liv i harmoni og respekt med andre, vælger de at “at stå med ryggen mod væggen” næsten hver gang.

Er det fordi verdenen altid er imod dem? Nej. Hvad der sker er, at i den subtile, men alligevel komplekse verden af følelser og personlighed, er der nogle mennesker, der har en konstant vane med at blive fornærmet.

I Stedet for at se disse mennesker som problemer, der bør undgås, er vi nødt til at forstå, hvad der foregår inde i dem.

Overfølsomheden, lavt selvværd og mangel på psykologiske ressourcer skaber tankemønstre, der er for stive.

Ethvert ord, enhver handling eller gestus tolkes som et angreb. Det er her essensen af problemet ligger. Dette lavere selv ser problemer, hvor der ikke er nogen og fordomme, hvor de ikke eksisterer.

Nogle personligheder ser storme, når solen skinner. Lad os tage et nærmere kig på dette.

Krænket og fornærmet 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen

“Jeg kan ikke engang tale med dig.” “Du bliver krænket af alt.” “Du er umulig, du går fra slemt til værre.”

Hvis du nogensinde har hørt nogle af disse ting før, har de sandsynligvist fået dig til at have det forfærdeligt. Men disse ord bærer en vis sandhed.

Kommunikation

Hvis menneskerne omkring os har problemer med at interagere med os, er det fordi der er noget galt. Hvis de ikke føler sig godt tilpas, eller der er hyppige problemer med fejlkommunikation, er det vigtigt at forstå hvorfor.

 • I stedet for at tænke “alle hader mig”, så husk vigtigheden af at tage et øjeblik og reflektere dybt over situationen.
 • Vi er nødt til at skrælle lagene af løget, der omgiver os, for at få vide, hvad der foregår indeni.

Nedenfor vil du opdage, hvad der foregår i en person, der konstant tager alting personligt og føler sig fornærmet.

hoved-i-sky

Det er dine forventninger, ikke andre mennesker, som støder dig

Måske har du høje forventninger, der ikke opfyldes i virkeligheden. På en måde, har vi alle en idé om, hvordan vi tænker andre bør handle, hvordan de skal behandle os, og hvordan de skal reagere på ting.

For det første skal vi påpege, at følgende tiltag ikke helt dækker enhver situation. Lad os se på, hvorfor.

 • Det eneste du behøver at vide er, hvordan du vil have andre skal behandle dig. Du fortjener respekt og må kræve det. Alle har dette behov.
 • Hvad andre mennesker gør, er ikke dit ansvar. Alle er frie til at vælge, hvad de ønsker og at handle som de vil, så længe der er en vis gensidig respekt.
 • Hvis vi af besatte af, hvordan vores partner handler, hvad vores venner laver, kan det kun ende dårligt for os.

For at opnå ro og mere indre balance, så hav dette i tankerne: forvent ikke noget fra nogen, kun sæt forventninger til dig selv.

Verden er ikke imod dig: det er dig der har behov for at harmonisere med verdenen.

De, der lever deres liv konstant fornærmet kan sammenlignes med en træstamme. For at forstå dette, forestil dig følgende:

 • Forestil dig, at du er et træ ved siden af et hav. Vandet kommer og går. Nogle gange er vinden blid, og nogle gange er den intens. Nogle dage kærtegner havet dig, og nogle dage vil det ruske dig med en storm.
 • Hvis du er et virkeligt fast og stærkt træ, vil havene, bølgerne, og elementerne vælte dig omkuld. I dette scenario, vil styrken og stivheden af træet symbolisere vores stædighed, der kan være så ødelæggende for os.
 • Men hvis du er ligesom den smidige bambus gren, vil du svaje med vinden, og selv de voldsomste storme vil aldrig være i stand til at udrydde dig. Det er fordi du tilpasser dig, og ikke står som en mur, at du kan tage slagene.
bambus

Gå igennem livet konstant fornærmet skader os selv mest

 • Dem der let fornærmes skaber mistillid.
 • Hvis du lever dit liv altid fornærmet, vil dine nærmeste stoppe med at have det godt omkring dig, og vil begynde at undgå dig.
 • Hvis du kun tager handling, når de tilbyder venlige ord, vil du skabe distancering.

Elsk dig selv lidt mere og stop støjen fra tvangstanker

Verdenen hader dig ikke. Ingen er imod dig. Led ikke efter ting at blive fornærmet over, når der ikke er nogen eller led efter dårlige hensigter, når der er ingen er.

 • De som ikke elsker sig selv bliver krævende overfor andre. De venter, frem for alt, på at skal tilbyde dem, hvad de ikke tilbyder andre: kærlighed, respekt og påskønnelse.
 • Hvis vi ikke begynder at arbejde på os selv indvendigt, vil vores mørkeste dybder ikke komme til overfladen, indtil hele vores virkelighed bliver et levende helvede.
Bliver du ofte fornærmet?

Det er bare ikke det værd. Så sig nej til unødvendig lidelse og tilføj ikke benzin til et bål. Begynd at helbrede dine sår og giv dig selv den kærlighed, du har brug for.

Kun når nogen elsker sig selv nok vil verden begynde at forbedre dem.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.