Otte tydelige tegn på at din krop trænger til sex

At have sex mere eller mindre regelmæssigt kan få din hud til at se lysere ud, forbedre pletter, åbne dine porer, og slippe af med affaldsstoffer.
Otte tydelige tegn på at din krop trænger til sex

Sidste ændring: 24 april, 2019

Dine fysiologiske og seksuelle behov kan observeres i din krop gennem et sæt af symptomer, der afspejler dine ønsker om seksuel kontakt og spændende nye oplevelser. I denne artikel deler vi otte tegn der viser at din krop trænger til sex.

Manglen på sex har fysiske og følelsesmæssige konsekvenser, uanset at du ikke er opmærksom på dem. Dette grundlæggende menneskelige behov ligger meget dybere end den fornøjelse det genererer, fordi det også spiller en vigtig rolle i dit helbred og velvære.

Af en lang række årsager forsøger nogle mennesker at undertrykke deres sexlyst og er bevidst om det, i mellemtiden, finder andre det let at udtrykke sig selv og tøver ikke med at drage fordel af en spændende ny oplevelse, når muligheden er der.

Hvis der går lang tid uden seksuel aktivitet, bliver dit begær synligt takket være en række former for opførsel eller signaler.

Otte tegn på at din krop trænger til sex

1. Mangel på søvn

Søvnmangel2

Har du haft problemer med at sove for nyligt? Under sex stimuleres udskillelsen af et hormon kendt som oxytoksin, som er vigtigt for at få god søvn.

Når en person ikke deltager i seksuel aktivitet i lang tid, kan der opstå søvnbevær som et resultat.

2. Irritabilitet og stress

Stress er et tegn på at din krop trænger til sex

Vilde humørsvingninger og ned- og opture, især på arbejde og blandt venner, er klart et tegn på at din krop mangler sex.

Naturligvis er dette ikke den eneste grund til du måske oplever stress eller humørsvingninger. Men hvis der er gået uger eller måneder siden dit sidste seksuelle møde, løber du en større risiko for at opleve negative følelser som irritabilitet, pessimisme, og pludselige ændringer i din holdning.

Det er vigtigt at indse at sex hjælper til at bidrage til et bedre humør, og selvom du måske ignorerer det, er dette et fysisk og følelsesmæssigt behov, der ikke kan undertrykkes.

3. Flere fantasier

DrømOmSex

I nogen grad, har alle fantasier eller drømme om sex; sædvanligvis forekommer de om natten eller som resultat af en slags stimulus.

Men når sådanne fantasier bliver hyppigere eller ses på forskellige tidspunkter af dagen, er det et klart tegn på, at din krop trænger til sex og mere seksuel aktivitet.

4. Din hud mister sin glans

Det kan være ulogisk at tro, at sex kan forbedre udseendet af din hud, men det er sandt. Når du har sex ofte, åbner dine porer åbne og frigiver urenheder, som ellers kan forårsage pletter.

Der er naturligvis kosmetiske behandlinger for dette, men ligesom enhver anden fysisk aktivitet, hjælper sex med at fjerne giftstoffer gennem sved og øget blodgennemstrømning.

Hvis du opdager, at dit ansigt har mistet noget af sin naturlige glans og du oplever flere bumser eller acne end normalt, kan det betyde, at din krop trænger til sex.

5. Du bliver mindre social

MindreSocial

Når du ikke får seksuelle oplevelser, kan det endda føre til social isolation. Dette er fordi din krop producerer færre endorfiner, hormoner, der fremmer bedre humør og lyst til at være blandt andre mennesker.

6. Fysisk ubehag

FysiskUbehag

Føler du mere smerte end sædvanligt? Ikke at have sex resulterer i en nedsat produktion af serotonin og endorfiner – de “glade hormoner”, der er kendt for at mindske smerte.

7. Usikkerhed

Usikkerhed

Det er sandsynligt at når du ophører med at have sex, kan du begynde at føle dig usikker på dig selv og alt hvad du gør.

Sex er en aktivitet, der forbedrer selvværd, og får både mænd og kvinder til at føle sig ønsket og få omsorg.

Når du ikke har denne oplevelse, forårsager det personlig utilfredshed, hvilket kan føre til depression, angst og besvær med at træffe beslutninger.

8. Den farlige følelse af ensomhed

Ensomhed

Vær forsigtig. Når du føler dig ensom, er du mere tilbøjelig til at tage dårlige beslutninger, især når det kommer til sex.

Hvis det er længe siden du har været engageret i nogen seksuel aktivitet, kan dine ensomhedsfølelser overgå din dømmekraft. Alt det følgende kan ske:

  • Du beslutter at ringe til eller komme tilbage til en tidligere partner
  • Du prøver at have sex med en person tæt på dig – en mand (eller kvinde) ven eller en kollega
  • Du har tilfældig sex med en fremmed, du møder til en fest eller bar, især efter at have fået et par drinks.

Dette kunne være dårlige beslutninger med potentielt negative konsekvenser, selvom det ikke altid er tilfældet


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.