10 tegn på diabetes, som man ikke må ignorere

Selvom man kan forbinde dem med andre tilstande eller omstændigheder, så bør man overveje disse symptomer, hvis de opstår samtidig, eftersom de måske indikerer diabetes.
10 tegn på diabetes, som man ikke må ignorere

Sidste ændring: 21 november, 2018

Diabetes er én af de sygdomme, som er kendt som den “stille dræber”. Det skyldes, at kan udvikle sig uden åbenlyse symptomer, som kan føre til en diagnose. I dagens artikel vil vi snakke om 10 tegn på diabetes, som man ikke må ignorere!

Tegn på diabetes

Det er del af en gruppe af sygdomme vedrørende stofskiftet. Og det er kendetegnet ved en øget mængde glukose i blodet.

Som et resultat af det vil ens livskvalitet falde, og ens risiko for kardiovaskulær og neurologisk skade øges.

Mere foruroligende er det faktum, at mange personer, som har det, ignorerer de advarslende tegn, fordi de har tendens til at blive forvekslet med andre mere almindelige lidelser.

Faktisk er det skønnet, at hver tredje af de ramte personer ikke engang ved, at de har det. Det øger risikoen for seriøse komplikationer.

På grund af dette er det vigtigt at vide, hvad de tidlige tegn er, og hvornår man bør gå til en læge for at få lavet de nødvendige undersøgelser.

Eftersom mange personer ikke allerede kender til denne information, så vil vi i dag afsløre de 10 mest almindelige advarslende tegn på diabetes.

1. Jævnlig trang til at urinere

Kvinde der skal tisse

Jævnlig urinering kan være forårsaget af en infektion i urinvejen eller overdrevet indtagelse af væsker.

Hvis ingen af disse grunde er årsagen, og man føler en større trang til at tømme sin blære, så kan det dog indikere diabetes.

Dette skyldes, at nyrerne bliver nødt til at arbejde hårdere for at fjerne overskydende sukker gennem urinen.

2. At føle sig tørstig

Dette symptom er forbundet med den førnævnte. Eftersom ens krop mister mere væske, så prøver ens system at erstatte det, og man oplever en konstant tørst.

3. En ustrylig lyst til at spise

Kvinde der snacker fra koeleskabet

Sult kan stamme fra både for stor og for lille mængde af blodsukker: Hypoglykæmi og hyperglykæmi.

Dette skyldes, at ens celler ikke modtager den korrekte mængde sukker, hvilker sender signaler til ens hjerne.

4. Tør mund

En overdrevet tør mund er ubehageligt, og det kan være tegn på seriøse helbredsproblemer. Dette er ikke blot et tegn på dehydrering, men det kan også være et tegn på type-2 diabetes.

Forandringer af ens hud danner et levested for bakterier og øger risikoen for problemer med tandkødet og tænderne.

5. Udmattethed

Kvinde der er udmattet

Overdrevet eller kronisk udmattethed er et symptom, som man ikke bør ignorere under nogle omstændigheder.

Selvom det er normalt at føle sig træt efter at have overanstrengt sig selv fysisk, så kan det også opstå, når ens krop prøver at kompensere for en mangel på glukose i ens celler.

Dette bliver forværret endnu mere, når trangen til at urinere om natten forstyrrer ens søvn og afholder en fra at få den nødvendige mængde søvn.

6. Synsforstyrrelser

Ens øjne er det organ, som lider mest af konsekvenserne af diabetes. Et højt sukkerniveau forandrer formen på ens øjne, hvilket fører til et slørret syn.

Nogle gange vil man måske opfange ubehagelige lysblink, som forstyrrer ens syn.

Den værste ting er, at hvis det ikke bliver kontrolleret, så kan diabetes føre til et fuldstændigt tab af synsevnen eller udviklingen af uhelbredelige sygdomme.

7. Infektioner

Fordi bakterier, virus og svampe bedre kan vokse i miljøer med et højt niveau af glukose, så bliver infektioner mere almindelige.

Svampeinfektioner i skeden, svamp, hudinfektioner, urinvejsinfektioner og virus er almindelige symptomer ved patienter med diabetes.

8. Følelsesløshed og en summen i ekstremiteterne

Foelelsesloeshed

Dette symptom opstår på grund af skaden på nerverne, som er tæt forbundet med diabetes.

Begge dele kan opstå på tilbagevendende vis sammen med følelsen af smerte samt hævelser.

Hvis problemet ikke bliver kontrolleret i tide, så kan skaden på nerven blive permanent og forårsage meget seriøse problemer.

9. Uforklareligt vægttab eller vægtstigning

Uforklareligt vægttab eller vægtstigning kan være forårsaget af kroppens mangel på evne til at anvende insulin på grund af diabetes.

Fordi det afholder den passende mængde glukose fra at nå til ens celler, så begynder kroppen af anvende proteiner fra musklerne for at få energi.

I det modsatte tilfælde vil det udløse den modsatte reaktion ved at øge ens lyst til at spise sukkerrige fødevarer, hvilket fører til en vægtøgning.

Vi anbefaler, at du læser: Derfor skal du tage forstoppelse alvorligt

10. Problemer med at hele

Saar i panden

Skaden, som opstår i ens blodårer hæmmer kroppens naturlige helingsproces ved små sår og skrammer.

For meget sukker skader blodårerne, hvilket formindsker deres evne til at transportere blod til de celler, som reparerer disse skader.

Udover at huske at se efter de ovenstående advarslende tegn, så er det vigtigt at huske, at type-2 diabetes kan blive forebygget ved at føre en sund livsstil.

I den forstand er det en god idé af undgå overdrevet vægtøgning, rygning, at føre et stillesiddende liv samt at undgå kost baseret på mættet fedt, sukker og forarbejdede fødevarer.

Nu har du god viden om tegn på diabetes, så nu kan du holde øje med dig selv, din familie og dine venner!

Det kan interessere dig ...
Kan kanel hjælpe med at kontrollere diabetes?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Kan kanel hjælpe med at kontrollere diabetes?

Selvom kanel kan være et meget effektivt middel til at kontrollere diabetes, bør du følge din læges anvisninger hvis du er under anden medicinsk be...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.