Denne teknik kan opdage mavekræft på blot to timer

Det er vigtigt at opdage mavekræft så hurtigt som muligt, og denne teknik kan gøre det på 2 timer, blot fra en blodprøve.
Denne teknik kan opdage mavekræft på blot to timer

Sidste ændring: 09 december, 2018

Mavekræft er den femte mest almindelige malign tumor i verden. Selvom eksperter ikke ved, hvad der forårsager denne form for kræft, ved de, at nøglen til at bekæmpe det effektivt er at være i stand til at opdage det i dets tidlige stadier.

Den mest komplekse ting ved denne sygdom er, at patienterne i første omgang viser symptomer, der ses som en del af det almindelige liv. Sådanne symptomer omfatter: Følelse af mæthed, føle tunghed i maven og dårlig fordøjelse.

Men denne form for kræft når et avanceret stadium, når patienten har oplevet uforklarligt vægttab, eller når blod forekommer i deres fæces. På dette stadium har de brug for mere aggressive teknikker til at bekæmpe kræftcellerne.

I maj side år oprettede en gruppe af unge læger fra Mexico, Grækenland og Chile en biomarkør, der kan hjælpe med at opdage mavecancer i dets tidlige stadier.

Denne teknik kræver kun en blodprøve og en to timers ventetid for at diagnosticere en patient i de tidlige stadier af mavekræft. Dette vil naturligvis øge patienternes forventede levetid.

Dette er positivt nyt, som vi vil dele med dig.

Mavekræft og behovet for en tidlig diagnose

Mavekræft er ikke så almindeligt eller som aggressivt som lungekræft. Men hvert år diagnostiseres en million mennesker med mavekræft.

Hvis denne sygdom diagnosticeres i sine avancerede stadier, vil det være vanskeligere at bekæmpe den.

Denne type tumor er især almindelig i lande ved Stillehavet. Endvidere er mavekræft ofte forbundet med tobak. En anden faktor, der bør tages i betragtning som årsag til denne tilstand er helicobacter pylori bakterier.

  • På trods af at de er til stede i mange menneskers maveforing, kan disse bakterier kombineres med andre faktorer, som kan føre til dannelse af kræftceller.
  • Helicobacter pylori er altid en forløber for denne type kræft, når en person har et specifikt gen: cagA, som er forbundet med cytotoksin.

Derfor kan vi konkludere, at sandsynligheden for at lide af mavekræft skyldes en subtil kombination af vores livsstil, den mad vi spiser, vores genetik. Men også tilstedeværelsen af ​​forskellige miljøgifter.

Mavekræft er meget svært at forhindre. Eksperter siger dog, at overlevelses raten ved denne form for kræft er på 90%, hvis den diagnosticeres i sine tidlige stadier.

Det er derfor den seneste udvikling i at opdage denne tilstand i sine tidlige stadier er gode nyheder.

Mikroorganismer

Biomarkørens skabere

Den chilenske ingeniør Alejandro Tocigl, den græske forsker Foteini Christodoulou og den mexicanske elektroniske ingeniør Jorge Soto er skaberne af biomarkøren.

  • Disse unge forskere designede biomarkøren til at diagnosticere eller udelukke mavekræft hos en patient. Proceduren kræver kun en simpel blodprøve.
  • Deres arbejde blev præsenteret i Singularity University-programmet, finansieret af Google og NASA. Formålet med dette initiativ er at reagere på forskellige medicinske og sociale behov.
  • Undersøgelsen og udviklingen af ​​denne biomarkør er resultatet af et treårigt projekt udført af University of California, San Francisco (UCSF).

Flere dråber blod kan redde liv

En ny måde at opdage mavekræft har taget for lang tid at udvikle.

Dette skyldes, at specialister i øjeblikket diagnosticerer patienter, som viser symptomer på muligvis at lide af denne tilstand under aftaler, og patienterne skal derfor vente et stykke tid på resultaterne. Desuden udfører specialister under disse aftaler procedurer som endoskopier eller andre test, der er lige så komplekse, invasive og dyre.

  • Noget så enkelt som at tilføje denne biomarkør til en rutinemæssig blodprøve kan føre til tidlig diagnose af mavekræft. Denne diagnose kan forekomme, selv før patienten har negative symptomer.
  •  En maskine kaldet en Miroculus analyserer patientens blodprøve. Denne maskine har evnen til at dechiffrere molekylerne forbundet med kræft i patientens blod.
  • Desuden kan Miroculus diagnosticere på kun to timer. Denne maskine er enkel, sikker og effektiv. Forhåbentlig vil maskinen være tilgængelig i andre lande inden 2018.
  • I lyset af de gode resultater, som denne maskine producerer, så håber mange specialister at tilføje nogle forbedringer. Det er sådan, at Miroculus også kan opdage andre former for kræft og sygdomme.
  • Samlet set er denne biomarkør, der anvendes sammen med en Miroculus, en billig måde at diagnosticere kræft på. Det kan også sænke omkostningerne ved andre test. Desuden tilbyder den også en tidligere og mere effektiv diagnose. Men som vi allerede har påpeget, vil den ikke være tilgængelig før 2018.
Par der laver salat

Vi kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at opsøge din læge, hvis du oplever en negativ ændring i din krop. Dette hjælper med tidlig opdagelse af kræft og andre former for sygdomme.

Husk på, at forebyggelse af en sygdom kan redde liv.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.