8 teknikker til at lære hurtigere

Takket være videnskaben og forskellige undersøgelser har forskere fundet nye værktøjer og teknikker til at lære hurtigere. Her er nogle af dem.
8 teknikker til at lære hurtigere

Sidste ændring: 09 august, 2022

Læringsprocessen er meget subjektiv. Der er dog nogle teknikker til at lære hurtigere, som kan være meget nyttige.

Du kan opbygge disse teknikker til at lære hurtigere ved hjælp af metoder som læsning. Dette er en af de vigtigste studieteknikker, da du skal genkende ord, forstå idéer og sammenligne din tankegang med forfatterens tankegang.

En anden teknik til at lære hurtigere indebærer at lære andre, hvad du allerede ved. Dette sker, fordi du vil føle et behov for at studere de emner, som du skal undervise i, selv om du allerede mestrer dem. Desuden vil du i løbet af denne proces kunne identificere, hvilken studieteknik der fungerer bedst for dig.

Hvad er resten af teknikkerne? Læs videre for at lære om disse forskellige teknikker, som kan være nyttige uanset din alder eller rolle!

Hvad afhænger læring af?

Læring kan være forbundet med mange forskellige ting. F.eks. de metoder og kompetencer, som din underviser bruger til at undervise dig.

Når det gælder læringsprocessen, er det meget vigtigt at erkende, at ikke alt er, som det ser ud. Det vil hjælpe dig med at være mere åben over for at tilegne dig ny viden.

Desuden er det vigtigt at erkende, at der findes forskellige former for talenter eller evner. Derfor kan en person være rigtig god til tal, mens en anden person er mere dygtig til at skrive.

Desuden afhænger læring af den lærendes engagement. Du bør ikke give op, bare fordi det kræver mere indsats end andre ting.

Prøv i stedet at vende denne vanskelighed til en motivationsfaktor; bliv ved med at fortælle dig selv, hvor meget bedre du vil blive til færdigheden med tiden. Vær nysgerrig, find ud af, hvad du er interesseret i, og udforsk det nærmere.

Som det sidste skal du huske på, at passion og lyst til at lære er alt. Hvis du brænder for noget, vil du gøre en indsats for at fylde dit hoved med ny viden om det emne. Når du gør det, arbejder du på og forbedrer din hukommelse.

Ved at træne din hjerne vil du opleve, at indlæringsprocessen bliver lettere, og at du husker det, du har lært, i længere tid. Desuden vil det være lettere at huske de oplysninger, du har lært. Når du træner din hukommelse, kan du også udvikle færdigheder som koncentration, visualisering, organisering og fantasi.

Teknikker til at lære hurtigere

Her er flere teknikker, som du kan bruge til at forbedre din indlæringsevne. Hvis du finder en, du tror, du kan lide, så prøv den af.

1. God planlægning er en af de vigtigste teknikker til at lære hurtigere

Ofte glemmer vi på grund af tidsmangel vigtigheden af mental planlægning. Denne færdighed er nyttig, fordi den giver dig mulighed for at identificere dine prioriteter og afsætte tid og kræfter til de forskellige ting, vi skal gøre.

I begyndelsen er det normalt, at denne strategi føles lidt kedelig. Desuden kan det endda være svært for dig at gøre. Men når du først begynder at gøre det, vil du bemærke, hvordan denne kognitive evne forbedrer din evne til at lære hurtigere.

Person studerer med musik som en af de brugte teknikker til at lære hurtigere

2. Brug af en studiemetode

Find ud af, hvilken studiemetode der er bedst for dig, når du skal lære. Husk, at der findes flere forskellige metoder, og du kan altid vælge mere end én.

Når du studerer, vil du bemærke, at du vil kunne styrke det, du allerede ved. Du kan læse, lave begrebskort, skabe mentale billeder eller foretage sammenligninger. Derudover kan du prøve at opsummere det, du har studeret, eller lære det udenad ved hjælp af flashcards.

3. Øv dig i mindfulness

Undersøgelser viser, at mindfulness øger den kognitive funktion. Denne teknik omfatter at lære at kontrollere din angst og dine følelser, samtidig med at du forbedrer din koncentration og vejrtrækning.

Dette sæt af færdigheder kan hjælpe dig med at lære hurtigere og håndtere enhver frustration, du kan føle, når læringen bliver kompliceret.

4. Spred din læring ud

Hvis du studerer lidt hver dag, vil du lettere kunne huske oplysningerne. Denne metode vil hjælpe dig med at undgå den mentale træthed, der ville opstå, hvis du forsøgte at lære alting på én gang.

Ved at sprede dit materiale eller dine moduler vil du også skabe muligheder for at stille dig selv spørgsmål, som vil hjælpe dig med at styrke det, du allerede ved.

5. Vær selvsikker: En af de bedste teknikker til at lære hurtigere

En af de største hindringer, når man lærer noget nyt, er ikke at tro på sig selv. Vil jeg være i stand til at lære det hele? Hvor lang tid vil det tage mig at mestre emnet? Skal jeg prøve noget lettere? Det er nogle af de spørgsmål, du måske stiller dig selv.

Du skal dog sikre, at du ikke lader dig rive med af denne følelse af frustration. Læring er en proces, og afhængigt af emnet vil den have forskellige sværhedsgrader.

6. Lær en anden materialet

Som vi tidligere har nævnt, får du dig selv til at huske oplysningerne, når du lærer en anden, hvad du allerede ved. Derudover giver du plads til, at de personer, du underviser, kan stille dig spørgsmål. Det kræver en dybere forståelse af det, du allerede ved.

Denne teknik er normalt meget nyttig, men du skal først beslutte, om materialet ligger inden for dine undervisningsevner. Husk, at det ikke er meningen, at vi alle sammen skal undervise.

Mand sover

7. Sov

Nogle gange er du så interesseret i at lære, at du glemmer at hvile dig. Det er vigtigt, at du giver dig selv tid til at sove mellem studierne. Det vil hjælpe dig med at holde fokus, og det vil give dig tid til at studere det, du tidligere har lært.

Undersøgelser viser også, at søvn giver hjernen mulighed for at holde sine intellektuelle funktioner aktive. Desuden hjælper det med årvågenhed, hvilket er nyttigt, når du skal gennemgå mange timers læring.

8. Tag noter

Hvis du læser, eller hvis en anden person forklarer dig et begreb, er det vigtigt at tage noter, så du ikke glemmer de relevante oplysninger. Denne færdighed gør hukommelsesfaserne (opmærksomhed, kodning og lagring) stærkere.

Desuden kan du lægge notaterne på steder, hvor du hele tiden kan se dem. På den måde vil du altid have dem i baghovedet. Faktisk er dette en teknik, som folk ofte bruger, når de lærer et nyt sprog. Du sætter en note med ordet på selve objektet, og på den måde studerer du det konstant, hver gang du ser det.

Konklusion om teknikker til at lære hurtigere

God planlægning, når du lærer, kan hjælpe dig med at forstå oplysningerne bedre. Prøv en eller flere af de teknikker, som vi nævnte, for at lære hurtigere. Så vil du se, hvor meget hurtigere du lærer, og hvordan du vil være i stand til at huske alt det, du har studeret.

Som vi sagde, skal du ikke have det dårligt, hvis det er svært at lære i starten. Indlæringsprocessen afhænger af det emne, du studerer, og af dine egne evner. Vi har alle forskellige tilgange. Men hvis du har disse tips i tankerne, vil du lykkes, og du vil se, hvordan din indsats og dit engagement vil betale sig.

Det kan interessere dig ...
Livets hjul: Et redskab til forandring
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Livets hjul: Et redskab til forandring

Livets hjul er et værktøj, der kan hjælpe dig med at forstå, hvordan det går i dit liv, og hvad du skal ændre. Læs alt om det her.  • Sebastián, A., Ballesteros, B., & Sánchez, M. (1998). Técnicas de estudio. Universidad Nacional de Educación a Distancia.
  • Hancock, J. B. (2015). Entrenando la memoria para estudiar con éxito: Guía práctica de habilidades y recursos (Vol. 203). Narcea Ediciones.
  • Cortese, A. (2011). Técnicas de estudio. Metodología de la investigación.[Citado 17 Marzo 2104]. Disponible en[URL]: http://www. tecnicas-deestudio. org/investigacion/investigacion38. htm.
  • Dovala, J. M. C. (2004). Metodología de la enseñanza basada en competencias. Revista Iberoamericana de educación, 35(1), 1-10.
  • Shapiro, S. L., Carlson, L. E., Astin, J. A., & Freedman, B. (2006). Mechanisms of mindfulness. Journal of clinical psychology, 62(3), 373-386.
  • Nina Gramunt Fombuena. Normalización y validación de un test de memoria en envejecimiento
    normal, deterioro cognitivo leve y enfermedad de Alzheimer. Universitat Ramon Llull. Disponible en: https://www.tdx.cat/bitstream/handle/10803/9261/NinaGramunt-tesis.pdf?sequence=1&isAllowed=y
  • Los beneficios de dormir. National Institutes of Health. 2013. Disponible en: https://salud.nih.gov/articulo/los-beneficios-de-dormir/