13 madvarer, der styrker dit barns koncentration

Opmærksomhedslængden er afgørende for dine børns læringsproces. Der er fødevarer, der kan hjælpe med at forbedre deres koncentration. Læs videre for at finde ud af, hvad de er.
13 madvarer, der styrker dit barns koncentration

Skrevet af Thady Carabaño

Sidste ændring: 26 august, 2022

Når børn begynder i skole, er koncentrationsevnen et af kerneværdierne i deres læringsproces. Derfor er det vigtigt at få dem til at spise mad, der vil forbedre dit barns koncentration.

Koncentrationen er den mentale funktion, der hjælper folk med at fokusere deres opmærksomhed. Dit sind og krop kommer sammen under koncentrationen og gavner begge. Derfor er koncentrationen vigtig for børn, der studerer og skal tage en test, såvel som for dem, der træner og er skal deltage i en sports konkurrence.

Det er bevist, at en god kost hjælper med at øge koncentrationen. Først og fremmest, fordi det giver den balance, kroppen har brug for for at sindet skal fokusere. Og for det andet fordi det nærer hjernen med brændstof, er det nødvendigt for neuronerne at arbejde effektivt.

Fedt: Det bedste brændstof til dit barns koncentration

Din krop får størstedelen af ​​sin energi fra to typer fødevarer: kulhydrater og fedtstoffer. Hjernen kan bruge begge til at fungere, men det metaboliske produkt, der stammer fra sunde fedtstoffer, fornyer og regenererer hjerneceller.

Inkludering af fødevarer, der forbedrer koncentrationen i dine børns kost, vil favorisere deres kognitive processer og kreativitet. Forældre kæmper dog normalt med, at deres børn ikke kan lide sunde fødevarer.

Når børn vokser, går de gennem forskellige stadier af accept og afvisning af mad. Hvis de ikke accepterer en bestemt mad en dag, skal du prøve igen med den samme mad en anden gang. Hvis du er kreativ med dine opskrifter, vil de opdage og sætte pris på fordelene ved at spise sundere fødevarer.

De bedste fødevarer til at forbedre dit barns koncentration

1. Avocado

Aovcadoer.

Denne frugt rig på monoumættede fedtstoffer forbedrer kommunikationen mellem neuronerne og forbedrer hukommelsen. Det er perfekt til eksamensperioder!

Et ekstra fif:

Fyld fuldkornsbrødet med en avocado, makuleret kylling (ristet eller kogt), finhakket selleri og mayonnaise.

2. Laks, sardiner og ansjos til dit barns koncentration

Fed fisk er rig på omega 3, omega 6 og fosfor, hvilket gør dem til de ideelle fødevarer til at styrke dit barns koncentration.

Ekstra fif:

Du kan variere retten, som vi nævnte ovenfor, ved at tilføje laks (stegt) i stedet for kylling. Du kan også lave lækre croquettes.

Læs også: Den bedste opskrift på laks i citronsauce

3. Selleri

De antioxidante og anti-inflammatoriske egenskaber af selleri kommer fra luteolin, en forbindelse, der letter læring og forbedrer hukommelsen.

Et ekstra fif:

Lav en kylling, æble og selleri salat. Top med almindelig yoghurt, sennep, honning, salt og peber.

4. Blåbær

Brombær

De er rige på antioxidanter og anthocyaniner, som beskytter mod neurologiske sygdomme som Alzheimers. De forbedrer også læring, tænkning og hukommelse.

Ekstra fif

Forbered en blåbær og tranebær smoothie. Sigt og sød efter smag, helst med honning. Husk at sukker ikke fremmer koncentrationen.

Læs også: Sådan laver man cheesecake med blåbær

5. Broccoli

Denne grøntsag er rig på cholin (et B-vitamin), som ikke alene fremmer en babys hjerneudvikling i livmoderen, men forhindrer også kognitiv nedgang.

Ekstra fif:

Damp broccolien i 4 minutter. Bland de fint hakkede broccolihoveder med pasta, kogte linser og knuste nødder. Krydder med hvidløg og gurkemeje.

6. Kyllingeben bullion

På grund af at det heler tarmene, reducerer det antallet af bakterier og fødevarer, der går ind i blodbanen og svulmer hjernecellerne.

Ekstra fif:

For at lave kyllingebens bouillon koges knoglerne i 12 til 24 timer over lav varme. Tilsæt gulerødder, selleri og to spiseskefulde æbleeddike til bouillon. Tilsæt persille 10 minutter før fjernelse fra varmen. Sigt og voilá, din næringsrige bouillon er klar.

7. Ekstra jomfru oliven olie

Olivenolie.

Koldpresset ekstra jomfru olivenolie er rig på antioxidanter, der bevarer hukommelsen og letter læring.

Ekstra fif:

Koldpresset ekstra jomfru olivenolie kan ikke udsættes for høje temperaturer, fordi det nedbrydes. Tilsæt det rå til salater, mayonnaiser eller pasta retter.

8. Kokosolie

Det er den bedste kilde til mediumkædede triglycerider, den perfekte mad til neuronerne. Det reducerer inflammation og forhindrer hukommelsestab.

Ekstra fif:

Tilsæt en håndfuld hakket nødder, en kvart kop rosiner, en tsk kanel og en skefuld kokosolie til en kop kogt ris.

9. Gurkemeje

Curcuminen i denne knold er en kraftig antioxidant og et anti-inflammatorisk middel, der stimulerer produktionen af nye hjerneceller eller neurogenese.

Ekstra fif:

Gurkemeje er, hvad der gør karry gul. Du kan lave lækker mayonnaise med gurkemeje. Du kan også tilføje det til røræg for ekstra smag.

10. Rosmarin

Rosmarin.

Karnosinsyren i denne urt beskytter hjernen mod neurodegenerativ skade forårsaget af frie radikaler.

Ekstra fif:

Krydder kød eller kylling med finhakket rosmarinblad. Rosemarin går også perfekt med tomatsaucer.

11. Æggeblommer

De er en stor kilde til kolin og indeholder også fosforlipider, som er afgørende for neurale transmissioner.

Ekstra fif:

Tilsæt paprika, løg og gurkemeje til kogt pasta. Derefter tilsættes de kogte og smuldrede æggeblommer. Til sidst tilsættes noget kokosolie eller olivenolie, når du serverer det.

12. Rødbeder

De er rige på antioxidanter og naturlige nitrater, som øger blodforsyningen til hjernen og forbedrer præstationsevnen.

Ekstra fif:

Blend nogle rødbeder og gulerødder med appelsinjuice, sigt og drik det under morgenmaden.

13. Nødder

Valnødder

Nødder er rige på vitaminer, mineraler og antioxidanter, hvilket gør dem til den perfekte mad for god neuroncelle virkning.

Ekstra fif:

Hæld en bakke flødeost eller ricotta i en skål. Tilsæt selleri og fint hakkede nødder. Krydder med honning, salt og peber efter smag. Endelig spis på denne smørelse med kiks.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.