5 TikTok-rengøringstricks, der virker, og 3, der ikke virker

Ved at prøve disse virale rengøringstricks indså vi, at der er nogle, der er effektive, nogle, der mere eller mindre virker, og nogle, der bare er spild af tid og produkter.
5 TikTok-rengøringstricks, der virker, og 3, der ikke virker

Sidste ændring: 09 marts, 2023

Indhold på de sociale medier er betagende – især indhold som TikTok-rengøringstricks, som ofte ender med at gå viralt. Alt virker så nemt at rengøre, så du kan bruge time efter time på at se på korte videoer på din telefonskærm!

Men på trods af den succes, de kan have, er der nogle, der virker, og nogle, der ikke virker. Hvis du ikke har haft tid til at prøve dem selv, vil vi gøre arbejdet for dig og fortælle dig, hvilke der virker, og hvilke der ikke virker. Læs videre for at finde ud af det!

De TikTok-rengøringstricks, der er gået viralt og virker

Lad os starte med det positive, med de rengøringstricks, der er gået viralt og virker. Du kan være sikker på, at de leverer varen!

1. Varmt vand til rengøring af træredskaber

Et af de mest virale rengøringstricks på TikTok er det simpleste i verden. Det består i at bruge kogende eller meget varmt vand til at rengøre skeer og redskaber af træ.

Tja, det er et trick, der virker, selv om resultaterne viser sig ikke at være nogen stor overraskelse. Det virker til at fjerne madrester, men du vil bemærke, at det føles som om, at du skal bruge sæbe for at fjerne fedtet.

Som det er, kan du prøve det med lidt sæbe i vandet, og du kan være sikker på, at det vil virke.

Vi tror, at du måske også vil kunne lide at læse denne artikel: Aktiv ilt: Hvad det er, og hvordan det bruges til rengøring i hjemmet

2. Natron og citron til opvaskemaskinen er et af de bedste TikTok-rengøringstricks

Opvaskemaskinen er et apparat, der gør vores liv lettere, men den kræver rengøring for at fungere ordentligt. Ellers vil den begynde at samle snavs, fedt og rester, som vil ødelægge den med tiden.

Et rengøringstrick med natron og citron er gået viralt på TikTok. Det består i at drysse natron i bunden af opvaskemaskinen og lægge en citron skåret i halve på den øverste hylde. Derefter skal du tænde den på det foretrukne program, og så er du færdig.

Dette trick virker faktisk. Hvis du aldrig har rengjort din opvaskemaskine, skal du dog ikke forvente, at det hjemmelavede trick virker magisk. Det kan kræve et par rengøringer mere.

Natron bruges ofte i rengøringstricks

3. Rengøring af ovnen med varmt vand og citron

Det tredje af de virale tricks, der virker, hjælper os med at rengøre ovnen på en enkel måde. Det, du skal gøre, er at hælde vand i en skål med to citroner skåret i halve.

Tænd ovnen i et par minutter, åbn den, og lad den køle lidt ned. Brug derefter en blød svamp til at rengøre indersiden. Sørg for at vaske svampen undervejs. Du vil se, hvordan det ophobede fedt og de ophobede madrester kommer af.

4. Fjern fedt fra dine gryder med opvaskemiddel

Opvaskemiddel i pulverform er gået ud af brug. Det bliver i stigende grad erstattet af flydende sæbe, både til vasketøj og opvask. Imidlertid er opvaskemiddel i pulverform en god allieret i husholdningsrengøring, især når det gælder fedt.

Ifølge det virale trick, der virker, skal du for at fjerne fedt fra pander og fade blot koge vand, tilsætte en spiseskefuld opvaskemiddel i pulverform og nedsænke redskaberne i blandingen. Når vandet er afkølet, tager du materialerne op. Du vil se, at fedtet er kommet af.

5. Sig farvel til den irriterende køleskabslugt med malet kaffe

Den grimme køleskabslugt er irriterende og gennemsyrer de fødevarer, der opbevares der. For at fjerne den skal du fjerne for gammel mad og rester, der ikke længere skal spises.

Derefter skal du anvende TikToks virale trick. Fyld en kop med malet kaffe, og sæt den i køleskabet. Du vil bemærke, hvordan denne lækre aroma overtager omgivelserne og eliminerer lugten. Men hvis du ikke er en kaffeelsker, vil dette ikke være en god idé for dig.

Nu til TikTok-rengøringstricks, der ikke virker

Selv om det er meget virale rengøringstricks, skal det siges, at ikke alle disse tricks virker. Dette kan være frustrerende. Lad dig ikke narre af de tusindvis af visninger og afspilninger. Selv om du kan prøve på egen hånd, skal du vide, at resultaterne ikke vil være som forventet.

1. Salttricket til stegepander

Et af de mest virale rengøringstricks består i at bruge en række hjemmelavede produkter til at gøre bunden af stegepander “som nye”. Ifølge videoer skal du først dække dette område af panden med en god mængde salt og natron.

Derefter skal du komme flydende rengøringsmiddel ovenpå og gnide det med en svamp. Efter alt dette er det nødvendigt at hælde eddike på og lægge sølvpapir på og lade det stå sådan i et par timer. Efter at have sat processen i værk er sandheden, at resultatet er lidt skuffende, og endnu mere hvis det er en meget beskidt pande.

Pande rengøres ved hjælp af rengøringstricks

2. Tepose-tricket til at fjerne fedt

Et andet viralt rengøringstrick, der ikke virker så godt som påstået, er det berømte tepose-trick til at fjerne fedt fra plader i ovnen. Ifølge de forskellige konti på sociale netværk, der har talt om dette tip, skal du blot lægge en tepose i bradepanden og tilsætte varmt vand. Når det er kølet af, smider du vandet ud, og alt fedtet skulle komme af.

Sandheden er, at nogle fedtpletter kommer af, men de mere hårdføre bliver der. Nogle influencers angiver, at du i det tilfælde skal bruge eddike. Men de hårde pletter vil heller ikke komme af på den måde. På den anden side er der dem, der har gjort det samme uden at bruge teposen, og som har opnået de samme dårlige resultater.

3. Tricket med pletfjerner til plastikbøtter

Et andet trick, der ikke virker, er den magiske hjemmelavede pletfjerner til plastikbøtter. Ifølge tiktokkere er det nok at placere varmt vand, opvaskemiddel og et papirhåndklæde i låget og derefter ryste det i et par minutter for at få de gule pletter til at forsvinde.

Det skal siges, at efter at have prøvet ovenstående, virker det kun, hvis pletterne er nye. De beholdere, der har haft dem i lang tid, vil forblive sådan uden nogen forbedring.

Har du allerede prøvet disse virale rengøringstricks?

Som du kan se, er der mange oplysninger og tricks derude på de sociale netværk, men ikke alt er så ægte, som det ser ud. Så ved at prøve disse virale rengøringstricks indså vi, at der er nogle, der er effektive, nogle, der mere eller mindre virker, og nogle, der bare er spild af tid og produkter.

Selv om du frit kan prøve dem, er rådet ikke at gøre dig forhåbninger om resultaterne. I stedet for sociale medier kan du kigge efter professionelle rengøringsguides, som er udarbejdet af eksperter på området.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Díaz, R. A. (2017). La Limpieza del hogar. In La Limpieza del hogar (pp. 131-131).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.