11 madvarer du aldrig må komme i køleskabet

Lige meget hvad du selv tror, så er det altså en dårlig ide at komme brød i køleskabet. Det speeder nedbrydningsprocessen op så der hurtigere kommer ​​mug.
11 madvarer du aldrig må komme i køleskabet
Sofía Quintana Alonso

Bedømt og godkendt af fysioterapeut Sofía Quintana Alonso.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Det er rigtigt, at køleskabet er det bedste sted at opbevare mange af de fødevarer, vi køber i butikkerne – især ting, vi ved, at vi ikke kommer til at spise med det samme. Men der er visse fødevarer, som vi aldrig bør opbevare i køleskabet, fordi de mister nogle af deres egenskaber, når de køles ned. I nogle tilfælde kan køleskabet endda nedbryde maden hurtigere.

Det kan være, at du hidtil har opbevaret så meget mad som muligt i køleskabet, uden at vide, at dette faktisk kan ændre nogle fødevarers smag og konsistens. Hvis du stadig ikke er sikker på, hvilke fødevarer der bør eller ikke bør komme på køl, så vil vi i denne artikel nævne nogle af dem, som du bør være opmærksom på.

Løg

Den bedste måde at opbevare løg er at lægge dem på et mørkt, tørt sted ved stuetemperatur. Løg kan let blive en grobund for bakterier, hvis de ikke opbevares korrekt. I køleskabet kan bakterierne formere sig lettere. Ifølge National Onion Association (NOA) i USA, bør løg opbevares med deres skræl intakt, og de skal eksponeres for ilt for at kunne trække vejret. Det eneste tidspunkt, de nogensinde bør opbevares i køleskabet, er, når de allerede er blevet skrællede og skåret, hvorefter de bør opbevares i en lufttæt beholder på køl.

Tomater

Mad-Køleskabet-2

Hvis vi opbevarer tomater i køleskabet, mister de gradvist deres konsistens, og mister til sidst deres gode, friske smag. Ifølge National Institute of Agricultural Research hedder det sig, at når tomater bliver udsat for koldere temperaturer, som i et køleskab, falder deres indhold af sukker, syrer og andre gavnlige forbindelser. Det er derfor bedst at opbevare dem på et tørt sted ved stuetemperatur.

Kartofler

Når du opbevarer kartofler i køleskabet, mister de deres oprindelige smag og bliver bløde. Kartofler skal opbevares uvaskede på et køligt, tørt, og godt ventileret sted, da svamp kan begynde at gro på dem, hvis de udsættes for fugt.

Kaffe

Mad-Køleskabet-3

Som med så mange andre fødevarer bør kaffe opbevares på et køligt, tørt sted. Hvis du opbevarer kaffen i dit køleskab, mister den både dens smag og lugt. Desuden absorberer kaffe let lugte fra andre fødevarer. Det anbefales, at du opbevarer kaffe i en lufttæt beholder og på et mørkt sted, hvis det er muligt.

Hvidløg

Hvidløg og nelliker opbevares bedst ved stuetemperatur og på et mørkt, tørt sted. Når de opbevares i køleskabet mister hvidløg deres gavnlige egenskaber og nedbrydes hurtigere, mens de ude af køleskabet kan holde sig i flere måneder.

Honning

Mad-Køleskabet-4

Biavlerforeningen i Ontario (Canada) siger, at honning bør opbevares ved stuetemperatur i en tæt lukket beholder. Når det opbevares i køleskabet, bliver honningen tykkere og krystalliserer hurtigere.

Avocado

At opbevare avocadoer i køleskabet forsinker kun frugtens modningsproces. De fleste af os foretrækker at spise modne avocadoer, så sørg for at opbevare dem ved stuetemperatur.

Brød

Mad-Køleskabet-5

En af de mest almindelige fejl, som forbrugere begår, er at opbevare brød i køleskabet. Faktisk kan det at opbevare brødet i køleskabet fremskynde nedbrydningen. Det vil sige, at brødet bliver gammelt hurtigere og endda kan begynde at udvikle mug. For at sørge for, at dit brød holder længere, bør du opbevare det ved stuetemperatur og på et mørkt, tørt sted.

Chokolade

Du bør heller aldrig opbevare chokolade i køleskabet. Dette er kun nødvendigt, hvis det er meget varmt – den bedste måde at hjælpe din chokolade til at bibeholde sin aroma og smag er at opbevare det i et miljø, hvor det ikke udsættes for fugt eller ekstrem varme.

Ananas

Mad-Køleskabet-6

Køleskabe forhindrer ananasen i at modne og får den til at miste sin smag. Når denne frugt udsættes for lave temperaturer, bliver de enzymer, der gør det muligt for frugten at modnes, ødelagte, og den søde smag går tabt.

Morgenmadsprodukter og pasta i køleskabet?

Morgenmadsprodukter og pasta opbevares bedst på et mørkt, tørt sted ved stuetemperatur. Lavere temperaturer, som i køleskabet, kan få dem til at miste deres smag og kan i sidste ende give madvarerne en ubehagelig smag eller struktur.

Det kan interessere dig ...
Perfekte fødevarer til fedtforbrænding
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Perfekte fødevarer til fedtforbrænding

Hvem vil ikke gerne finde fødevarer til fedtforbrænding, der kan hjælpe os med at tabe de der ekstra kilos. Læs her hvilke fødevarer du bør inkorpo...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.