Træningsøvelser til at forbrænde fedt og forbedre din holdning

Selv om det kan virke som en simpel og statisk øvelse, er planken ideel til at slippe af med fedtoverskud og styrke dine muskler. Lær hvordan du gør det i denne artikel!
Træningsøvelser til at forbrænde fedt og forbedre din holdning
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Det at forbrænde fedt er ikke altid let, og for det meste kræver det lidt ekstra arbejde – som at udføre visse øvelser. Hvis disse øvelser også kan hjælpe med at forbedre din holdning, kan resultaterne blive endnu bedre.

Vær opmærksom på følgende øvelser, der giver dig mulighed for at forbrænde fedt, mens du forbedrer din kropsholdning.

Inverteret planke til at forbrænde fedt

Kvinde der traener

Dette er en variation på den almindelige planke, der har mange flere fordele. Selv om den til at begynde med vil være lidt svær at udføre, vil du med tiden være i stand til at øge mængden af ​​tid, du holder denne stilling.

Hvad skal du gøre?

 • Først skal du sidde på gulvet. Når du sidder, så stræk dine ben ud foran dig og placer dine hænder på gulvet og stræk fingrene ud for at være mere stabil, mens du træner.
 • Derefter vip torsoen bagud, med 45 ° vinkel til jorden.
 • Placer dine hænder bag dine balder, så de er i overensstemmelse med dine skuldre. Glem ikke at støtte din kropsvægt med dine hænder og hæle, mens du løfter dine balder.

Udfør derefter den almindelige plankeøvelse:

 • Samlet set skal du løfte din torso, ben og balder, indtil de danner en lige linje.
 • Derefter stram musklerne i din mave og kontrakter dem, mens du løfter din torso.
 • Hold denne stilling i 15 til 60 sekunder, før du sænker din krop langsomt.

Læs også denne artikel efter “Træningsøvelser til at forbrænde fedt og forbedre din holdning”:

10 øvelser til at slanke din mave

Hvorfor er denne øvelse god for dig?

Denne enkle øvelse, som du kan gøre derhjemme, vil hjælpe, hvis du forsøger at forbrænde fedt og forbedre din kropsholdning. Samlet set er årsagerne til dette meget enkle:

 • Den hjælper dig med at få mere tonede balder og lægmuskler.
 • Plus, det giver dig en ekstra dosis af, hvad den almindelige planke kan gøre. Dette skyldes, at den lægger større byrde på dine balder og benmuskler end andre plankeøvelser.

Dette er dog ikke alt. Lad os tage et kig på nogle af de store fordele ved denne øvelse.

Den hjælper med at forbedre stofskiftet

Selvom det måske ikke ser ud som om, at der ikke er et direkte forbindelse mellem at lave en bestemt øvelse og forbedre dit stofskifte, kan intet være længere fra sandheden.

Når du er i planke positionen, forbrænder du flere kalorier, end når du udfører dynamiske øvelser. Faktisk har langt de fleste mennesker, der udfører denne øvelse regelmæssigt, næsten ingen problemer med deres stofskifte.

Du vil få en ret rygsøjle

Billede af kvinde med rygrad

Som vi sagde ovenfor, så er denne øvelse er ideel til at forbedre din kropsholdning.

Når du træner den, styrker du musklerne, der hjælper med at holde ryggen lige. Dette er grundlæggende, især for dem, der arbejder på et kontor.

Du vil reducere rygsmerter

Noget så enkelt som at udføre denne øvelse mindst tre eller fire gange om ugen kan eliminere rygsmerter.

Uanset om du vælger den inverterede eller normale version, vil det hjælpe dig med at træne dine muskler mere effektivt.

Besøg denne artikel efter “Træningsøvelser til at forbrænde fedt og forbedre din holdning”:

5 udstrækningsøvelser til naturlige at lindre rygsmerter

En fladere mave

Kvinde med slank mave

Hvis de fordele, vi allerede har nævnt ikke er nok, så vil denne øvelse hjælpe dig med at få en fladere mave.

Bare ved at gøre denne øvelse vil du finde ud af, at du:

I tilfælde af den inverterede plank vil du også styrke musklerne i dine arme, underliv og ben, mens du udstrækker dine skuldermuskler.

Samlet set, hvis du beslutter dig for at prøve denne fremragende øvelse, vil du opbygge styrke, forbedre din kropsholdning, stimulere dit stofskifte, træne flere muskelgrupper og hjælpe med at forebygge skader.

Kvinde der traener - forbedre din holdning

Nogle anbefalinger til at lave planken

Hvis du er overvægtig eller har problemer med ryggen, skal du kontakte din fysiske træner, inden du starter denne træningsform.

De kan rådgive dig om, hvorvidt det er rigtigt for dig. Husk på, at bare fordi det er en statisk øvelse, så anses den ikke for let eller risikofri.

Husk at opretholdelse af korrekt kropsholdning også er vigtigt for at undgå skader. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt denne øvelse er god for dig, er det dog bedst at kontakte din læge først.

Det kan interessere dig ...
Hvordan du behandler gærinfektion med hjemmemidler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvordan du behandler gærinfektion med hjemmemidler

Mange kvinder vil være udsat for en vaginal gærinfektion på et tidspunkt i deres liv. Lær hvordan du behandler gærinfektion med hjemmemidler her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Wewege M, van den Berg R, Ward RE, Keech A. The effects of high-intensity interval training vs. moderate-intensity continuous training on body composition in overweight and obese adults: a systematic review and meta-analysis. Obes Rev. 2017 Jun;18(6):635-646.
 • Coulombe BJ, Games KE, Neil ER, Eberman LE. Core Stability Exercise Versus General Exercise for Chronic Low Back Pain. J Athl Train. 2017 Jan;52(1):71-72.
 • Freeman CR, Zehra A, Ramirez V, Wiers CE, Volkow ND, Wang GJ. Impact of sugar on the body, brain, and behavior. Front Biosci (Landmark Ed). 2018

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.