Tre måder at åbne porer på

Daglig rengøring af ansigtet forebygger, at porrerne lukker, hjælper med at huden gendannes og minimerer risikoen for for eksempel akne.
Tre måder at åbne porer på

Sidste ændring: 09 august, 2022

Hvis dine porer lukker, bliver de større takket være de substanser, der hober sig op inde i dem. Det kan give hudorme. Det er derfor vigtigt at kende til nogle måder at åbne porer.

Porerne har en tendens til at lukke på grund af manglende rensning, som skyldes fedt, sved og snavs, der ophober sig. I denne artikel vil du finde naturlige måder at åbne porer på.

Hvad sker der, hvis en pore lukker?

Hvis dine porer er udvidede, er de mere synlige. Dette er meget uskønt og kræver en række løsninger for dybdegående at rense din hud og åbne dem. I disse tilfælde vil din normale hudrensning ikke kunne klare det.

Måder at åbne porer på

kvinde skrubber sit ansigt med en børste

Skrubbemidler hjælper med at fjerne gamle hudceller og skidt.

Folk forsøger tit at åbne deres porer ved at skrubbe deres hud med sæbe eller ved at bruge en børste til ansigtet. Men disse ting vil ikke give de ønskede resultater.

Der er mange andre effektive løsninger, som vil hjælpe dig med at åbne dine porer og fjerne alt det ophobede skidt uden at irritere din hud. Her er tre naturlige måder, som du bør anvende i din dagligdag for at få et bedre resultat.

1. Damp til ansigtet med urter

Dette er en af de bedste måder at åbne porer på. Det er et virkningsfuldt trin, som vil hjælpe dig med at åbne dine porer, så de bliver lettere at rense. Hvis du fravælger dette trin, vil det blive svært for dig at rense dine porer helt ned i dybden og komme af med det uønskede snavs.

En spansk undersøgelse vedrørende teknikker til ansigtet og deres kosmetologiske virkninger slår fast, at damp åbner dine porer og blødgør din hud.

  • Du må kun anvende damp i dit ansigt i cirka fem minutter.
  • Du kan tilføje kamille, citron eller lavendel til vandet, som du bruger til at dampe dit ansigt med.

2. Varmt omslag er en af de mest effektive måder at åbne porer på

Kvinde bruger vatrondel som en af de anvendte måder at åbne porer på

Varme hjælper med at åbne porerne, så du kan rense dem ordentligt.

Efter fem minutters damp i ansigtet, skal du rense dit ansigt omhyggeligt. Hvis porerne i et bestemt område ikke er åbnet nok, som for eksempel ved næsen, kan du bruge et varmt omslag.

Læg et omslag i blød i vandet, som du har brugt til at dampe ansigtet med, og læg det på det ønskede område i fem minutter. Så gentager du processen med en klud for at fjerne de hudorme, du måtte have.

3. En maske af ler til at åbne porerne med

Dette er det sidste trin, efter du har gennemført de to første. Lermaske efterlader din hud meget blød, ren og fornyet. Men det er vigtigt ikke at lade masken sidde på dit ansigt for længe, fordi det kan irritere huden og skade den, hvis du har en følsom hud.

Selvom du kan finde mange forskellige masker af ler i dit supermarked, så kan du også selv lave den derhjemme. Vi anbefaler, at du begrænser brugen af denne maske til en gang hver 14. dag.

Vigtigheden af at rense sit ansigt

Kvinde foran spejlet vasker ansigt

Daglig rens af ansigtet forebygger, at porerne lukker, hjælper med, at huden gendannes, og minimerer risikoen for for eksempel akne.

Ud over de måder at åbne porer på, som vi har nævnt ovenfor, så er det vigtigt at huske på to basale ting:

  • Rens din hud hver aften. Det er bedst at gøre dette om aftenen fremfor om morgenen, fordi huden gendanner sig selv i løbet af natten.
  • Et andet tip, vi gerne vil dele med dig, er, at det er meget vigtigt, at du får fjernet al din makeup. Hvis du ikke renser din hud korrekt, kan der sidde rester af makeup på dit ansigt. Det er meget skadeligt, for det lukker dine porer og gør, at din hud ikke kan ånde.

Ved at følge disse gode vaner vil du kunne forhindre uønskede hudorme i dit ansigt. Ydermere vil en god rutine med at rense din hud forebygge, at din hud ældes, og det vil sænke fremkomsten af rynker i ansigtet.

Hvordan tager du dig af din hud? Renser du den ordentligt?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Mora Ochoa, M., Savigñon, O., Rosa, A., González Gross, T. M., & Castro Mela, I. (2010). El sol:¿ enemigo de nuestra piel?. Medisan14(6), 0-0.
  • Pérez, J. P., Comas, L. V., & Ramos, P. P. (2011). Diseño y desarrollo de dos mascarillas faciales para el acné con quitina como sustancia bioactiva. Revista Cubana de Farmacia45(2), 251-263.
  • Vila, M. A. B. (2014). Técnicas de higiene facial y corporal. Ediciones Paraninfo, SA.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.