5 metoder til at undgå hårtab

Hvis vi mangler jern eller zink, vil vores hår se svagt og skrøbeligt ud. Fiskeolie og ølgær er nogle af de ting, der kan levere de nødvendige mineraler og vitaminer.
5 metoder til at undgå hårtab
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Hårtab og sundhed er noget, der vedrører os alle. Hos mange mennesker ligner det, at de er begyndt at tabe deres hår, fordi det starter med at tynde ud lidt efter lidt. Men kan man forhindre det? Din genetik har meget at sige, men  du kan stadig bruge de her metoder til at undgå hårtab.

Sådan kan du undgå hårtab

1. Spis sundt

Ølgær

At få tilstrækkeligt med næringsstoffer og undgå mangel på mineraler vil uden tvivl hjælpe os med at holde vores hår sundt. Hvis du for eksempel har jernmangel vil dit hår se svagt og skrøbeligt ud, og derfor have større tendens til at falde af. Det samme gælder ved zinkmangel.

Mangel på et andet essentielt stof, kaldet biotin, kan også betyde at vi vil lide af hårtab, svage negle og hudproblemer. Og hvor kan vi så finde biotin som et godt og effektivt supplement? Noter følgende:

 • Okselever: Bare rolig, det indeholder ikke meget fedt. Men det har et stort indhold af biotin, mineraler og vitaminer der er essentielle for helbredet og dit hår. Det er det hele værd!
 • Æg
 • Fiskeolie
 • Ølgær
 • Nødder
 • Jordbær
 • Brun ris
 • Tomater
 • Bananer
 • Ærter

Et andet stof der ikke må overses er cystein. Det er en grundlægende aminosyre for hårvæksten som gør, at håret vokser og styrkes. Det er også værd at overveje at inddrage dette stof. Du kan nemt finde det i følgende fødevarer:

 • Æg
 • Kalkun
 • Kylling
 • Broccoli

2. Æblecider-eddike mod hårtab

Æblecider-eddike

Her er et meget enkelt og effektivt middel. Æblecider-eddike fremmer cirkulationen og stimulerer og ilter vores hovedbund. Derfor er det meget velegnet at bruge i en forstøver samtidig med, at du masserer hovedbunden, brug en halv kop eddike sammen med en kop vand. Anvend det til vådt hår, masser i 5 minutter og rens derefter med varmt vand. Hvorfor ikke gøre det to gange om ugen?

3. Undgå hårtab med brændenælder

Brændenælder

Det er værd at huske på, at brændenælde er en medicinsk helbredende plante som allerede siden oldtiden blev anvendt til mange forskellige formål. Den virker stimulerende og styrkende for kapillærene i kroppen. Mange shampooer og creme er lavet af brændenælde. så hvordan kan vi selv drage fordel af den? Igennem infusion. Tilføj omkring fem brændenældeblade til en kop kogende vand. Lad den stå indtil temperaturen falder. Når den er lunken, anvend den til fugtigt hår i og lad det sidde i 20 minutter. Vi kan gøre det to gange om ugen. Resultatet er mærkbart.

Læs også: Anvend brændenælde til at håndtere voldsom menstruation

4. Aloe Vera

Aloe vera

Overrasket? Sikkert ikke. Hver dag bliver der opdaget nye vidunderlige dyder af denne medicinske plante. Aloe vera virker på hovedbunden, helbreder, reparerer og stimulerer hårvækst ved at fugte det. For at nyde godt at den, er det eneste du skal gøre, at udvinde saften eller den gennemsigtige gel fra et stykke af planten. Derefter blander vi det med en kop varmt vand og opløser det for så at kunne massere det ind i vores fugtige hår. Du skal blot lade det virke i tyve minutter og… så er den klar!  Rens med varmt vand og brug din sædvanlige shampoo. Hvorfor ikke gøre det to gange om ugen? Fremragende!

5. Kokosmælk og gulerod

Gulerødder

Dette er to elementer der fungerer som en fantastisk næring til håret. Både kokosmælk og gulerødder indeholder vitamin B, der er essentiel for hårets helbred og vækst. Det er nemt at anskaffe sig kokosmælk. Når du har fået fat i det, så er det eneste du behøver en mellemstor gulerod. Bland guleroden med mælken i en blender. Bland ingredienserne godt indtil at det har konsistens som en milkshake med en attraktiv orange farve. Brug den som et fugtgivende hårmiddel.

Læs også: 5 makeupfejl du skal undgå, hvis du har små øjne

Som vi har gjort med de andre ovennævnte midler, så anvendes denne også på fugtigt hår. Vi anvender lidt af gangen og masserer grundigt, men langsomt. Lad det virke i 20 minutter. For at gøre det nemmere kan du bruge en badehætte, så det bliver siddende i håret. Bagefter skylles med varmt vand og vaskes normalt. Meget nemt og nyttigt. Det er også godt, hvis man gør det to gange om ugen.

Vi håber, at du har nydt denne artikel om metoder til at undgå hårtab!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.