6 tricks til at kurere strækmærker

21. marts 2019
Hvis dine strækmærker stadig har en rødlig eller lilla farve, kan du eliminere dem. Hvis de allerede har fået en hvidlig tone, kan du minimere deres udseende, men ikke få dem til at forsvinde.

Hvis der er en ting, der er uskønt, så er det strækmærker. Og der er ingen tvivl om, at udseendet af vores hud er noget, der angår alle. Heldigvis er der naturlige måder, du kan hjælpe med at kurere strækmærker.

For dem, der endnu ikke ved, hvad strækmærker er, er de resultatet af brud på elastiske fibre i huden. Når huden strækkes, bliver fibre, der har mindre elasticitet, brudt, og forårsager strækmærker.

De er især almindelige hos kvinder under graviditeten. I starten er de lyserøde eller røde i udseende, så bliver de hvide. Strækmærker repræsenterer i bund og grund adskillelsen af ​​huden.

De kan fremkomme uden varsel og er normalt smertefri, selvom de nogle gange kan ledsages af en let prikkende fornemmelse. For at forhindre dem er det vigtigt at holde din hud godt hydreret. Dette vil gøre det muligt for din hud at være mere elastisk og at strække uden at forårsage brud på nogen fibre.

Typer af strækmærker

Hvis vi ønsker at eliminere eller reducere strækmærker, skal vi huske på, at ikke alle strækmærker er ens.

 • Først og fremmest er der strækmærker, der er forårsaget af, at huden strækkes på grund af pludselige vægtændringer.
 • Den anden type omfatter dem, der dannes under puberteten. Dette er en afgørende vækstperiode, når din krop gennemgår vigtige ændringer. Hormonelle lidelser under puberteten kan også føre til dannelse af atrofiske strækmærker, der kan være permanente, hvis de ikke undgås.
 • Den tredje type omfatter dem, der skyldes graviditet: disse forekommer især på brysterne, maven, hofterne og balderne. De dannes normalt under den sjette måned af graviditeten, når huden begynder at stramme.
 • Endelig kan strækmærker også forekomme som følge af overdreven motion eller fysisk belastning, som ændrer hudens overflade gennem muskelopbygning eller spænding (dette er tilfældet med atleter, dansere osv.).

Er det virkelig muligt at kurere strækmærker?

Strækmærker opstår ofte i forbindelse med graviditet

1. Start med den rigtige fugtighedscreme

Cremer og andre produkter, der er rige på A-vitamin, såsom hybenkernolie, er ideelle til bekæmpelse af strækmærker. Disse har normalt regenerative egenskaber og er sikre til daglig brug. Uanset om du vælger en creme eller en olie, vil de mærkbart forbedre udseendet af dine strækmærker.

Læs også:

5 hjemmelavede cremer til blød hud

2. Tag vitaminerne A og B for at kurere strækmærker

Vitaminerne A og B hjælper din krop med at regenerere sit bindevæv og producere kollagen, så de er gode til forbedring af strækmærker.

For at opnå disse vitaminer, skal du øge dit indtag af:

 • Kiwi
 • Gulerødder
 • Blåbær
 • Pærer
 • Figner
 • Vandmelon

3. Eksfoliering

Eksfolierende behandlinger kan hjælpe med at forbedre urenheder i alle hudens lag, hvilket gør dette til en ideel måde at løse disse irriterende strækmærker på. Mandelsyre (findes i bitre mandler) og glycolsyre (ekstraheret fra sukkerrør) kan give fremragende resultater.

Hvis du vil prøve nogle dybere behandlinger, er diamant hudslibning det mest effektive.

Læs også:

4 naturlige opskrifter til at beskytte din hud

4. Laser behandlinger

Strækmærker kan afhjælpes med laserbehandling

Laser behandlinger er en anden mulighed for at hjælpe dig med at eliminere og reducere strækmærker. På grund af prisen er det imidlertid ikke alle, der er i stand til at benytte sig af disse. Selvom denne behandling ikke er naturlig, giver den fremragende resultater, og det er derfor, vi nævner det her.

5. Mesoterapi

Mesoterapi er den ideelle behandling for strækmærker, der for nylig er opstået (dem med en lyserød eller rødlig farve). Det består af at injicere visse forbindelser i området (såsom hyaluronsyre, antioxidanter, vitaminer, mineraler eller aminosyrer) for at fremme cellulær regenerering og genoprette huden.

Du bør tale med din læge om egnetheden af ​​denne særlige behandling for dig, og følg altid råd fra en professionel.

6. Padderok til at kurere strækmærker

Padderok kan være effektivt til behandling af strækmærker

Padderok kan bruges til mere end bare at bekæmpe væskeophobningdet er meget effektivt til strækmærker, takket være dets indhold af silicium.

Ingredienser

 • 4 kopper isopropanol alkohol
 • 1/2 kop padderok
 • 8 til 10 dråber citronsaft
 • 2 kopper vand

Forberedelse

 • Som det første skal du blande isopropanolen med padderokken og citronsaften i en mørk beholder.
 • Lad det derefter stå i en måned. Efter den tid fortyndes det med to kopper vand. Masser denne blanding på de områder, der er ramt af strækmærker to gange om dagen.

Du vil virkelig mærke forskellen!