Ubeslutsomhed er værre end fejltagelser

Hvis vi ikke træffer beslutninger, vil der være nogen, der vil gøre det for os, og vi mister kontrollen over vores liv. Vi bør styre roret mod vores egen lykke.
Ubeslutsomhed er værre end fejltagelser

Sidste ændring: 10 december, 2018

Vi træffer alle beslutninger hver dag: hvad skal man have på, hvad man skal spise til morgenmad, hvilket kosmetik mærke skal man købe og hvilken film skal man se i biografen. Ubeslutsomhed er værre end fejltagelser, læs mere nedenfor!

Alle disse små daglige handlinger definerer en del af vores personlighed. Men hvad der virkelig definerer os, er de store beslutninger, der bestemmer retningen af ​​vores liv.

Vi bør alle være klar over: De, der ikke træffer beslutninger for sig selv, efterlader deres skæbne i andres hænder og opgiver chancen for kontrol af deres eget liv.

Ubeslutsomhed er værre end fejltagelser

Selvom det er rigtigt, at enhver beslutning kommer med noget aspekt af frygt eller usikkerhed, er det altid bedre at lave fejl og lære af det, end at gøre ingenting og vente.

I dag inviterer vi dig til at reflektere over dette og lære de grundlæggende strategier til at træffe bedre og mere effektive beslutninger, da ubeslutsomhed er værre end fejltagelser.

Ubeslutsomhed er værre end fejltagelser: Beslutninger, der fører til harmoni

Mere end noget noget andet ønsker vi, at leve i harmoni frem for at nå til en idealiseret lykke og opnå alle vores drømme.

 • At leve i harmoni betyder at handle i overensstemmelse med vores værdier og have respekt for andre.
 • Opretholdelse af personlige forhold baseret på gensidighed og anerkendelse.
 • Harmoni er også indre fred uden frygt, usikkerhed eller angst.

Nu ser vi på, hvilke skridt der skal følges, så vi følger dette personlige mod, der gør det muligt for os at kunne træffe beslutninger.

Pige og mange blomster

Lær at skelne

Skelning er en psykologisk evne, som vi alle har, og at vi skal lære at træne.

 • Folk har ofte tendens til at lade rutiner lede dem og falde ind i psykologisk monotoni, hvor vi ikke længere handler.
 • Denne apati gør vores tanker mere stive til det punkt, hvor enhver ændring eller udskiftning forekommer farlig.
 • At komme ud af vores komfort-zone skræmmer os og gør os usikre.
 • Når vi befinder os i disse situationer, skal vi lære at genkende det.
 • Skelning betyder at blive opmærksom på noget og opdage en sandhed. Det er netop det, vi skal gøre: opdage denne meget ubehagelige virkelighed, som vi sidder fast i.
 • Før du træffer den rigtige beslutning, er det bedst at genkende, hvor vi befinder os i livet. Vi bliver nødt til at stille os nogle spørgsmål, der viser os vores virkelighed, før vi handler.
 • Her er nogle eksempler:
  • Føler jeg kontrol over mine beslutninger?
  • Når jeg står op om morgenen, føler jeg det som om, at jeg vil gøre, hvad jeg virkelig har lyst til at gøre?
  • Vil jeg have fremtiden til at være ligesom jeg lever nu?
  • Er folkene omkring mig bekymrede for min lykke?
Gammeldags fly

For at træffe beslutninger skal vi vide, hvor vi ønsker at være

Når vi klart indser, at vi er nødt til at ændre os. Så skal vi vide, hvor vi vil hen og hvad vi vil opnå.

Vi anbefaler læsning af: tips til hvordan man ældes lykkeligt

At ændre sig for forandringens skyld uden et klart formål er meningsløst.

 • Vi skal være ansvarlige for alle vores handlinger, hvilket betyder, at vi har brug for mål.
 • Før du træffer en stor beslutning. Så er det bedst at begynde at lave “små beslutninger”, der afspejler simple mål, som vi kan opnå dag for dag.
 • Et eksempel på et mål ville være. Startende fra i dag vil jeg være mere selvsikker og sige “nej”, når jeg virkelig har det sådan og kun “ja”, når jeg virkelig vil.

Små ændringer hjælper også med at forbedre selvværdet. På denne måde opbygger vi styrke og mod til at træffe større beslutninger, som det at finde et nyt job eller flytte.

Vær ikke bange for fejltagelser, da ubeslutsomhed er værre end fejltagelser

Vær ikke bange for at lave fejl, men snarere leve et liv, der ikke bliver levet. For at gøre dette skal vi forstå et par ting:

 • Nogle gange bebrejder vi andre for den ulykke, der rammer os. Når det er os, der lader situationer gå videre, når de burde have været “afsluttet” for længst.
 • Vi er alle ansvarlige for, hvad der sker i vores eget sind. Hvis vi forstår det som om, at en fejl er noget vi skal have det skidt med, så vil vi aldrig give os selv lov til at vokse.
 • En fejl er en læringsmulighed. Den, der ikke træffer en beslutning baseret på den simple frygt for at lave en anden fejltagelse, skaber hindringer for at opnå lykke.
Hjerter af sten der svaever

Vi skal kunne følge vores naturlige intuition. Vi har alle dette indre kompas, der fortæller os, når noget skal afsluttes, eller når vi skal begynde igen.

Tør at leve det liv, dit hjerte virkelig hvisker til dig. Rationaliser din frygt, styrk dit selvværd og lær af hver bump, du finder på din vej.

Fordi beslutningstagen betyder at leve.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Lorena, M., Salazar, S., Mar, H., & Gómez, R. (2011). TOMA DE DECISIONES. Deval Sim Web.

 • Simón-Lorda, P. (2010). La capacidad de los pacientes para tomar decisiones: una tarea todavía pendiente. Revista de La Asociación Española de Neuropsiquiatría. https://doi.org/10.4321/s0211-57352008000200006

 • Karen, D. (2015). La toma de decisiones de la empresa. Sistema de Información Para La Toma de Decisiones.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.