Undgå ridser på brillerne med disse 6 tricks

Du kan nemt komme til at lave ridser på brillerne, når du pudser dem. I denne artikel deler vi de 6 bedste tricks til at undgå ridser på brillerne. Prøv dem i dag.
Undgå ridser på brillerne med disse 6 tricks

Sidste ændring: 25 august, 2022

Ridser på brillerne kan være rigtig irriterende. Selvom der ikke findes nogen mirakelkur til at fjerne ridser fra brillerne, er der nogle tricks til at undgå at lave flere, når du renser brillerne. Her er de bedste tricks.

Du kan nemt komme til at lave ridser på brillerne, når du pudser dem. Men de kan selvfølgelig også blive ridsede, hvis du kommer til at gnide dem mod en hård overflade. Det er under alle omstændigheder irriterende.

Der er produkter derude, der hjælper med at opretholde linserne under optimale forhold. Der er dog også flere nemme tricks med husholdningsartikler.

I denne artikel deler vi de 6 bedste tricks til at undgå ridser på brillerne. Prøv dem i dag.

Sådan undgår du ridser på brillerne

For at brillerne skal vare længe, skal du give dem en særlig behandling. Dette gælder især hvis linserne har en anden overflade. Derfor skal du finde ud af, om rengøringsmetoden passer til materialet, før du prøver at fjerne ridser fra brillerne.

Nogle gange kan en god gang rensning med vand og sæbe fjerne snavs. Dette gør kvaliteten bedre. Men hvis dette ikke er nok, kan du prøve andre teknikker til at efterlade dem så gode som nye.

1. Puds med natron for at undgå ridser på brillerne

Natron til at fjerne ridser på brillerne

En af de bedste naturlige løsninger til at fjerne ridser fra brillerne er natron. Dette miljøvenlige rengøringsmiddel fjerner snavs og efterlader linserne skinnende.

Brugsvejledning:

 • Drys lidt natron i en skål og tilsæt lidt vand.
 • Gnid derefter blandingen på brillerne ved hjælpe af milde cirkulære bevægelser.
 • Skyld med koldt vand og poler med en klud.

2. Møbelpolering er en god måde at fjerne ridser på brillerne

Møbelpolering har evnen til at efterlade linser i god stand på grund af dets ingredienser. Så længer du bruger det i minimale mængder, kan det være en god løsning til at fjerne ridser på brillerne.

Brugsvejledning:

 • Drys lidt polering på en klud. Derefter tørres den på linserne.
 • Puds dem forsigtigt, indtil de er glitrende rene.

3. Tandpasta kan også fjerne ridser på brillerne

Tandbørste med tandpasta

En af de alternative anvendelser af tandpasta er at fjerne ridser fra brillerne. På grund af tandpastas evne til at gøre ting skinnende, er det en god mulighed for at slippe af med mærker og ridser.

Brugsvejledning:

 • Smør først tandpasta på begge sider af linserne. Spred det derefter godt rundt.
 • Gnid det forsigtigt med en klud i 2 eller 3 minutter.
 • Skyld endelig tandpastaen af med koldt vand og lad det blive grundig tør.

Bemærk: Vælg en tandpasta, der ikke er ætsende. Sørg for, at det er fri for stærke blegemidler.

4. Bilvoks er et godt produkt til at fjerne ridser på brillerne

Bilvoks er et af de alternative produkter for at slippe af med ridser på brillerne. Som med møbelpolering er nøglen til gode resultater at bruge en lille mængde.

Brugsvejledning:

 • Påfør lidt bilvoks på linserne og gnid dem i små cirkler.
 • Poler i et par minutter.
 • Skyl det derefter af, hvis det er nødvendigt.

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du bakterier på puder og lagner

5. Sennepspulver og eddike

Eddike i glasflaske

Et kendt lille trick til opretholdelse af briller er en kombination af sennepspulver og hvid eddike. Disse ingredienser hjælper med at fjerne mærker på linserne og efterlade dem med et skinnende udseende.

Brugsvejledning:

 • Lav en tyk blanding med sennepspulver og hvid eddike.
 • Påfør det derefter på linserne. Gnid det derefter i blide cirkulære bevægelser med en bomuldsklud.
 • Skyld godt efter for at fjerne rester.

Bemærk: Sennep kan irritere dine øjne. Sørg derfor for at vaske linserne grundigt, før du tager brillerne på igen.

LÆS OGSÅ: 7 krydderier, der sætter gang i dit stofskifte

6. Bagepulver

Bagepulver virker på samme måde som natron når det kommer til at fjerne ridser fra brillerne. Anvendelse af det direkte på linserne hjælper med at fjerne snavs og efterlader brillerne så gode som nye.

Brugsvejledning:

 • Lav først en tyk blanding med bagepulver og vand.
 • Spred den derefter over linserne i en cirkulær bevægelse og skyl.
 • Poler med en tør, blød klud for at opnå de bedste resultater.

Som du kan se, er der flere måder at fjerne ridser fra brillerne på, før du behøver at købe nogle nye briller. Hvis du ikke har prøvet dem endnu, skal du vælge hvad der trækker i din opmærksomhed. Brug tricket ved at følge instruktionerne omhyggeligt.

Det kan interessere dig ...
Bliv sundere med gurkemeje og citronvand
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Bliv sundere med gurkemeje og citronvand

Kombinationen af ​​gurkemeje og citronvand er en lægemiddelopskrift, der er blevet meget populær over hele verden. Læs mere her. • Ayanniyi, A. A., Adepoju, F. G., Ayanniyi, R. O. & Morgan, R. E. (2010). Challenges, attitudes and practices of the spectacle wearers in a resource-limited economy. Middle East African journal of ophthalmology17(1), 83. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2880380/
 • Drake, D. (1996). Antibacterial activity of baking soda. Compendium of continuing education in dentistry17(19), 17-21. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12017929/
 • Hovis, J. K., Chou, B. R., Whitten, K., Pfriem, D. & Pilecki, N. (2014). Forward light scatter and visual acuity through scratched protective eyewear. Clinical and Experimental Optometry97(2), 140-146. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23931653/
 • Kim, I. S., Yoo, K. H., Kim, M. N., Hong, H. K., Choi, Y. S., Jo, Y. C. & Lee, J. S. (2013). The fine scratches of the spectacle frames and the allergic contact dermatitis. Annals of dermatology25(2), 152-155. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3662906/

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.