En utrolig ny behandling mod dårlig kolesterol

Dette nye stof kan være det perfekte valg for dem, der har højt kolesteroltal og en krop der ikke reagerer på konventionelle behandlinger. Ud over at reducere dårlig kolesterol (LDL), kan det modvirke åreforkalkning. 
En utrolig ny behandling mod dårlig kolesterol
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 02 marts, 2023

Kolesterol, foruden triglycerider, er to af de vigtigste indikatorer for din hjertekar sundhed. Fastholdelse af dem på de rigtige niveauer kan hjælpe dig med at undgå mange af de problemer, du allerede kender. I denne artikel vil vi snakke om en utrolig ny behandling mod dårlig kolesterol! Læs mere nedenfor.

De fleste af os er klar over, at ordet “kolesterol” næsten altid er forbundet med noget negativt. Men glem ikke, at dette naturlige fedtstof også er afgørende for, at din krop kan fungere.

Nøglen er at holde det i balance og opretholde de rette niveauer mellem det såkaldte gode og dårlige kolesterol, således at det ikke ophobes i arterierne.

Du ved sikkert også, at din genetiske baggrund ikke blot kan bestemme tilstedeværelsen af ​​kolesterol. Men også din modstand mod visse medikamenter, der er udviklet til at sænke dit kolesteroltal.

Selv hvis du tager disse medikamenter, kan dine lipoproteiner blive siddende på dine arterie vægge på et faretruende højt niveau. Men der er en ny behandling, der kan eliminere denne risiko.

Det er et glimt af håb, og i dag vil vi gerne fortælle dig alt om det.

Evolocumab, en ny og mere effektiv behandling til dårlig kolesterol

I 2014 kom en ny medicinsk behandling på markedet under navnet “evolocumab”. Som er skabt til at sænke kolesterol hos mennesker, der ikke viser nogen forbedringer under traditionel medicinsk behandling.

Fra det øjeblik af, blev detaljerede undersøgelser udført for at bestemme, om det kunne nå de mål, der var forventet. Resultaterne viser, at ja, lægemidlet er effektivt. Ikke alene formår det at reducere “dårligt” kolesterol, det modvirker også åreforkalkning.

En ny og kraftfuld behandling mod dårlig kolesterol

Kolesterol i en blodaare

I november i år offentliggjorde American College of Cardiology, deres undersøgelse, hvor de analyserede de resultater hidtil opnået i behandlingen af ​​kolesterol med denne nye medicin, evolocumab.

 • Målet med behandlingen var at muliggøre en terapeutisk intervention. For mennesker, der havde høj risiko for hjertekarsygdomme og som ikke responderede på traditionel medicin.
 • Resultaterne af undersøgelsen var meget positive. Evolocumab reducerede sikkert og effektivt patienternes niveau af dårligt, eller LDL, kolesterol.
 • Efter 24 ugers behandling var kolesterol gemt i patienternes arterier minimeret, så deres risiko for hjertekar problemer var blevet reduceret betydeligt.
 • Dette stof er allerede et vigtigt terapeutisk værktøj for dem, der har en genetisk baggrund forbundet med høj kolesterol, der allerede har haft en vis form for kardiovaskulær sygdom, eller som ikke kan reducere deres kolesterolniveauer med traditionelle lægemidler, såsom statiner.

Hvordan virker denne behandling mod dårlig kolesterol?

For effektivt at sænke kolesterol hos patienter, som er resistente over for almindelige lægemidler, er det nødvendigt at kombinere begge behandlinger.

 • Dette nye stof er stadig ordineret sammen med statiner.
 • Evolocumab virker som en subtilisin forhindring / Kexin convertasa protein.
 • Det har været tilgængelig i en række lande rundt om i verden, med fremragende resultater til følge.

Formål: Modvirkning af åreforkalkning

Forskellen mellem en normal blodaare og en med hoejt kolesterol

Åreforkalkning er en langsom, men dødelig sygdom, der stammer fra plak indskud (atheromer), der er gemt i arterierne.

 • Atheromer består ikke bare af kolesterol – de indeholder også calcium og andre stoffer fra blodbanen.
 • Det største problem er, at det i begyndelsen ikke har nogen symptomer. Dette er en tavs sygdom, som kun kan diagnosticeres gennem undersøgelser.
 • Hvis det forbliver uopdaget, kan åreforkalkning forårsage problemer såsom hjerteanfald og slagtilfælde.
 • Men et andet problem for sundhed professionelle er, som vi sagde ovenfor. Der er mange mennesker, som simpelthen ikke reagerer på det traditionelle medicin mod høje kolesteroltal.

Stephen J. Nichols er direktør for den tidligere nævnte undersøgelse. Der viste klar effektivitet ved ​​evolocumab til at behandle og modvirke åreforkalkning hos alle patienter.

 • Deres kranspulsåre scanninger viste en meget positiv forandring efter et par måneders behandling. Det er endelig muligt at reducere risikoen for kardiovaskulære sygdomme til et niveau, der hidtil aldrig er blevet nået.

Hvem skal tage denne medicin mod dårlig kolesterol?

To personer der gaar en tur paa stranden

Voksne patienter bør følge denne behandling, hvis de allerede er blevet ordineret den maksimale mængde af statiner og har en hjertekar sygdom.

 • Andre omfatter voksne med genetisk højt blodtryk og som allerede tager den maksimale dosis af statiner.
 • Unge, der er 12 år og ældre kan tage denne behandling, hvis de har genetisk højt blodtryk og allerede tager den maksimale dosis af statiner.
 • Alle patienterne i de tre foregående grupper bør tage dette lægemiddel, hvis de også har en særlig intolerance over for statiner.

Du skal fortsætte de traditionelle behandlinger, hvis du kun passerer de minimale grænser for højt kolesteroltal og ikke har nogen genetisk baggrund med dette problem.

I alle tilfælde, så glem ikke at søge råd hos en læge, at tage dig af din kost og få mindst en halv times motion hver dag.

Højt kolesterol er et alvorligt problem, der kræver for mange liv hvert år. Lad os gøre vores bedste for at undgå dette, og være opmærksom på, at der er gode behandlinger og gode livsstil muligheder til rådighed.

Det kan interessere dig ...
5 kostfejl, du skal undgå hvis du har højt kolesteroltal
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 kostfejl, du skal undgå hvis du har højt kolesteroltal

Folk med højt kolesteroltal skal spise en bestemt måde for at behandle dette problem effektivt. Undgå de her fem kostfejl, hvis du vil have det bed...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.