Værdiløse ord, der ikke er efterfulgt af handling

Din ord skal ledsages af handling, der viser, at du virkelig føler, hvad du siger ellers er de værdiløse ord, og du kan lige så godt forblive tavs.
Værdiløse ord, der ikke er efterfulgt af handling

Sidste ændring: 03 december, 2018

Ord tæller ikke uden handling. De betyder ikke noget. De ord er værdiløse. Ingen tvivl om, at du kender én eller flere i din omgangskreds, der snakker uden at efterleve deres egne ord.

At være menneske betyder, at vi nogle gange ikke lever op til vores egne standarder. Vi laver løfter, vi planlægger projekter, og vores ord er smykket med store forhåbninger og smukke drømme.

Men når sandhedens øjeblik kommer, sker der intet. Alt, hvad der blev sagt og lovet forsvinder som røg ud i det blå.

Det skrøbelige spor glider ud af et åbent vindue. Efter det opstår der tvivl, skuffelse, tomhed og manglende tillid.

Vi forventer, at andre mennesker holder hvad de lover, og lever i overensstemmelse med deres egne værdier. Det er vigtigt, at vi holder os selv op til den samme standard.

Hvis du laver et løfte, overhold det; hvis du elsker, bevis det; Hvis du ikke elsker, lyv ikke.

I dag foreslår vi, at du tænker mere over dette.

Værdiløse ord og personligt ansvar

Ting som god opdragelse, sundt selvværd, og respekt for vores medmennesker burde være noget, som vi bare gør uden at tænke over det. Det er en del af vores ansvar som mennesker.

Lige siden du var et barn, begyndte du at se ordenes magt. Der er sætninger, der gør ondt og sætninger, der kan hjælpe dig med at vokse med modenhed og selvtillid.

Men et aspekt, der er af afgørende betydning, når du opdrager dine børn er, at du demonstrerer med handling, hvad du siger med ord.

Hvis du elsker dit barn, vis dem det ved at støtte dem og få dem til at tro, at de er i stand til at gøre noget, de ønsker.

Desuden, hvis du laver et løfte til dit barn, bør du holde det. Hvis du ikke gør det, er alt hvad du gør at skabe et vakuum, og dit barn vil i sidste ende stoppe med at have tillid til dig.

Dine ord tjener ikke kun til at kommunikere budskaber. Du bruger dem til at skabe en sammenhæng mellem, hvad du siger, og hvad du gør. Derfor er det vigtigt, at du opretholder en ordentlig balance.

Sten der er malet paa

Hvis du elsker mig, bevis det

Kærlighed er meget mere end bare ord. Personlige relationer kan ikke trives alene ud fra løfter eller kærlige sætninger.

 • Et forhold består først og fremmest består af en række daglige handlinger, der snor sig sammen for at danne en helhed.
 • Det er et univers af fæstninger, hvor alle ord bliver omsat til handling, hvor de to partnere er modige og tager risici for hinanden.
 • Hvis du elsker, skrid til handling. Hvis du elsker, forsvar det.
 • Noget andet: Hvis du betyder noget til en person, du elsker, enten ved et venskabsbånd eller familiærtbånd, så skal du vise din kærlighed gennem tillid og ubetinget støtte.

Hvordan skal man håndtere folk, der ikke holder deres ord?

Som alle ved, er der mange mennesker, der aldrig holder deres ord. Det er de mennesker, der er ekstra gode til at komme med falske og værdiløse ord.

 • Det kunne være, at du kender nogen i din familie som er dette, eller måske passer din egen partner på denne profil.
 • De får dig til at tro på ting, der aldrig bliver til virkelighed. Så meget at du i et stykke tid selv tror på deres undskyldninger, indtil du lidt efter lidt kommer til at indse, at deres eneste prioritet er sig selv.
 • Sådanne bånd er meget farlige.

Alt de giver dig er en lang ventetid, et falsk håb. Du finder dig i det, fordi der er hengivenhed eller kærlighed. I sidste ende er den tungeste følelse dog din tomhed og ensomhed, der er skabt af værdiløse ord.

Pige

Hvordan skal du agere i disse situationer?

 • En person kan svigte dig én, to eller tre gange. Men når skuffelse bliver rutine, er det tid til at handle.
 • Kræv vedholdenhed. Hvis nogen fortæller dig hver dag, hvor meget de respekterer dig, sætter pris på dig, og elsker dig – men du ved, at de er aldrig er ved din side, når du har brug for dem – så hav ikke tillid til dem.

Enhver, der ønsker at være sammen med dig vil være der “gennem tykt og tyndt.”

Prøv først og fremmest at træne for dig selv, hvad du kræver af andre. Støt, værdsæt, og vis hengivenhed til dem, du elsker på daglig basis uden at vente på de særlige øjeblikke.

Hvis menneskerne omkring dig er professionelle “løfte brydere” og fagmænd i værdiløse ord, distancer dig fra dem.

Oedelagt billede af kvinde

Den pris, du betaler for denne slags skadelige bånd er meget høj og ødelæggende.

Som vi alle godt ved, så er denne type person meget dynamisk, og vil altid blive komme fra i din dagligdag.

De er så udbredte, at du i sidste ende udvikler en slags “intuitiv radar”, som du kan bruge til øjeblikkeligt at identificere disse fantasi spillere, disse sælgere af røg og spejle, disse snydere med værdiløse ord.

Uanset hvad, styr altid væk fra disse mennesker.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Extremera, N., & Fernández-Berrocal, P. (2004). Inteligencia emocional, calidad de las relaciones interpersonales y empatía en estudiantes universitarios. Clínica y Salud: Revista de Psicología Clínica y Salud15(4), 117–137. https://doi.org/10.1007/s10888-011-9204-1
 • Gorostiaga, A., Balluerka, N., & Soroa, G. (2012). Evaluación de la empatía en el ámbito educativo y su relación con la inteligencia emocional. Revista de Educacion, (364), 12–38. https://doi.org/10.4438/1988-592X-RE-2014-364-253
 • Fernández Poncela, A. M. (2002). Estereotipos y roles de género en el refranero popular : charlatanas, mentirosas, malvadas y peligrosas. Proveedores, maltratadores, machos y cornudos. Biblioteca A46, 157.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.